Jambo Feriepark – Et børnevenligt valg

Jambo Feriepark, som i dag er en Topcamp plads, er i 1964 grundlagt af forældrene til Sussi fra duoen ”Sussi og Leo”. Efter et mangeårigt ophold i Tanzania, hvor familien drev en farm, skabte de det, som dengang hed Jambo Vesterhav Camping. Jambo er faktisk swahili og betyder ”hej velkommen”, og Sussi der var 7 år gammel, da familien kom til Danmark igen, har således tilbragt meget af sin barndom på pladsen. Der er dog sket meget på Jambo som i dag hedder Jambo Feriepark, siden, og campingpladsen forsøger hele tiden at følge med tiden.

Et par unge søde piger tog godt imod os ved Jambo Feriepark, og forklarede os reglerne mht. bomkort, bad osv. Den anviste plads lå længst nede på campingpladsen, og med vores vogntog var det svært at komme derned pga. de lidt snørklede veje og store træer et problem vi kunne høre, at andre også havde, som var blevet anvist plads i det område. Vejene er ikke særlig brede dernede, og det er derfor svært at komme rundt, når man har en forholdsvis lang vogn. Vi havde egentlig også oprindelig fået en anden plads som vi vidste, vi kunne være på, men kort før ankomst til pladsen blev vi pludselig tildelt en anden, og der kunne vi så ikke rigtig være. Der var tilsyneladende ikke taget højde for vognens størrelse ved flytningen, og at vores bil gerne skulle være der også.

Ungerne valgte hurtigt, at de ville op og inspicere den store legeplads. Ved den nærmeste servicebygning lå en mindre legeplads, men den var vores børn for store til, så de måtte desværre gå den lange vej op til den store legeplads, men fandt heldigvis hurtigt ud af at færdes alene på området og finde vej, i hvert fald når vores største pige gik med.

Lækker stor legeplads
Den store legeplads på Jambo er et kapitel for sig selv. Super lækker og stor legeplads med henholdsvis kunstigt græs og gummifliser, hvilket gør, at selv når det lige har regnet kan man ret hurtigt komme op og lege. Der er flere store klatretårne, rutchebaner og svævebroer at udforske, ligesom der er vipper, gynger, og alt hvad ellers hører en rigtig legeplads til. Et lækkert lege mekka som vores børn kunne bruge meget tid på.

Lige ved siden af den store legeplads ligger en servicebygning med køkken, toiletter mv. og pladsens swimmingpool. Her er både soppebassin til de mindste, og lidt dybere vand til de større, ligesom der er en mindre, men stejl rutchebane til de mere vilde. Der er også spa samt liggestole til de voksne, eller dem som bare tager en pause fra vandplaskeriet. Ikke noget stort poolområde, men det er der.

Jambo Feriepark har også et indendørs legeland oppe ved hovedbygningen. Her finder man en bred rutchebane, hvor flere kan tage turen på samme tid, en ”rør-rutchebane”, hoppeborg, badmintonbaner, bordtennisbord samt afdeling til de mindste med store klodser og lign. Her var stor trængsel de dage, det regnede, og absolut god temperatur pga. de mange mennesker, men fint med et sted, børnene kan samles, når vejret ikke er alt for godt.

Standardpladserne små
Standardpladserne på Jambo er generelt ikke særlig store og flere steder kunne folk ikke have deres bil stående ved campingvognen. Der hvor vi lå, havde flere problemer med bilerne fordi de havde nogle store telte og de brugte derfor de tomme standpladser og p-pladsen udenfor campingpladsen til at parkere bilerne på. Ikke optimalt at skulle parkere udenfor pladsen for en børnefamilie, men desværre havde de ikke andet valg, da der simpelthen ikke var plads til bilen på de meget små pladser. Men af samme årsag synes jeg så heller ikke, at det er hensigtsmæssigt, at nogle har gæster overnattende, som har bilen stående ved campingvognen, da to biler pr. vogn hurtigt kan give pladsproblemer for vi andre. Det så vi dog praktiseret ved vores nabo, så enten er der ikke regler for gæsteparkering på pladsen, eller også bliver de ikke håndhævet.

Aktiviteter
Vi besøgte Jambo Feriepark i uge 29 og ved ankomst fik vi udleveret en A4 side med aktivitetsprogram for den uge. Den var opdelt med dage og tidspunkter meget overskuelig og omhandlede ting som rundbold, fodboldkamp, snobrødsbagning, dragebygning, skattejagt, Robinson konkurrence, løbetur for familien, kongespil, børnediskotek (aldersopdelt) samt streetfodbold. Derudover var der mod betaling prøvedyk, trylleshow og helikoptertur, og sidst men ikke mindst var arrangeret den såkaldte Jambo udfordring, som var en tre dages udfordring med vandstafet, ringridning og limbo. Et virkelig stort aktivitetsprogram, som giver børnene rig mulighed for underholdning, hvis legepladsen, poolen eller legerummet ikke rækker. Mangler man fortsat at få stimuleret børnene, er der også mulighed for leje af mooncars, ligesom der af mere stillesiddende aktivitet er spillemaskiner og tv-stue.

En populær plads og dermed udfordringer
Et af Jambo Ferieparks store problemer er desværre, at der er utrolig mange mennesker på campingpladsen i højsæsonen. Egentlig vel lidt et luksusproblem, men som campist gav det den udfordring, at strømmen gik mindst en gang om dagen, hvilket flere af vores telt-naboer ikke var helt tilfredse med. Derudover skal man også være meget opmærksom på mindre børn, der færdes rundt på vejene, idet flere veje er kringlede og svinger, så bilisterne ikke har så frit udsyn samtidig med, at vejene er forholdsvis smalle.

Det store problem ved de mange besøgende er dog servicefaciliteterne især toilet og bad. Bygningerne har generelt ikke mange toiletter og bad, hvilket hver morgen og ofte også flere andre gange i løbet af dagen gav kø. F.eks. var der i den bygning vi lå tættest ved 7 toiletter til både mænd og damer (da disse skulle bruge de samme). Selvfølgelig var der familierum, og der var også flere, som blot benyttede disse til at gå på toilet, men det betyder så bare, at dem som skal i bad som familie også må stå i kø der. Det gav også anledning til brok og klagen hos flere campister, som stod med børn, der bare skulle tisse nu og her, men som var for store til børnetoiletterne, men vilkårene var, at man skulle gå i god tid, hvis ikke man skulle have uheld.

Fantastisk spændende minigolfbane
Jambo Feriepark har ved indgangspartiet en utrolig flot minigolfbane, som også besøgende udefra kan benytte. Den er som pladsens tema anlagt lidt i afrikansk stil med store ”springvandselefanter” mv. En bane anlagt på kunstgræs, som er utrolig anderledes end mange andre minigolfbaner meget udfordrende og rigtig flot med sjove baner som går over vand, gennem grotter og forbi krogede veje. Dog også en minigolfbane, som er forholdsvis dyr at prøve vi gav 150 kr. for 3 personer men egentlig synes jeg ikke, at man må snyde sig selv for at prøve, da den bestemt er sjov – og anderledes end mange andre baner.

Ud mod parkeringsarealet udenfor pladsen er en stor, velassorteret købmandsbutik, hvor man kan hente morgenbrød, og alt hvad campisten har brug for. Der er faktisk et ret stort udvalg, så man kan handle det mest nødvendige uden at starte bilen op. Ved siden af købmanden ligger Café Jambo, som er en restaurant bl.a. med terrasseservering i godt vejr. Her er a la carte retter, dagens ret og pizzaer også ud af huset en dejlig mulighed, når man har været væk hele dagen og ikke lige gider bruge tiden på madlavning. I samme bygning ligger også campingpladsens ishus, hvor man har mulighed for at købe lækre isvafler til den søde tand.

Udlejning af hytter og campingvogne
Har man ikke campingvogn og gerne vil besøge Jambo Feriepark alligevel, er der mulighed for leje af både hytter og luksuscampingvogne, ligesom der er flere decideret teltpladser til dem, som rejser med telt.

Godt udgangspunkt for Fårup Sommerland
Med sin beliggenhed mellem Blokhus og Løkken, ligger Jambo Feriepark perfekt som udgangspunkt for besøg i Fårup Sommerland, og man har da også ved booking af ophold mulighed for at købe adgang til Fårup med rabat. Har man et ugeophold på Jambo, kan køb af en uges fri adgang til Fårup klart anbefales, da parken kun ligger 2 km væk og giver mange timers underholdning samt flere forskellige muligheder for bespisning.

Saltum Strand er med sit dejlige fine sand en oplagt mulighed for en gåtur ved vandet uanset om bølgerne bruser, eller ligger op til en svømmetur. Derudover byder både Blokhus og Løkken på fine sandstrande, hvis man ønsker lidt afveksling.

Netop Blokhus og Løkken ligger også indenfor overskuelig rækkevidde, hvis vi taler shopping og feriehygge i de små hyggelige butikker, som begge byer kan byde på. Her er også mulighed for indkøb af dagligvarer. Vi valgte en regnvejrsdag at køre til Aalborg Storcenter, som ligger ca. 45 min. kørsel væk og ellers er der Hjørring og den noget mindre by Pandrup, hvis man synes Aalborg er for langt.

Jambo Feriepark har ikke en masse større seværdigheder omkring sig så er man ikke til strand, klitter og sand, så skal man nok ikke vælge Jambo. Er man derimod til badeferie, når vejret arter sig eller familietur i Fårup, så er beliggenheden helt i top.

Læs mere om ophold, priser og muligheder på: www.jambo.dk

Beliggenhed:

Servicebygninger:

Aktiviteter:

Jambo Feriepark er en god campingplads med udgangspunkt i børnenes behov. Dog trækker det ned, at standpladserne er meget små, og man ligger utrolig tæt, ligesom det for de flotte servicebygningers vedkommende er et minus, at der er alt for få toiletter og bad, og derfor alt for meget kø. Beliggenheden er ikke optimal i forhold til seværdigheder, by og shopping, men perfekt i forhold til strand og natur.

Helle Hansen
Skribent Sjovforbørn.dk
Sommer 2011


Udgivet

i

af

Tags: