Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle artikler

Kanotur i Rebild Bakker

Vores sidste dag i Nordjylland i denne omgang skal foregå i et lidt mere roligt tempo. Godt at vide, for vi skal tidligt af sted for at nå vores aftale med kanoudlejer Lars Kofoed, der ejer Rebild Kanoudlejning. Hotellet forsyner os med varm kaffe, muffins og æbler til turen – og medbringende eget regntøj og godt fodtøj er vi klar til at tage af sted.

Lars er en hyggelig fyr, der oprigtigt brænder for det, han laver. HaFoto: Lisbeth Wilgern giver en yderst grundig introduktion til alle, der skal ud at sejle – så man føler sig godt ”klædt på” inden afgang.

Kanoerne, der anvendes, er af mærket ”Hasle”. De er af plastic og er solide, stabile med en bedre form og komfort end de gængse aluminiums kanoer, man ellers ser. De er udformet, så man sidder godt i dem på behagelige sæder. Vi får udleveret kort over ruten samt den obligatoriske svømmevest, der er behagelig at have på og ikke hindrer os i bevægelse. Over os truer mørke skyer i det fjerne, så solen får vi næppe lov at ha’ glæde af hele vejen. Regntøjet kommer derfor på fra start af – noget vi ikke fortryder!

Vi har alle sejlet kano før, men det er absolut ingen forudsætning for at tage på kanotur. Og her på Lindenborg Å, hvor ruten ligger, kan man trFoto: Lisbeth Wilgerygt sejle af sted. Alle kan være med – ung som gammel – og det er blevet rigtigt populært at snuppe en kanotur i mange sammenhænge.

Efter den meget grundige introduktion, er vi endelig klar til at sætte kanoen i det 8 gr. varme – eller kolde – kildeklare vand. Området vi skal sejle i er et Fauna 2000 område, så der er ingen fin trappe eller anlægsbro, der hvor vi skal starte ud – for man må intet foretage sig af den slags i et sådant naturbeskyttet område. Så vi skal passe lidt på ned ad den lille skråning – det er mudret efter de seneste dages regn, og Lars går da også foran med et godt eksempel… og ender med den ene fod i åen! Vi andre tager ved lære af det og klarer os tørskoede op i kanoen.

Ruten udgør i alt 32 km, og man kan overnatte på teltpladser undervejs. MeFoto: Lisbeth Wilgern vi har en tidsplan, vi skal holde, så vi skal kun sejle et par timer denne gang. Ærgerligt nok, for da vi først er af sted, kan vi slet ikke få nok. Det er en helt unik natur, vi sejler igennem. Åen snor sig stille og roligt gennem uberørt natur. Dyrelivet oplever vi på tæt hold, og flere rovfugle letter over hovederne på os. En glente når vi også at se. Der lever oddere i området, så der er virkelig tale om natur i særklasse.

Junior sidder forrest i kanoen – mest fordi det er hans eget ønske, og så har han fuldt og frit udsyn. Normalt skal der helst styres en del fra den placering – samt bagfra. Men det er fint på denne strækning. Vi sejler med strømmen og har tilmed vinden i ryggen, så det er slet ikke hårdt. Padlerne er meget lækre og udformede, så de ligger rigtigt godt i hånden, og der er ingen tvivl om, at en 5-6 timers tur kan man sagtens klare her på Lindenborg Å. Foto: Lisbeth Wilger

Undervejs lægger vi til ved Lille Blåkilde – en af de største kilder i Nordeuropa. Her kan vi drikke af det klare, kolde kildevand og nyde den medbragte kaffe efterfølgende. Et fint lille stop på turen, hvor regntøjet lige kan tørre i den sol, der nu atter varmer os fra en blå himmel.

Resten af turen bliver i den grad en lise for sjælen. Det ene smukke naturbillede efter det andet dukker op foran os. Tænk at Danmark er så smukt! Vi sejler i tæt, tilvokset natur – og spejlingerne fra træerne, ned i vandet gør, at vandet pludselig synes 10 meter dybt. Det er et ubeskriveligt smukt syn. Tænk at sejle her, alene, i pagt med naturen – det må være den bedste medicin i verden mod stress og nedtrykthed.

Men også det skønne får en ende – pludselig er vi fremme ved måFoto: Lisbeth Wilgerlet, hvor vi kan vinke til Lars, der har fragtet vores bil til endestationen for i dag. Vi har slet ikke lyst til at stoppe! Junior brokker sig også højlydt – hvorfor skal vi hjem i dag? Vi får afslutningsvist igen en længere snak med Lars, der har brug for et godt råd omkring et nyt tiltag i branchen. Og med dét får han noget at tænke over i de vintermåneder, der følger efter 1. oktober, hvor kanosæsonen stopper for i år.

En kraftig regnbyge skyller atter ind over os, mens vi står og taler med Lars – og nu har junior trods alt fået nok af vand. Nu vil han gerne hen til bilen!

 

Artiklen her er en del af en tæt actionpakket weekend, som du kan læse mere om her:

Aktiv ferie i Nordjylland - for hele familien
Ridetur med Meldgaard Heste
På mountainbike i Rold Skov
Scuba-dykning med Zappdivers.dk

 

Rigtig god fornøjelse !!

Lisbeth Wilger
Sjovforbørn.dk
14. september 2009
 


Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:


Din kommentar:
FAKTA:

Kanotur på Lindenborg Å
Rebild Kanoudlejning v/Lars Kofoed
Vælderskoven
9250 Skørping
Tlf. 2660 4089

www.lej-en-kano.dk
info@rebildkanoudlejning.dk

PRISER:

Pr. kano, inkl. levering, afhentning og rengøring kr. 400,00

Sæson: 1/5 – 1/10

Tjek hjemmesiden for øvrige tur tilbud.

 

Læs også mere her:

Jylland
Danmark