Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle artikler

Julen i Disneyland Paris

Disney-koncernen er vaskeægte troldmænd, når der skal iscenesættes drømmende virkelighedsflugt.  Derfor er Disneyland Paris et oplagt sted af finde den perfekte julestemning. Men pas på, for drømmen kan hurtigt blive et mareridt. Her er guiden til hvorfor du bør tage til ”The Happiest Place on Earth” i julen – og hvorfor du burde blive langt væk!

Foto: Roald Bergmann

Disney er med det årlige Tv-program ”Disney’s Juleshow” efterhånden blevet synonym med følelsen af julemagi og barndomsnostalgi inden julemaden kommer på bordet d. 24. december. Derfor virker det for mange danske børnefamilier som det naturlige næste skridt, at træde helt ind i højtidsstemningen og tage til de indre og ydre børns lege-Mekka: Disneyland Paris.

Igen i år har Europas største turistattraktion brugt Joakim von And’ske summer på at indhylle forlystelsesparken i tusindvis af julekugler, madboder med julekager, glitrende lys, elaborate shows og et gigantisk juletræ der spiller, blinker og lyser som et højtragende diskotek i hjertet af Andeby.

Foto: Roald Bergmann

Termet ”trængsel og alarm” får en helt ny betydning, når du med to børn på slæb skal trænge dig gennem et forvokset legeland med 40.000 medgæster, alle stressede og pumpet op på sukker-rush. Parken er proppet til randen med besøgende i julesæsonen og det kræver lidt erfaring eller planlægning ikke at havne i kø-fælden. Fx har de mest populære forlystelser som Tower of Terror, Peter Pan og den nye Ratatouille ofte over halvanden times ventetid. Og for de ’Frost’-besatte pigebørn der gerne vil møde Anna eller Elsa ”i virkeligheden” kan de i december måned glæde sig til op mod fem timers ventetid.

Men man kan få mere sjov og mindre kø ud af sin tid ved fx at benytte sig af det smarte FastPass-system, hvor man trækker en særlig billet til udvalgte attraktioner, hvorefter man kan vende tilbage senere på dagen på et bestemt tidspunkt og benytte sig af en særlig kort kø. Derudover bør man prøve sine favorit-forlystelser mens de fleste andre gæster i parken spiser frokost eller aftensmad eller under de store shows og parader.

Foto: Roald Bergmann

Disneyland er nemlig meget mere end bare karusseller og rutsjebaner og en svedende dværg i et Mickey Mouse-kostume. Disneyland Paris excellerer i at lave overvældende daglige parader, overdådige ceremonier og liveshows i verdensklasse. Og selvom julen altid er spektakulær i ”The Happiest Place on Earth”, så har de i år overgået sig selv. For hvad der mangler i udvalget af sund (og billig) mad, stabilt tørt vejr og siddepladser til at hvile ømme vandrefødder, gøres der op for i prompt, pragt og prinsesse-eufori.

Julestemningen i Disneyland Paris er konstrueret og dirigeret ned til mindste detalje som den falske sne der falder over Main Street USA, de maniske overdrevne smil der følger medarbejdernes konstante ”Have a magical christmas” og placeringen af hver enkelt sukkerstang og julekagemand – lavet af plastic.

Men når en velsmurt kommerciel maskine som Disney formår at få undertegnede – en granvoksen mand på 32 der har været her tre gange før og som har et voksende had til juleræs, overpriser og klaustrofobiske menneskemængder – til at forsvinde ind i en verden af mandelristede barndomsminder og græde som en lille pige til fyrværkeriet over Torneroses slot akkompagneret af ”When You Wish Upon a Star”, så har de gjort noget rigtigt.

Foto: Roald Bergmann

Og selvom Disneyland Paris er en dyr og tålmodighedskrævende øvelse, så opstår der magiske stunder, hvor nostalgien får frit løb og ungernes ansigter jubler og dagligdagen i Danmark pludselig fordufter som var man landet på en sneklædt Ønskeøen. Så på trods af, at det er nemt på papir at opridse årsager til at holde sig væk, så kan en enkelt stund midt i herligheden 30 km øst fra Eiffeltårnet mejsle sig ind i hele familiens fælles bevidsthed som et historisk juleøjeblik. Og det kan der ikke sættes en pris på.

Julen i Disneyland Paris er altid en overvældende og omfattende mundfuld, og med en spritny parade, nyt vand/ild/fyrværkeri-show, nye prinsesser at møde og en unik og åndeløs Ratatouille-forlystelse er 2014 den absolut mest magiske af slagsen indtil videre.

Og hvad er så vores favoritter ? Og de trælse ting ? Kig med herunder:

 

Roald Bergmann
Sjovforbørn.dk
December 2014Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:


Din kommentar:
Informationer

Læs meget mere Om Disneyland i Paris her:
http://www.disneylandparis.dk/


Læs også mere her:

Paris og omegn
Frankrig
Disneyland Paris