Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle artikler

Sydsverige for børn

Jeg hedder Anne og er 14 år. Jeg er født i Danmark, og min mor og far er danskere – men på grund af min fars arbejde, har vi boet i Sverige de sidste seks år. Så her er lidt af det, vi har set og moret os med i weekenderne og ferierne.

Gröna Lund – Stockholm.
Grøna lund er som Tivoli i københavn. Der er mange forskellige ting, man kan prøve. Det er nok mest for ældre børn og voksne. Der findes mange forskellige restauranter, to rutsjebaner og flere andre sjove ting .
Her kan du også komme ind i ”Lustiga huset”, hvor du kan se dig i spejle , gå på skæve trapper, gå i et stort hamster hjul og på broer, der rører sig. For dem, der er til det lidt mere uhyggelige, er der et spøgelseshus.
Sjovt ! Passer bedst en sommer dag, synes jeg.
www.gronalund.com

Liseberg - Gøteborg
Ligesom Grøna Lund. Her er attraktioner, der passer både store og små .
Super sjovt !, synes både jeg og min lillebror, der er 10 år. Man kan få flere dage til at gå inde i parken, og tingene man kan prøve
er rigtigt sjove ! Det store populære rutsjebane hedder Balder.
Dem, der godt kan lige skræk, kan gå ind i det uhyggelige spøgelseshus.
Om aftenen er Liseberg utroligt flot, der er lys på de forskellige
attraktioner og på træerne.
www.liseberg.se

Astrid Lindgrens Värld - Vimmerby
Astrid Lindgrens värld passer til alle aldre og størrelser. Jeg synes fx stadigvæk, der er rigtig hyggeligt.
Det er rigtigt sjovt, og det er bedst, når vejret er godt..
Man kan besøge de tre huse i Bullerby og komme med Karlsson op på taget. Man kan også prøve Pippis forhindringsbane og gå på tingfinder jagt. Du kan også komme med ind i Emils gård.
Når det ikke regner, så kan du også møde alle personerne fra Astrid
Lindgrens bøger. De pjatter med dig og kan vise dig forskellige sjove ting.
Virkelig hyggeligt og sjovt sted!
www.alv.se

Universeum – Gøteborg
Universeum ligger lige ved siden af Liseberg. Det er et stor hus, inden i huset er der en regnskov med forskellige dyr, der lever i det klima. Der er et rum med verdens giftigste dyr, slanger, skorpioner og krybdyr.
Der er en udstilling om rummet, der er virkelig god ! Alt om planter og
rumskibe. Der er også en udstilling der hedder PULS , det handler alt sammen om kondition. Hvis man tager glaselevatoren op, er der et stort bassin med hajer og andre fisk. Der er også et stort følebassin. Absolut et besøg værd !
www.universeum.se

Naturhistoriska riksmuséet – Stockholm

Her kan du finde flere forhistoriske væsner og dyr. Store dinosaur-skeletter og en mammut. Der er også en udstilling om svenske dyr. Og en om istiden. Der findes også et rum om universet.
Nogle etager op finder man menneske kroppen og en udstilling om fisk og havdyr. Spændende i små mængder. Det kan godt blive lidt kedeligt…

Skansen – Stockholm
En stor dyrepark, hvor der er elge, bjørne, sæler, ulve, ræve og mange flere dyr! Der er også et stor akvarium, hvor man kan se forskellige dyr som lemuer, edderkopper og slanger.
Der findes flere små boder, og der er julemarked om vinteren.
Skansen er også kendt for deres all-sang , hvor man kan komme og se artister , og hjemme kan man følge med i fjernsynet, hvor der er
undertekster på skærmen. Her kan vi godt lide at være – hele familien.
www.skansen.se

Kolmården – Syd for Nykøping
En meget stor dyrepark med alverdens dyr. Alt fra dyresafari til delfinopvisning. Der er også et vildmarks hotel, så man kan sagtens tage en overnatning og besøge parken to dage.
En dejlig tur med nye oplevelser !
www.kolmården.se

Junibacken – Djurgården, Stockholm
Det her kan vi vist godt kalde en miniature af Astrid Lindgrens Verden.
Du kan komme i i Villevillekulla og du kan køre en tur i en bjergbane og
se forskellige ting fra Astrid Lindgrens historier.
Det er bedst til små børn. Større børn kan godt kede sig. Det gør jeg for eksempel…
www.junibacken.se

Tom Tits – Södertälje
Her kan du komme ind og lave de sejeste experimenter ! Der er fire etager og en stor have udenfor. Der er 404 forskellige experimenter og der kommer hele tiden nye ! Der findes også rotteshows og andet. En fed oplevelse.
www.tomtit.se

Og lige en lille smule om vinter-ture til sidst :

Sälen
Et godt sted, hvis man skal have selv de mindste børn med på skiferie. Området er meget lagt an på børn, og personalet hjælper alle i liften. Der er små hytter man kan leje, og der er mange forskellige aktiviteter.
Åre
Skitur for de lidt ældre. Du kan også komme til at køre downhill med din cykel om sommeren. Man kan også tage liften op till Åreskutan og så gå ned. Åre passer godt sommer som vinter.Grönalund Tivoli
Grönalund Tivoli
Liseberg
Astrid Lindgrens Verden
Astrid Lindgrens Verden
Universum
Naturhistorisk museum
Skansen
Kolmården zoo
Junibacken
Tom Tits