Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle artikler

Rejs uden allergi

Nyt rejsebureau med speciale i ferie for allergikere og kernesund mad
H.C. Andersen skrev "At rejse er at leve" i Mit livs eventyr, men for de mange familier, der har et eller flere medlemmer med en form for allergi eller som måske har diabetes, kan det at rejse på ferie tit udvikle sig til ren og skær overlevelse, hvor det blot gælder om at få nogle måltider mad, som kan tåles. Gang på gang sker det, at noget trigger allergien eller bevirker, at familiemedlemmet med diabetes eller andre lidelser bliver skidt tilpas.

Henvender sig til flere kundegrupper
Nu har Søren Andersen og hans hustru Carina, som selv kender alt til ferier, der er blevet spoleret pga. forkert mad til deres søn med tourettes syndrom , valgt at starte rejsebureauet Glutenfriferie. Familiens Andersen har valgt at følge Familien Kernesunds diæt, som er både mælke-, gluten- og sukkerfri. Den kernesunde levevis har givet hele familien et boost, så de har fået meget mere energi og livsglæde.

Carina og Søren tilbyder deres kunder, at de også kan få en kost på feriemålet, som er alle tre dele på én gang eller blot en af de tre specialformer: mælkefri, glutenfri (dvs. den bl.a. henvender sig til personer med c øliaki) eller sukkerfri (dvs. den bl.a. henvender sig til personer med diabetes).

Som i den kernesunde diæt er der på hotellerne brugt økologiske råvarer i et vist omfang, men Søren Andersen understreger, at det økologiske pt. ikke er det primære.

På langt sigt håber Carina og Søren med Glutenfriferie at kunne tilbyde kost til flere andre typer af allergi og diæt. Det glæder vi os meget til, da der jo findes mange typer allergi. Undertegnede tåler fx ikke æg, bælgfrugter, jordnødder og torskefisk. Derfor kender jeg problematikken, som Glutenfriferie arbejder med, vældig godt og tror, at der er rigtig mange der kan nikke samstemmende.

Tæt kontakt med hoteller sikrer kunderne tryghed og lækker mad
I første omgang koncentreres kræfterne hos det nye rejsebureau om at få lavet nye kontakter og aftaler på flere hoteller, som kan tilbyde lækker, sund og spændende mad, der lever op til den høje standard, der er sat hos Glutenfriferie - og som naturligvis er både mælke-, gluten- og sukkerfri.

Søren Andersen fortæller, at alle hoteller aflægges en række besøg, der er tæt dialog med kokkene, og maden smages naturligvis mange gange. Det er uhyre vigtigt for familien Andersen selv at kunne stå inde for, at deres kunder 100% kan stole på, at det, der er på tallerkenen eller på buffeten, vitterligt ér noget, de kan tåle med den eller de diæter, som de behøver, samt at det samtidig er en god madoplevelse.

Søren Andersen har en meget tæt dialog til hotellerne og de resorts, rejsebureauet har tilknyttet, og kan trække på mange års erfaring i rejsebranchen.

Rejsemål og spændende oplevelser venter forude
Stille og roligt har Glutenfriferie fundet frem til nogle ganske få, men meget lækre tilbud til deres kunder. Fokus er først og fremmest, hvad børnefamilier har brug for og lyst til, for at det bliver en skøn ferie. Lige nu er mulighederne derfor rejser til sol, strand og på ski i udlandet samt et enkelt cruise fra København til Oslo.

Der er glimrende muligheder for spa (swimmingpools, hvor der kan svømmes og bades, boblebad, sauna etc.), motion og sund mad, som til sammen er med til at give familierne hygge og rart samvær!

Glutenfriferie tilbyder både fly og kør-selv ferie. Det er kør-selv ferierne, der findes prisliste over på bureauets hjemmeside.

Når det gælder fly-ferie skal man kontakte rejsebureauet og høre, hvad flybilletterne koster i øjeblikket. De fleste flyselskaber tilbyder også mad til gæster med allergi.

Til de mange kunder på kør-selv ferie tilsendes der forud for ferien en lækker snack box med gluten-, mælke- og sukkerfri lækkerier til turen. Deri vil der fx være nødder, kiks, tørret frugt og andre gode sager.

De varme rejsemål er pt. i Ungarn og Kroatien, hvortil kørsel i egen bil tager ganske mange timer. Derfor foreslår rejsebureauet en overnatning på nedturen og/eller hjemturen på et af deres hoteller, hvor der også er allergivenlige måltider plus en lækker gluten-, mælke- og sukkerfri lunchbox med til den videre tur. Smart!

Det klassiske Doktor Holms Hotel i Norge er også med hos Glutenfri ferie som rejsemål både sommer og vinter. Her kan gæsterne vælge kør-selv eller kombinere med det cruise til Norge, der er indgået aftale med DFDS Seaways om, så det også er muligt dér at få en ernæringsrigtig og allergivenlig oplevelse.

Vigtigt med ferietilbud for alle familier!
Her på Sjov for børn synes vi, det er meget vigtigt, at der er ferietilbud til alle typer af familier, med hver deres behov og ønsker til ferien. Derfor kan vi kun hilse Glutenfriferie velkommen!

Der bliver desværre flere og flere familier, der er ramt af allergier, sukkersyge eller hvor forældrene måske lider af overvægt, stress, forhøjet blodtryk eller andre dårligdomme. En sund ferie, hvor maden tilmed er lækker, velsmagende og nærende er en fantastisk mulighed! Et godt udgangspunkt for en dejlig ferie med mere energi, overskud og glæde.

Mon ikke mange har prøvet en ferie med al for megen kedelig mad, fast food til ungerne, dårlig is og fede desserter? Et alternativ, hvor maden er kernesund, er ikke kun for allergikere og diabetespatienter. Jeg ser det som et tilbud til os alle, der har lyst til en sund ferie eller vil prøve den kernesunde livsstil og se, hvad den mon kan gøre for os. Selv har jeg (endnu) ikke været med på den kernesunde bølge. Måske fordi jeg føler, det går meget godt. Men der er jo ingen der siger, at det ikke kunne blive endnu bedre!

Det er positivt at flere end nogensinde, interesserer sig for sundheden og kostens betydning for helbredet. Med gode resultater i det daglige er det synd og skam at sætte alt over styr i en ferie. Fint er det derfor, at Glutenfriferie nu tilbyder os alle en luksuriøs drømmeferie med skønne hoteller og dejlig mad og drikke, hvor vi kan stole på, at hele familien får lige præcis den kost, der er rigtig - uanset om vi har brug for en gluten-, mælke- og sukkerfrie diæt.

Dialog er nøgleordet
Hos Glutenfriferie lægges der stor vægt på den tætte kontakt med kunderne og dyb indsigt i netop den enkelte families behov og ønsker mht. mad. Kun via en god dialog kan Carina og Søren hjælpe deres kunder optimalt og sikre sig, at de får den helt rette ferie, og give mest mulig hjælp.

God ferie til alle familierne, der ønsker en kernesund ferie uden allergi!

 

Nønne Lønne Votborg
Sjovforbørn.dk
25. maj 2009

 


Jeres kommentarer

I dette forum er I velkomne til at skrive kommentarer til artiklen.NLV 13. juni 2009 kl. 11:25
Glutenfri ferie
Hej

Et tip:

Urtekram har fornyligt lanceret en række kasser til specielle "lejligheder" og specielle mågrupper. Blandt disse kasser er der også en særligt kasse netop til glutenallergikere som man jo kan vælge at købe, hvis man selv arrangere en ferie og gerne vil have noget nemt, godt, sundt og hurtigt klaret lige til at tage med på turen og spise mens man køre - eller bare en aften i ferielejligheden eller sommerhuset!

Kassen kan købes i fx. Superbrugsen og Kvickly. Læs om den på Coops side eller på Urtekrams egen hjemmeside.
Det er dejlig sund snack. Også for alle os der ikke er nødt til at holde os til det glutenfrie. Det smager rigtig dejligt.


Svar - citer og svarVærd at vide om allergi og rejser i udlandet

www.coeliaki.dk/

www.astma-allergi.dk

www.astma-hovedstaden.dk

dinhverdag.astma-allergi.dk

allergi.astma-allergi.dk

www.foedevareallergi.dk
bemærk alle de gode links til andre informative tekster i højre margen!

www.forbrugereuropa.dk/dansk/presse/allergi/:

www.ecc-kiel.de/EVZkiel/food-infos/allergy-lexicon.html

Allergivenligt fællesskab Baabe:
www.ecarf.org


Læs også mere her:

Norge
Danmark
Ungarn