Orsa Grönklitt En perle for børnefamilien på ski

Når sneen og skiene begynder at trække i os danskere, og vi skal til at vælge skisportssted, så vælger vi ofte de steder, som vi enten selv har besøgt før, eller har hørt godt om fra andre. Det er ganske naturligt. Men når man besøger Orsa Grönklitt, kan man godt ærgre sig lidt over, at det kun er ganske få danskere, der besøger stedet. Stedet er simpelthen ikke særlig kendt i Danmark, på trods af at det er et sted men en meget høj kvalitet og meget at byde på.

Orsa Grönklitt hører til de mindre skisportssteder med deres 23 pister og 9 lifter. Her er 2 grønne, 10 blå, 5 røde og 3 sorte pister, så det er i den grad et familie-sted. Alt er samlet indenfor et overskuelig område og pisterne er indbydende og godt præparerede. Dertil kommer at det er et meget roligt sted. Her finder du ikke larmende ungdomsgrupper og afterskiing til langt ud på natten. Der er to dejlige restauranter, en super hyggelig ”Ugglan og Björnen” med dejlig mad til både voksne og børn, som man finder midt i området, og så deres helt nye ”Topstugan” som ligger på toppen af bjerget og dermed har en fantastisk udsigt over hele området og de vilde dyr

Orsa Björnpark
For udover skisport har Orsa Grönklitt meget andet at byde på. 200 meter fra børnebakken finder man nemlig en dyrepark med bl.a. store brune bjørne, isbjørne, sneleoparder, tigre og ulve. Har I besøgt Skandinavisk Dyrepark på Djursland, vil I kunne genkende stilen i Orsa Björnpark. Dejlige store indhegninger hvor dyrene har det godt, men stadig med gode muligheder for at få set dyrene. Når man besøger bjørneparken kan vi anbefale at man tilvælger en fodring, da det betyder at man kommer helt tæt på dyrene. Børnene kan også komme selv en tur i bjørneparken og fodre dyrene sammen med Blåbærklubben, som er stedet børneklub. Læs meget mere om bjørneparken her: http://www.orsabjornpark.se/

Hytter i forskellige størrelser
Der er masser af hyttetyper at vælge imellem, og hytterne ligger hyggeligt rundt omkring området med kort afstand til lifterne og aktiviteterne. Og udover egne hytter formidler Orsa Grönklitt også private skihytter i området.

Skiskolen
For både børn og voksne er der et stort udvalg at skiskoler. Selvom der ikke er danske instruktører på stedet, så klarer børnene det fint og lærer hurtigt de mest basale ord at kende. Og instruktørerne bruger jo mange fagter samtidig med at de taler, så det er slet ikke noget problem. Instruktørerne er super dygtige og har en lidt anden tilgang til at stå på ski end vi har i Danmark. I Sverige bliver børnene jo nærmest født med ski på.

Andre sjove aktiviteter
Selvom man er kommet for at stå på ski, så kan man i Orsa Grönklitt med fordel supplere med lidt andre aktiviteter. Der er Blåbærklubben for de små, hvor man kan komme på besøg i bjørneparken, køre slalom-konkurrence sammen med de andre eller komme til børne-afterski.

For hele familien kan der arrangeres hesteslæde, scootersafari, hundeslæde og meget andet. Især hundeslædeturen er en kæmpe oplevelse. Udover den frosne sø i høj sol og med 10 hunde foran sig, føler man sig i den grad i live.

Anbefaling herfra
Alt i alt kan vi på Sjovforbørn.dk i den grad anbefale et besøg i Orsa Grönklitt. Stemningen, området, pisterne, aktiviteterne, boligerne mm. er i højeste grad tilfredsstillende. Og hvis vi spørger mine 3 drenge, så bliver det også til et gensyn med stedet for min familie.

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
2012

Informationer

http://www.orsagronklitt.se
Orsa Grönklitt ligger ca. 500 km. fra Göteborg, hvilket er en tur på ca. 7 timer.

Entre bjørneparken 2 voksne og to børn SEK 480,-
Hundeslæde 2,5 km, ca. 25 min. 2 voksne og 2 børn SEK 500,-


Udgivet

i

af

Tags: