Camping på Sydfyn

Med 3 børn bag i bilen kørte jeg i slutningen af maj afsted mod Sydfyn. Vi skulle 3 dage på hyttecamping i det Sydfynske – nærmere bestemt Bøjden Strand Feriepark, som ligger knap 10 km fra Fåborg, en af Sydfyns allerskønneste byer.

Vi havde lejet en luksushytte med forældresoveværelse, stor hems med 2 senge og et køjerum, så der var god plads til os. Udover soverummene var der en rummelig stue med køkken, spiseplads og sofaarrangement. Der var naturligvis også et godt badeværelse med bruser. Det vi ikke kunne forberede os på i forvejen var den helt formidable udsigt, der var fra hytten. Udsigtshytterne koster beskedne kr. 200 mere end de øvrige hytter, så jeg kan absolut anbefale, at man tager sådan en hytte, hvis den er ledig.

Der var på pladsen også luksushytter med både spa og tagterrasse, så her var der kræset. Det viste sig også, at campingfatter selv havde tegnet hytterne for at få det helt optimale ud af pladsen. Ejerne har selv 4 børn og er dermed vandt til, at pladsen kan være lidt trang, når man drager afsted på ferie. Men den hytte, vi havde fornøjelsen af, var der glimrende plads til op til 4 børn.

Nu er det jo ikke fordi vi kun kan campere hvis der er luksushytter, men hvor er det dog en skøn kombination. Især når vejret på trods af høj sol ikke rækker længere end til ca. 13 grader om dagen og ned til 2-3 grader aften/nat.

Både børnene og jeg er stor tilhænger af campinglivet, og børnene havde masser af sjov ud af at løbe fra legeplads til legeplads. Der var 4 fine legepladser på campingpladsen, som rigeligt kunne underholde både de helt små og de lidt større børn.

Derudover var der også et mindre badeland samt en udendørs swimmingpool med tilhørende børnebassin. Det gode ved badelandet var, at det var 100% overskueligt, hvilket var en vigtig faktor for os, da jeg jo var alene afsted med 3 vildbasser af drenge. Og selvom badelandet var småt, var det superhyggeligt og med masser af sjov for børnene. Børnebassinget bestod af en stor borg med kanon og rutsjebaner, og børnene var næsten ikke til at få derfra igen.

Stranden ved Bøjden Strand Feriepark er også ganske fin. Lavvandet og med badebro til de lidt større børn og voksne. Og vandet kunne faktisk ses fra næsten hele pladsen, der dog ikke føles som en skråning, da alt er jævnet ud til terrasser.

Hvad kan man så opleve på Sydfyn?
Her skal det først siges, at Fyn er så overskuelig, at man i princippet nemt kan tage på udflugter over hele øen. Odense er kun 25 minutter væk, og på lidt over en halv time er man i Svendborg.

Vores allerbedste udflugtstip lå dog kun 5 minutter væk inde i Svanninge bakker. Her er der lavet den mest fantastiske naturlegeplads, som kan imponere selv de mest kræsne. Gåsebjergsand Naturlegeplads består af 3 områder: Troldeland, Alfeland og Huleland. Her finder man forhindringsbaner, klatretorve, labyrint, gynger, sjove figurer og meget mere. Hvis man tager madpakken med, er der aktiviteter til mange timer. Her er også mulighed for at lave bål og bage f.eks. snobrød.

En af dagene var vi i Svendborg, som er en rigtig fin handelsby, hvor børnene kunne komme i BR og jeg kunne kigge tøj. Vi spiste frokost der og kørte langs vandet hjem igen. I Svendborg finder man også Naturama, som er et besøg værd, og er man i udflugtshumør, så skal man heller ikke snyde sig selv for en tur til Egeskov Slot.

Det var 3 skønne dage, dog meget stille, da vi nok var max. 15 personer på campingpladsen. Det er en skam at ferien i Danmark er så koncentreret om nogle få uger, og så ligger ferielandet ellers øde hen resten af året. Det var jo fantastisk ikke at skulle stå i kø til noget som helst. Har I mulighed for at rejse lidt udenfor sæsonen, så får I noget mere plads omkring jer. Til gengæld var der jo ikke nogle aktiviteter på pladsen udover legepladser, badeland og minigolf. I højsæsonen foregår der alt muligt sjovt for børn. Men de manglende aktiviteter udenfor sæsonen må man tage med.

Pladsen er utrolig velholdt, og gæstfriheden var stor fra ejernes side. Man kan mærke at de har været i campingbranchen i rigtig mange år og ved, hvad det er campisterne søger når de holder ferie.

Her vender vi tilbage til – næste gang tager vi også far med, da han ligesom os andre bare elsker Fyn.


Udgivet

i

af

Tags: