Gi den gas og slap af på Playitas

Sports- og ferieresortet Playiatas kan være det gode bud på et solfyldt alternativ til skiferien: Familien kan både være aktive sammen og slappe af.

Et lille ansigt bryder overfladen i poolen. Da mundstykket til iltflasken ryger ud, breder et stort smil sig. Laura har prøvet at dykke for første gang, og hun er tændt. Så der er ikke noget at gøre: Vi melder hende til den store udgave med dykning i havet. Den prøver hun et par dage senere, og selvom hendes mor synes, det er lidt vildt at se den 11-årige forsvinde i Atlanterhavet, er det det værd. Hun har fået en oplevelse med hjem, der ikke bliver visket væk lige med det samme.

Dykning er bare en af de utallige aktiviteter, der er at kaste sig over på Playitas på Fuerteventura som er Apollo Rejsers svar på La Santa på Lanzerote. Området har været færdigt siden 2006 og blev i juli 2009 for alvor indviet som sports- og ferieresort. Her er tilbud om aktiviteter for børn og voksne det meste af dagen: Volleyball, step, tennis, golf, fitness, vand-aerobics, minigolf, fodboldturnering og

Morgengymnastik ved havet
Og mange aktiviteter passer fint til os, for charterferie med indbygget grill har aldrig rigtig sagt os noget. Omvendt gør det jo ikke noget, at det er varmt, og aktiviteterne kun er et tilbud så man ikke føler pligten tynge i samme grad som hjemme.

Allerede den første morgen begynder i al fald halvdelen af familien at se fidusen: Kl. 08.00 står mor og datter på yoga-måtter med udsigt til Atlanterhavet og laver morgengymnastik. Det er blid træning i godt ti minutter efterfulgt af en lille løbetur, og vi bliver næsten afhængige af den gode måde at starte dagen på. Det er ligesom nemmere at komme ud og afsted, når morgentemperaturen er små 22 grader, løbeturen byder på palmer og havet bruser som underlægningsmusik. Og så kan man med lidt bedre samvittighed kaste sig over den rigtige gode røræg og de stegte tomater på den udmærkede morgenbuffet.

Børnene prøver hele ugen flere aktiviteter i Kids Sport Academy , mens de voksne prøver kræfter med fx karateaerobics, vand-aerobics og deltager sammen i den uformelle volleyball-kamp, der finder sted hver formiddag. Og det er sjovt at lave den slags sammen og føles lidt luksusagtigt at kunne vælge og vrage mellem tilbuddene.

Plads til alle
Vi er indkvarteret i den del af Playitas-området, der er skåret til børnefamilier: Her er lejligheder i flere forskellige størrelser, og pool-området rummer også et baby-badebassin og en vandrutsjebane. Og hvis der er folk, der foretrækker at solbade i fred for børn, så går de bare op til det noget roligere pool-område ved hotellet i den anden ende af resortet.

Vi bor i en to-værelses lejlighed med lille spise-køkken og balkon. Her er mageligt plads til os alle fire, og badeværelset smart nok udstyret med både badekar og bruser. En ikke uvæsentlig detalje, når der er fire, der gerne vil skylles efter dagens aktiviteter. Til gengæld er vi glade for, at vi er afsted med halvpension, for køkkenet er ikke super veludstyret fx mangler der vinglas til den spanske rødvin, vi har indkøbt til at nyde på balkonen. Men det er i afdelingen for småting. Helt overordnet er lejlighederne velindrettede og har godt med skabsplads.

Den første dage tilbyder guiden en rundtur på hele resortet, og det er en god ide at gå med. På den måde finder man ud af, hvor sportsaktiviteterne foregår, hvor restauranterne og cafeerne ligger, hvordan minigolfbanen ser ud og alt det andet, der kan være praktisk at vide. Playitas ligger for sig selv i en smuk bugt, og det betyder, at man kan være tryg ved at lade de større børn selv bevæge sig rundt. Det benytter især Laura på 11 år sig af, mens Johan på 8 år gerne vil have forældre med.

Vandretur i ”bjergene”
Playitas ligger omkring 6 km fra Fuerteventuras næststørste by, og man kan gå dertil over de rå klipper, der kendetegner landskabet på øen. Vi tager turen en formiddag udstyret med masser af vand. Den 8-årige er ikke stor tilhænger af transport-etaper til fods og er til at begynde med små-muggen. Men ret hurtigt bliver han grebet af at trave og klatre op og ned og belønningen kommer på toppen, hvor udsigten er fantastisk. Pyt så med, at vi sveder tran og løber tør for vand.

Det går, når turen kun varer lidt over en time. Til gengæld når vi frem lige til siesta-tid, og i Gran Tarajal ligger man ikke under for turisterne: Her er lukket mellem 13 og 17. Slut. Heldigvis er spisestederne åbne for de, der holder siesta, så vi får tanket op, inden turen går hjemad igen.
Flere gange i ugen går vi også langs stranden den korte tur om til den lille, kønne fiskerby, der ligger ved siden af Playitas. Her forlyder det også, at man kan spise skøn fisk men vi nåede det aldrig. For en uge rækker ikke langt på Playitas.

Sport i børnehøjde
Playitas har øje på børnefamilierne. Så selvfølgelig er der også tilbud om sport til børnene.
Den tyske tennistræner, Stefan, sætter en leg i gang, hvor børnene skal samle tennisbolde op fra en ring i midten og så prøve at få mange som muligt til sig selv. Hurtigt begynder han at hugge bolde fra børnene, som grinende prøver at hugge dem tilbage. Alle instruktioner bliver givet på engelsk, men selvom Johan på 8 år kun har haft engelsk i et halvt år, er han hurtigt med på, hvad der skal ske.

Tennistimen er en blanding af leg og træning, og et godt udtryk for konceptet i ”Kids Sports Academy”, der tilbyder sport i børnehøjde med instruktion af professionelle instruktører.
– Det har været oplagt, at når der er sportstilbud til de voksne, skal der også være det til børnene og selvfølgelig skal de også trænes af uddannede instruktører, siger Susanne Seeliger, der leder aktiviteterne for børnene.

Kids Sports Academy blev for alvor skudt i gang i efterårsferien, hvor rigtig mange børn prøvede kræfter med de forskellige sportsgrene. Der er både tilbud til de 3-6-årige og til de 7-12-årige. Aktiviteterne er planlagt for en uge ad gange, og vores børn nåede at prøve bordtennis, tennis, fodbold og streetdance. Og som Johan sagde efter fodbolden: ” Mor, du kan godt skrive, at det var ret sejt at træne med en spansk træner”. Men det var bordtennistræneren Hector, der for alvor vandt deres hjerte ved at lege, klovne, råbe, få dem til at knække sammen af grin og huske deres navne, når han senere mødte dem på resortet.

Man melder sig til første gang, men ligesom ved tilbuddene til de voksne dukker man bare op, hvis man har lyst til at være med. – Mange børn har en stram tidsplan i hverdagen, så de skal komme, fordi de har lyst, og det er sjovt, siger Susanne Seeliger.

Hun håber, at også de mange professionelle sportsudøvere, der er begyndt at træne på Playitas, kan inspirere børnene. I den uge, vi var af sted, trænede fx flere engelske svømmehold i en af stolthederne på stedet: et svømmebassin med olympiske mål og underjordisk kig til svømmerne.
– Mange børn i dag bevæger sig ikke nok, så måske kan de give dem lyst, når de ser de professionelle udfolde sig, siger Susanne Seeliger.
Lidt om øen Fuerteventura
Fuerteventura er en af de kanariske øer, og den ligger kun små 100 km. fra Marokkos kyst. Det er en vulkan-ø, så her er råt – og det hjælper nok heller ikke på sagen, at de mange geder, som indbyggerne har levet af i århundreder, efter sigende har ædt en god del af vegetationen. Men den har bestemt en egen charme. Det fandt vi ud af, da vi lejede en bil en dag og kørte en tur rundt på øen. Det kan varmt anbefales, så man får fornemmelsen af, hvad den har at byde på.

Vi gik tur på de oceaner af lange sandstrande, fik nok af turister på Janida Playa, drak kaffe i en charmerende lille bjerg-landsby, fandt det højeste punkt på øen, fodrede nysgerrige jordegern på et bjergplateau og kørte forbi de attraktioner, som vi så heller ikke nåede, som fx Oasis Park, der er en park med eksotiske planter og dyr.

Mette Mørk
Sjovforbørn.dk
November 2009

Din kommentar til artiklen?
Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Mere information…

Hvor spiser man?
* Der er en buffetrestaurant på Playitas Aparthotel og på Playitas Hotel. Har man fx halvpension, kan man vælge at spise sin aftensmad begge steder. Som betalende har man selvfølgelig samme mulighed. De serverer det samme mad begge steder.
* Der er en spansk og italiensk restaurant på resortet.
* Man kan gå de fem-ti minutter ind til den lille fiskerby, Las Playitas. Her er en firskerestaurant lige ned til stranden.
* I den Gran Tarajal, der ligger 6 km. fra Playitas, er der flere små spisesteder. Tag bussen derind, eller gå derind over bjergene og tag så måske en taxa hjem. Det koster omkring 7 euro.

Hvor køber man ind?
* Der er et lille supermarked på resortet, der fx altid har lune flutes til morgenmaden, men priserne er præget af, at de har monopol 🙂
* Der findes også et supermarked i den lille fiskerby, Las Playitas, fem minutters gang fra hotellet.
* Vores anbefaling er at tage til Gran Tarajal og købe ind i det store, velassorterede supermarked derinde. Her er friske fisk, blæksprutter, velassorteret delikatesse, frugt og grønt osv.

Hvordan kan man bo?
Der er tre muligheder:
*Playitas Aparthotel: Oplagte for børnefamilierne. Fine et- eller toværelses lejligheder med lille spisekøkken. Har enten har balkon eller lille have. Ligger tæt på pool og børnepool.
* Playitas Hotel: Er beregnet på par. Roligt og hvis man vil gå amok, er der mulighed for at leje en pool-suite – værelse med egen pool og hav-udsigt.
* Playitas Villa: Luksusudgaven! Små villaer med egen pool. Her er to store soveværelser, som hver har luksuriøse badeværelser og et lækkert køkken og opholdsrum. Mulighed for opredning til to.

Hvad er der af sportsfaciliteter?
* 700 m2 fitnesscenter med uddannede instruktører
* Udendørs fitnessområde (åbnede efter vores besøg)
* Multibane til basket, fodbold, aerobics, step
* Beachvolleybane
*Tennisbaner
* Svømmebassin med olympiske mål
* 9-hullers golfbane, der bliver udvidet til 18 huller
* Løberuter af forskellig sværhedsgrad og længde
*Cykelcenter med mountainbikes, racercykler og citybikes
*Minigolf
*Sailing Center med hajkajak, katamaran, windsurfing m.v.
* Dykkercenter
* Wellness-center er på vej

Bonusinfo:
*Der er ikke noget, der hedder all-inclusive på Playitas. Man mener ikke, at det harmonerer med et sportsresort, at der er nogen, der tilbringer al tiden i baren
* Hver dag kan man se en eller flere politibiler på Playitas Aparthotel. De kommer for at drikke gratis kaffe i cafeen
* Fortællingen om Fuerteventura er, at der er flere geder end mennesker
* Sandet er sort på stranden, så strandstolene gør nytte
* Læs mere på www.playitas.com


Udgivet

i

af

Tags: