10 enestående badeoplevelser i Sverige

Det svenske sommerland er for mange danskere kendt for sine grønne fjelde og vilde natur. Men faktisk har Sverige tusindvis af kilometer strande og masser af idylliske badesteder med krystalklare søer og noget af det reneste badevand i Europa. Her følger en guide til nogle af de allerbedste badeoplevelser i sommer Sverige.

Kun få timer fra Danmark ligger nogle af Nordens mest idylliske badesteder mellem svenske klipper, laguner, skove og vidder af paradisiske kyster som en anden fransk riviera. For svenskerne er dette ferieparadis for familien en naturlig del af deres sommertradition, og det kan det også blive for danskerne. Hér er der mulighed for, at hele familien får en afslappende og sjov ferie med masser af oplevelser sammen.

Guide til 10 af de allerbedste badeoplevelser i sommer Sverige

Den Urbane: Västra Hamnen i Malmø er havnebadet og mødestedet, hvor de lokale spiser is og slapper af med solbadning og hygge med kolde drikke. Hér er soldæk, folkemylder og helt rent vand at tage en dukkert i.

Den klassiske ved søen Vättern: De svenske søer er ikke noget, man normalt forbinder med lange sandstrande. Men hvis man er på besøg i Jönköping i Småland kan man opleve en klassisk sandstrand midt i byen ud til Sveriges anden største sø, Vättern, med det klareste søvand så man kan se sandbunden langt ud i søen.

Flødeis og håndbold: Åhus på Skånes østkyst er en lille perle og en populær sommerstrand blandt svenskere. Især kendt for Åhus Glass, den lokale is-producent som er elsket i hele Sverige for sin laktosefri flødeis. Hér er også masser af aktiviteter over sommeren som fx en Beach-håndboldfestival 13.-21. juli. Læs om Åhus her

En tur til Brasilien: Båstad på Skånes vestkyst er kendt for sin årlige tennisuge, Swedish Open, hvor tennisentusiaster og celebrities nærmest valfarter til den lille by. Men Båstad har også en årlig uge med Brasiliansk strandtema, kaldet ’Brasseveckan’i folkemund. Det er en helt gratis begivenhed, hvor oliefade, god mad og forførende capoeira – og sambarytmer fylder byen. Den ligger lige efter tennisugen, den 25.-29. juli og alle aftener i ugen afsluttes med livemusik og Dj’s.

Badelagunen ved slikbyen: Gränna badelagune er perfekt for børnefamilier, da det er en naturlig lagune og vandet dermed er varmere end ude i selve søen, og samtidig ligger den ved Gränna, som er kendt for sit stribede svenske pebermynteslik – ’polkagrisar’.

Klippestrande og sød musik: Västervik ved den smålandske kyst er en populær svensk badeby om sommeren og især Lysingsbadet med sine mange hytter, campingpladser og mobile homes så man kan bo lige ved den smukke Østersø og er tæt på klipper, fiskeri og varm solbadning. http://www.lysingsbadet.se/ Men selve byen er også et besøg værd med en livlig havn og rigt bådliv både dag og aften. Den 12-14. juli afholdes den årlige visefestival.

Badeland og naturoplevelser: Ronnyby Brunnsbad i Blekinge er et badeland i bedste Lalandia-stil, og det ligger lige ved siden af oplevelsesparken Naturum Blekinge, hvor man kan komme helt tæt på den svenske natur. En god kombination, hvis man har børnene med. http://www.ronnebybrunn.se/

Skærgården i Vestsverige: Frisk havbrise og solvarme klipper. Især Bohusläns øhav er et oplagt sted at tage en spontan dukkert fra klipperne. For eksempel ved Marstrand eller Lysekil.

Rock-stranden: Stranden ved Tylösand, uden for byen Halmstad, er lidt af en legende. Per Gessle sang om den i sine mange sommerhits med bandet Gyllene Tider inden han startede Roxette. Og i dag driver han det store spahotel, der troner nede ved stranden. Om sommeren er der koncerter og livemusik til langt ud på natten. En strand for rockstjerner og musikelskere.

Fiske og bade: Ivösjön er Skånes største sø og måske også den smukkeste. Et oplagt sted at tage hen, hvis man vil kombinere badeferien med lystfiskeri og krabbejagt.


Udgivet

i

af

Tags: