Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle artikler

Komfort campingferie på den spanske østkyst
La Torre del Sol

I slutningen af juni begyndte vores sommerferie i familien med stor forventning og glæde fra alles sider. For første gang skulle vi på camping og pigerne på 7 og 9 år havde aldrig før prøvet dette men hørt mange historier fra kammerater og familiemedlemmer om, hvor sjovt det er.

Rejsemålet hed La Torre del Sol, som er en campingplads placeret på den skønne spanske østkyst direkte på stranden eller så tæt som man nu kan komme på den, med bare 10-20 meter for de nærmeste telte og campingvogne. Med 2 timers kørsel fra Barcelona lufthavn, valgte vi at leje en bil og selv køre derhen. Vi ankom om aftenen med to spændte, omend trætte piger til campingpladsen og fik fin hjælp af både hovedreceptionen samt det hollandske selskab, som vi havde booket igennem - Vacansoleil.

Vi faldt om kuld og gik først næste morgen ombord i de dejlige faciliteter på pladsen samt fik et overblik over vores mobile home og de omkringliggende mobile homes, telte og campingvogne, som området bestod af. Vi fandt dog også hurtigt ud af, at udover repræsentanterne og guiderne fra Vacansoleil, var det yderst begrænset for ikke at sige ikke-eksisterende mht kendskab til engelsk for mange af de lokal ansatte, så vi fik kommunikeret med dem på lidt fingersprog og brugt de knap 20 spanske ord, som jeg engang havde lært. Men alle var søde og der var rigelig personale til de forskellige grene af forlystelser og serviceniveauet var rigtig godt.

Vacansoleil havde deres eget telt slået op samt listet et tlf nummer på en opslagstavle så det altid var muligt at få fat i deres guider og få god service omkring pladsen, området, aktiviteter og få ekstra udstyr til køkkenet og lignende, hvis dette nu manglede.

Beliggenhed og faciliteter
Det er helt afgjort, at der blev kælet for det æstetiske og det smukke ydre, da denne plads blev bygget samt i vedligeholdelsen af den. Der er oceaner af palmer, oliventræer, blomsterbuske og et rustikt, fint udtryk i de sten, der er brugt. Samtidig ser alt nymalet ud med brune og varme gule nuancer og der er flotte nyasfalterede, små veje, der bugter sig i buer ud og ind mellem de omkring 1200 campingstande, der i alt er på pladsen. Mellem de enkelte bungalows, hytter og mobil homes er der anlagt flotte stier, så man nemt kan gå tværs gennem området fra sted til sted.  Derudover, nyder man, straks man træder ud af sit lille hus, at der er en afgrænset lille forhave og terrasse med liggestole, bord, parasol omgivet af nyslået græs. Der er endog mobil homes med endnu større haver til og indbyggede jacuzzi på terrassen!

Ja, vi var vildt imponerede over det smukke udseende, der mødte os overalt og helt tydeligt var det, at personalet til at passe blomster, bygninger, veje o.lign var både mange og dygtige.   

Aktiviteter for børn
Det var nemt at få udlevet de mange drømme, pigerne havde haft med hjemmefra på denne plads. Som en plads, specielt fokuseret på sport, underholdning og aktiv ferie, var der alskens aktiviteter, forlystelser og tilbud til gruppen af børn, fra de helt små på 2-3 års alderen og op til de store pre- teenagere. Udover gode, robuste og spændende legepladser, grønne områder og butikker med børnetøj og legetøj, byder La Torre Del Sol på en helt unik vifte af tilbud indenfor sport – nemlig via et helt specifikt program lavet primært til børn – arrangeret af Animacion.

Animacion – underholdning og sportslig aktivitet i alsidig topklasse
Vi fandt ud af, at udover de omring 4 forskellige bureauer, hvoraf vi som sagt havde booket gennem et af dem, nemlig Vacansoleil, var der en gruppe, der kaldte sig ’Animacion’, som udelukkende beskæftigede sig med underholdning og sportstilbud til både børn og voksne. Der var en miniklub fra de 4 til 10 årige, som gennemførte daglige aktiviteter fra 10:30 og igen om eftermiddagen med alt indenfor fodbold, bue- og geværskydning, biograf film, danseundervisning, olympiade og mange andre former for konkurrencer for børn. Det var dejlig nemt arrangeret ved, at man mødte op hver morgen og man kunne så melde sig til og i øvrigt finde mange opslag om hele ugens arrangementer indenfor sport, film, musik og underholdning.

Animacion guiderne havde derudover bolde til både basketball og fodbold, som vi flittigt brugte på en ny, meget lækker bane til formålet.

Som toppen på kransekagen for vores piger, var der kl. 10:30 også Aerobic, hvor både børnene og moren deltog på et udendørsareal til rytmerne af høj musik.  Guiderne stod ligeledes for et mini disco 2 gange på ugen, shows og splash-konkurrence i poolen, volleyball kampe og meget, meget andet. Super søde, og venlige og pædagogiske guider, som vi havde meget gavn og fornøjelse af og et super godt tilbud til alle familier med børn!

Aktiviteter og service for voksne
Ligeså for voksne var der biograf, der viste nye film hver aften, storskærme med fjernsynsprogrammer, vaskemaskiner, et lille shopping center samt et stræde, hvor der både var barer, caféer, kiosker, en frisør og et stort SPAR supermarked. Herunder også lokal lægeklinik, internetcafé og et stort diskotek, som var bygget ind i en kæmpemæssig pyramide lavet af rustikke sten, som gav den det helt rigtige gamle ’look’, men hvor man trådte ind i et stort disco med alt hvad der dertil hører af scener, dansegulve, barer etc.

Herudover kunne man leje cykler, surfe, spille badminton, minigolf, tennis, squash eller gå i det store fitnessrum, som både fandtes uden- og indendørs.

Legegaranti for børn og voksenkontakt
Især i denne sommer var det jo super belejligt, at de valgte at vise VM kampe, vel at mærke i den periode, hvor Danmark stadig var kørende, og det betød, at vi meget hurtigt mødte samtlige danskere på pladsen, som tittede frem på restauranterne den aften vi spillede. Generelt, var det dog enkelt og gik meget hurtigt for os at opsnappe det danske, der blev talt rundt omkring og vi fandt derfor hurtigt to par på vores alder, som vi hyggede os med og hvor børnene legede indbyrdes hver dag gennem hele turen og selv lærte de korte veje ad stisystemerne til hinandens mobil homes.

Stranden og swimmingpools
Ikke at forglemme – der må et særligt afsnit til om disse mange utroligt flotte anlagte swimmingpools, som vi kunne fornemme La Torre Del Sol er meget kendt for. Det vigtigste for pigerne udover kontakten til de andre børn (og så lige morgen aerobic timen) var helt bestemt poolen eller rettere de 4 -5 pools, der var beliggende smukt omkranset af palmer og græsområder. Der var opvarmede pools og vejrbestemte, der var et kæmpe jacuzzi med plads til op til 30 voksne på en gang, og den massive ’Cobra’, som bugten af vand blev kaldt, der gik hen gennem terrænet, som en stor slange fyldt med opvarmet vand med bobler. Overalt var der de smukkeste lysebrune og gullige rustikke sten og perfekt anlagte græs arealer, så man let kunne gå rundt, eller endnu mere simpelt og mageligt – kunne man tage en liggestol og nyde solen.........dog med masser af høj fakta solcreme på først, inden det var helt sikkert at lægge sig til at dase. 

Vandcykler
Selvom der var rigeligt at lave på campingpladsen, var det en helt oplagt ting at drage ned på stranden, som fra vores mobile home nok lå 100 meter væk, for at bade i det friske og noget kølige havvand, opleve lidt af det lokale liv med barer på stranden, Thai piger, der tilbød rygmassage, afrikanske mænd, der solgte tøj, solbriller mm. , hvis man viste interesse og ikke mindst vandcykler, som vi valgte at prøve.

Det kan vi virkelig anbefale, som noget super sjovt og med stor underholdningsværdi, når børnene efter noget tids tøven, kastede sig i bølgerne på meget dybt vand fra vandcyklerne eller endnu bedre, når så vi voksne cyklede af sted i fuld fart med børnene hængende bagefter med hænderne godt fast om den lille nedgangsstige, og ikke mindst den indbyggede rutsjebane, som vi drønede nedad. En times fantastisk underholdning for ca. 135 kr.

St. Juan fest

Vi var heldige (også helt uden vores viden på forhånd) at være dernede midt under en stor spansk fest - St Juan, som blev fejret med manér, fest, musik og kæmpe fyrværkeri. Selvom det blev langt over børnenes sengetid, var vi med i løjerne og oppe til midnat, hvor der blev budt på underholdning, optræden, disco og pladsens restauranter og barer var fuld med glade mennesker, der bare festede til den lyse morgen. En god, lokal ting at kunne være en del af.

Mobile home
Alt i alt er mobile homes gode og meget børnevenlige...........nogen vil måske mene, at en campingplads ikke er, hvad den har været, hvis man ikke udelukkende alle sammen skal ligge i telt, som man altid gjorde for en del år tilbage. Vi syntes dog, at det var dejligt og mageligt, at der tilbydes mobil homes også, og vi havde både air condition, et lille køkken, stue samt to små værelser med døre, bad og toilet. Udstyret i køkkenet var også i orden og sengene var fine, hvor medbragt linned skulle bruges.

Vi var en smule uheldige under turen på den måde, at i vores første mobil home, gik kloaksystemet i stykker og blev stoppet, så vandet løb over og ud på gulvet og vi kunne derfor ikke bruge vaske og bad i en dags tid. Så blev vi heldigvis flyttet til et andet, hvor vi oven i købet fik en lidt bedre model, men hvor så strømmen pludselig gik efter et par timer af uransagelige årsager. Receptionen var flinke til at sende 3 mand, som dog måtte give op og derfor fik vi så igen efter ca. en halv dag et nyt mobil home for 3. gang. Så servicen var fin på den måde, at personalet var løsningsorienteret, omend det dog var lidt opslidende at flytte med al det udpakkede bagage 3 gange inden for 2 døgn. Men det sidste sted virkede upåklageligt og de små flytninger blev hurtigt glemt.

Maden og indkøbsmuligheder
Selvom der er 3 gode og alsidige restauranter på selve stedet, som vi i øvrigt alle spiste på, er det afgjort en god og lidt billigere model, også at variere restaurant besøgene med hjemmelavet mad, som kunne købes i SPAR supermarkedet eller i en af de nærmeste byer, ca. 6 km væk. Vi valgte at spise morgenmad og som oftest enten frokost eller aftensmad på vores lille, hyggelige terrasse og spise et måltid ude. På pladsen kunne man vælge mellem cafémad, et pizzeria, som også havde et stort pastaudvalg og en lidt finere og dyrere restaurant, som bød på alsidigt, lækker mad indenfor det spanske og middelhavsområde-køkkenet. Priserne var nær de danske eller omkring 10% billigere. 

En dagsudflugt til forlystelsespark
Universal har bygget en stor forlystelsespark for præcis 15 år siden, Port Aventura, som vi valgte at besøge en hel dag. Det er vigtigt at understrege, at det er nødvendigt at sætte en hel dag af til dette, og at man sagtens kan bruge to hele dage, hvis man vil sikre, at alle ture og forlystelser bliver afprøvet.

Selvom det ligner andre parker rundt om i verdenen var den ekseptionel smuk og spændende opbygget med temaområder fra forskellige lande, så man både følte sig velkommen i Mexico, Asien, Kina, middelhavsområdet osv. Der var masser af ting at prøve for børn i alle aldre, selvom køerne i en vis udstrækning var lange. Et eventyr for børn, som bare løber fra den ene tur til den anden, og rart, at alt er gratis, når man først har betalt indgang selvom denne dog var noget dyr.
Restauranterne var gode og mange, men lukkede ca. 1 ½ time før selve stedet. Vi fik nået at se 3 flotte shows, som varmt kan anbefales.

Oplevelser tæt på campingpladsen
Der ligger 2-3 små byer, Mont Roig, Cambrils og Miama Platja, som vi nåede at besøge. Det er især en god idé at undersøge, hvilken dag de har marked, hvor man kan finde rigtig mange gode tilbud indenfor både madvarer, tøj, sko og tilbehør. Her fik pigerne også de obligatoriske og meget kendte fletninger, hvor lidt af håret bliver flettet med nogle flotte farver af dygtige afrikanske kvinder, der udfører det hele med lynets hast. 

Tøjet var af blandet kvalitet men der var en del, der var godt og tilmed billigt. Vi tog også på café og lokal restaurant i disse byer, hvor maden var udsøgt og meget lækker og igen var det sjovt at få afprøvet de få ord man nu kan på spansk.

Stranden i byen Cambrils var udpræget flot med en bred boulevard, hvor lokale unge spillede basketball lige ved det helt turkisblå vand...........hvilket udsyn!

Gode råd
Vi syntes virkelig vi fik taget tilbuddene i brug og fordi vi var så aktive og netop virkelig fik optimeret det vi fik nået på en uge, kunne det have været rart at have haft en uge til, og dette vælger vi nok at gøre næste gang. Vi nød simpelthen opholdet på stedet og kunne samtidig se, at der var ting vi ikke nåede, så en uge mere havde været helt ideelt.

Så med bevidstheden om, at det var pigernes og vores første besøg sammen til en europæisk campingplads, er det helt sikkert ikke sidste gang og det er så sandt, som det ofte bliver fortalt, at campingferie formen simpelthen er suverænt for en børnefamilie med indspark af energi, glæde og tæt, hyggeligt samvær for alle og hvor tilbuddene bogstavelig talt er lige rundt om hjørnet.

Stina Atar
Sjovforbørn.dk
2010Jeres kommentarer

I dette forum er I velkomne til at skrive kommentarer til artiklen.shani dater til stin 29. juli 2010 kl. 16:10
Komfort campingferie på den spanske østkyst
mor det er den bedste artikel jeg nogen sinen har set hilsen shani mor stina

Svar - citer og svarInformationer

Der kan lejes mobilehomes igennem flere selskaber, men her er det Vacansoleil. De har forskellige mobilehomes og luksustelte at vælge imellem, og er nok den udbyder, der kan tilbyde flest campingpladser.

La Torre del Sol ligger på den spanske østkyst i meget kort afstand fra Barcelona.

Læs mere her:
http://www.latorredelsol.com eller på http://www.vacansoleil.dk


Læs også mere her:

Nordspanien
Spanien