Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle artikler

Tag snetoget fra Malmø på skiferie

Tusindvis af skigæster tog sidste år snetoget til Vemdalen, Lofsdalen og Funäsfjällen i Nordsverige. Fra den 21. december kører snetoget igen, blandt andet med afgang fra Malmö. Det gør det særdeles attraktivt for danskerne at nå de nordsvenske skiområder, der er meget populære blandt svenskerne, men nærmest uopdagede for os danskere.

Du stiger ombord på snetoget om eftermiddagen og vågner næste morgen veludhvilet op til skinnende svensk morgensol, smukt snelandskab og brede pister til både store og små. Fra den 21. december kører snetoget op gennem det svenske landskab med kurs mod de nordsvenske skiperler, Lofsdalen, Funäsfjällen og Vemdalen.

Toget er et rigtig godt alternativ til bilen, når man skal på skiferie. Med Snetoget kan man både sidde, sove og få noget mad undervejs, så man er helt frisk og klar til at nyde den første dag på ski, når man ankommer til destinationen.

De nordsvenske skiområder er stadig relativt ukendte blandt danskerne, selvom de er blandt de største og mest alsidige i Sverige, og samtidig nogle af svenskernes favoritter.

Skisportsstederne i det nordlige Sverige er meget populære, når svenskerne holder skiferie, mens det for danskerne stadig er forholdsvis ukendte områder. Eksempelvis summer Vemdalen af ægte svensk fjeldstemning, hvor man kommer i pagt med naturen, når man kører på de lange, brede pister gennem skoven. Det helt enestående for området er, at der er god plads på pisterne og ingen ventetid ved lifterne, så man kan få det maksimale ud af sin skiferie.

De nordsvenske områder har en lang sæson, som strækker sig et godt stykke hen i april 2014, og i de fleste uger indtil da, kan du tage snetoget til områderne.

Om Snetoget

  • Snetoget kører fra Malmö til Vemdalen blandt andet via Göteborg og stopper foruden Vemdalen også i Funäsfjällen og Lofsdalen.
  • Billetprisen er 849 svenske kroner fra 16 år og op, børn fra 0 til 7 år koster 199 svenske kroner, mens prisen for aldersgruppen 8 til 15 år er 549 svenske kroner.
  • Snetoget kører fra Malmö kl. 16.14 og er fremme i Vemdalen næste dag kl. 08.35.
  • I snetoget er der både mulighed for at sidde, sove og få stillet sulten undervejs.

Læs mere på: http://www.skistar.com/da/Vemdalen/Ophold/Resan-Hit/Tog/Nattog/

 

Tre svenske ski-områder, hvor snetoget stopper

Vemdalen
Vemdalen tilbyder en unik kombination af udfordring og afslapning på ski. Med sine mere end 50 pister og 30 lifter er der rigeligt at give sig i kast med for både de små, nybegyndere og de mere rutinerede, der foretrækker store højder og skrappe pister. I Vemdalen finder du fjeldenes måske mest moderne kunstsne-system, der garanterer sne i hele vintersæsonen. Med sneen, der pryder den fine natur i det nordsvenske, solen, der står i øjnene, og den solide fart ned ad de brede pister, rummer Vemdalen alt, hvad man forbinder med hyggelig svensk fjeldstemning. Læs mere på: http://skiferie.visitsweden.com/skiomraader/vemdalen

Pistefakta:
Grønne pister: 16
Blå pister: 16
Røde pister: 14
Sorte pister: 9
Antal lifter: 34

Vemdalen


Funäsfjällen

Funäsfjällen er Sveriges største skiområde med hele 134 pister og 38 lifter. Området er det perfekte sted at tage hen, hvis familieferien med hyggelige skibakker og nogle af Sveriges bedste funparks skal kombineres med uspoleret og flot vildmarksnatur. I Funäsfjällen finder du udfordrende offpist-områder og heliskiing, som efter en flyvetur placerer dig 1.798 meter over havet og giver dig udfordrende skiløb langt fra pisterne. Læs mere på: http://skiferie.visitsweden.com/skiomraader/funaesfjaellen

Pistefakta:
Grønne pister: 20
Blå pister: 40
Røde pister: 49
Sorte pister: 26
Antal lifter: 39

Funäsfjällen


Lofsdalen

Lofsdalen er et eftertragtet område med god liftkapacitet, som i år er blevet udbygget med ny 6-stolelift. Området har Sveriges tredjestørste faldhøjde på 492 meter samt verdens længste oplyste piste, kåret i Guiness Rekordbog. Du finder her et meget børnevenligt sneland med mange spændende faciliteter, bl.a. eventyrpisten til de små og snowpark til de lidt større. Der er også attraktive offpist-muligheder i området, og så kan man prøve kræfter med langrend i ”Sagn”-sporet, hundeslædekørsel, rensdyrsafari eller måske bevæge sig på snescootertur i vildmarken med et hyggeligt vaffelstop ved våffelstuga undervejs. Læs mere på: http://skiferie.visitsweden.com/skiomraader/lofsdalen

Pistefakta:
Grønne pister: 5
Blå pister: 8
Røde pister: 8
Sorte pister: 5
Antal lifter: 10

LofsdalenDin kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:


Din kommentar:
Informationer

Det bedste sted at få et overblik over Sveriges skønne skisportsteder, er Visitswedens guide til vintersport i Sverige.

Læs også mere her:

Sverige