Isaberg – Tag et par dage på ski !

Isaberg i Sverige er perfekt, når familiens mindste skal lære at stå på ski for første gang eller hvis formen lige skal pudses af inden skiferien sydpå. Alt sammen i overkommelig køreafstand fra det danske.

Når færgen først har lagt til i Helsingborg er der kun knapt to timer til Isaberg. En lille perle af et ski-sted, der er perfekt til et par dage i sneen.

Vores datter på seks lærte at stå på ski i Norge sidste år og da vi i år har valgt at tage på vinterferie til varmen, var det oplagt lige at holde formen ved lige med et par dage på ski i Isaberg i klar frost, skrigende sol og den hvideste puddersne.

Vi tog afsted fra København tidligt torsdag morgen og nåede frem til Isaberg omkring middagstid. Herefter gik det hurtigt med at få skiftet til skitøj og ud på løjperne.

Formen fandt hun hurtigt. Et par timer med en entusiastisk skilærer gjorde, at hun de næste par dage slalommede sig ned af samtlige pister, tog både tallerken og T-lifter op, kørte lidt off-piste mellem grantræerne og i det hele taget havde en super oplevelse i den godt nok kolde, men smukke svenske natur.

På grund af kulden og lystet lukker lifterne desværre allerede kl. 16, men vi benyttede den sene eftermiddag til at besøge Isabergs Elgpark, hvor fire elge holder til på et areal på seks hektar. Fascinerende at stå ansigt til ansigt med de store sære majestætiske dyr, på hytteområdet er der tillige en stor moderne legeplads, der også er åben om vinteren. Her er der hoppepude, klatrestativer og gynger nok til at holde varmen i lang tid..

Aftenen gik med en god middag med lokale retter på restauranten, der er tilknyttet hyttebyen og som altid på en skiferie stod den på tidligt godnat.

Næste morgen stod vi klar allerede kl. 9 ved liften i høj sol og perfekt sne. Børnebakkerne blev gennemkørt og efter et par timer satte vi kursen mod stoleliften og den røde løjpe, som vi også tog i stiv arm. Dagen bød på flot skivejr og en masse sjove oplevelser, der dog på grund af kulden af og til må afbrydes med rigelig pauser med varm kakao og flødeskum. Det gjorde nu ikke noget.
Vi ville nok ikke vælge Isaberg til en hel uge på ski, men for at øve sig eller teste de helt små inden man investerer i en uges skiferie er det helt perfekt. Eller til en spontan weekendtur, hvis vejret er til det!

Om Isaberg:
10 pister fra grønne til sorte.
6 km. præparerede pister.
Børneområde med to lette bakker og knaplifte, nær varmestuer og service.
Overnatning sker i hytter for foden af bjerget alternativt kan man tage en en-dagestur.
Læs mere her: http://www.isaberg.com/da/hem/

Trine Baadsgaard
Skribent Sjovforbørn.dk
Februar 2012


Udgivet

i

af

Tags: