TopCamp Jesperhus Resort – En perle på Mors

I år gik campingturen i Kr.Himmelfartsferien samt pinsen til TopCamp Jesperhus på Mors. Vi ankom til pladsen i regnvejr men det holdt ikke campisterne tilbage fra at holde ferie for der var mange, som havde valgt at lade turen gå til Mors. Heldigvis var der også flere til at ekspedere, så indtjekningen foregik forholdsvis hurtigt. Jungledyret Hugo gik rundt og gav kram til de børn, som var gået med ind i informationen, og der var pakker med Hama perler til alle børn.

Vi fandt hurtigt vores plads, men pga vejret valgte vi at vente med at sætte telt op til dagen efter. Klokken var også ved at være mange, så det var tid til aftensmad og afslapning i vognen.

Blomsterparken
Næste dag startede med at teltet blev sat op herefter valgte vi at tage en tur i Jesperhus Blomsterpark. Vi havde et ophold incl. fri adgang til vandland og blomsterpark en såkaldt kombiferie, og ungerne kunne ikke vente med at komme i parken og prøve de mange ting. I parken fik vi udleveret et autografkort med Jungledyret Hugo, ræven Rita samt aberne Zig & Zag, så børnene kunne gå rundt i parken og lede efter disse og få deres autograf bagpå. Det gik vores børn på 3 og 6 år meget op i og det medfølgende kram fra dyrene var heller ikke at foragte.

Kr.Himmelfartsdag var blomsterparkens åbningsdag for sæson 2010, og det betød, at der var veteranbilsudstilling en masse gamle, lækre biler som vi allerede havde nydt godt af på pladsen, da flere af dem overnattede der. Kl. 13.30 kom Jungledyret Hugo og vennerne på friluftsscenen i parken og lavede et show for børnene, og herefter kunne man få autografer fra de af dyrene, man endnu ikke havde mødt på sin rundtur.

Om eftermiddagen valgte vi at køre en tur ind til byen og blandt andet se de flotte figurer, som står lavet i perler foran Hama fabrikken det må man lige unde sig selv, når man er på Mors virkelig flot lavet.

Jesperhus eget vandland
Næste dag startede vi i vandlandet på campingpladsen. TopCamp Jesperhus har både udendørs og indendørs vandland, men der var kun vejr til det sidste den dag. Der var dog nogle ”hard-core” campister som tog en dukkert udenfor, men den del sprang vi lige over.

Desværre var vi ikke de eneste, som havde valgt at starte dagen i vandland, så der var MEGET overfyldt både i omklædningsrum, baderum og selve bassinerne. Det store bassin var ikke så galt, men det var ikke egnet til vores den mindste, og børnebassinerne var så fyldte, at man nærmest bare ploppede i et sted, og så blev der. Badelandet har to bassiner til de mindre børn, som er cirka 33 gr. og så et stort bassin på 27 gr. med en rutchebane i hver ende samt et kort rutcherør, hvor man har frit fald på ca. 1½ meter. I det ene børnebassin er der en paddehat, som børnene kan gå ”igennem” og så rutche ned af en kort sliske.

I vandlandet er der også spabad med ca 39 gr. samt sauna. Fra det indendørs vandland kan man gå direkte ud til det udendørs, hvor der også er 3 vandglidebaner, boblezoner og vandfald. Her er vandet opvarmet til 20 gr., og om sommeren kan man købe is, sodavand, øl og slik. Her er også beachvolley om sommeren, ligesom der er en sandkasse til de mindste og områder med liggestole.

I pinsen hvor vejret var bedre, havde vi æren af en eftermiddag i vandland, hvor der ikke var ret mange, og hvor vejret var perfekt til at være udenfor, og det var bare en rigtig god oplevelse. Det udendørs vandland fylder et pænt stort område, og der er lidt for enhver smag.

Jungleparty
Nå men resten af dagen foregik i blomsterparken, og om aftenen havde vi valgt at deltage i det såkaldte Jungleparty, som campingpladsen stod bag. Det foregik i Junglecaféen i Blomsterparken og startede kl. 17.30. Der var lækker buffet med forskellige slags kartofler, kød og salater, og der var så mulighed for at tilkøbe dessert bagefter. Drikkevarer var ikke indeholdt i prisen, men til gengæld fik man et lod til et efterfølgende lotteri hver gang man købte noget at drikke.

Kl. 19.00 kom Brødrene Dahlgaard, som er lokalkendte på Mors, og en stor turistmagnet, hvad gælder Jungleparty. Personligt var jeg lidt skeptisk overfor hvilken slags underholdning, det mon var, og om det overhovedet var noget for os. Jeg må dog indrømme, at jeg meget hurtigt blev overbevist om det modsatte, og vi var alle underholdt fra start til slut. Jeg er slet ikke til den type underholdning, hvor to mand sidder på en scene og synger lidt, men dette var noget helt andet.

Duoen startede med at underholde børnene med jokes, musik og konkurrencer. Det var rigtig sjovt også for vi voksne, og det fangede børnene i løbet af få sekunder. Der var mange præmier at vinde, så flere børn gik hjem med lidt ekstra i lommen. Efter en god times underholdning kom Jungledyret Hugo og ræven Rita og sang en sang samt lod sig interviewe med nogle af de spørgsmål de kreative børn stillede. Til sidst tog Hugo og Rita børnene med i biografen, hvor der blev vist Jungledyret Hugo 3.

Imens fortsatte musikken for de voksne i caféen, hvor man kunne ønske sange, som duoen så spillede til stor tilfreds. Helt utroligt, som de kunne samtlige sange, der blev ønsket fra publikum. Alt i alt en rigtig god og underholdende aften, som bestemt kan anbefales. Det hele var færdig kl. 22.00 lige tilpas til at børnene var grydeklar og sov prompte, da vi landede i campingvognen igen.

Aktivitetsgården og andre aktiviteter for børn
Lørdag var vi atter i blomsterparken og prøve en masse forskellige ting, hvorefter vi valgte at tage på Aktivitetsgården, som er tilknyttet Jesperhus Resort. Man kan gå derud direkte fra pladsen, og her kan man mod et mindre beløb lave forskellige ting som tekstilmaling, porcelænsmaling osv. Man kan dog også ganske gratis lave Jungledyret Hugo, Ræven Rita eller de to aber i Hama Perler, og herefter få dem strøget og tage dem med hjem. Vi lavede Jungledyret Hugo og børnene er meget stolte over, at han nu hænger på hver deres værelse.

TopCamp Jesperhus byder på flere forskellige aktiviteter for børn. Der er flere legepladser, og der er trampoliner, hvor man spændes fast i seler, og så kan hoppe meget højt op. Der er også indendørs legeland, som består af to store glidebaner/rutchebaner, badmintonbaner, en mindre fodboldbane samt flere forskellige spillemaskiner. Her er også klatrevæg, bordtennis samt en squash bane. Udenfor kører der hver aften i højsæsonen et tog rundt på pladsen, hvor man får en rigtig fin rundtur noget man ikke må snyde hverken sig selv eller børnene for. En rigtig hyggelig tur, hvor man kommer ud i udkanten af pladsen og ser nogle områder, man måske ellers ikke ville gå ud og se.

Jungledyret Hugo underholder nogle gange i højsæsonen på scenen ved Torvet, så der er rig mulighed for at møde både Hugo og vennerne i sin ferie. Det er også på torvet, børnene ganske gratis jævnligt i højsæsonen kan bage snobrød, når vejret tillader det. På campingpladsen er der også mulighed for at købe aftensmaden, hvis man ikke lige selv har lyst til at lave mad. Der er både ”take-away” pizza og sandwiches ligesom der er mulighed for Italiensk buffet i Café Torvet nær vandlandet. På TopCamp Jesperhus er der også bowlingcenter, hvor der f.eks. er mulighed for at lave børnebaner, ligesom der er mulighed for bespisning i form af pølser, burger, pommes frites mv.

I forbindelse med Jesperhus Resort er der en 9 hullers golfbane efter princippet ”pay and play” ligesom der oppe ved Torvet er en minigolfbane inspireret fra Amerika med 18 huller. Rundt på campingpladsen er placeret 4 forskellige legepladser, men campingpladsen er også stor, så det er en rigtig god idé, så børnene ikke skal gå alt for langt, hvis de vil lege. Den legeplads ved hovedindgangen er dog ikke så minded på børn under 4 år, da de ikke rigtig kan nå mellem trinene på rebstierne. Til gengæld er der en ved frugthaven, som er mere egnet, og den besøgte vi et par gange, da den passede godt på vores børns alder.

Og så alt det praktiske…
Jesperhus Resort har 3 servicebygninger, hvor man gratis kan benytte toilet-, bade- og køkkenfaciliteter. Der er frysere i alle køkkener, hvor mad kan opbevares på eget ansvar, ligesom der er mulighed for at benytte komfur og ovn. Vi boede på Jasminvej, og den servicebygning, som er der indeholder primært familierum. Der var i den ene gavl tre toiletter og i den anden gavl køkken. Resten var familierum med toilet, bad, vask osv. Det betød så også desværre, at man ofte stod i kø om morgenen, når man skulle på toilet dels fordi der ikke var mange toiletter, men også fordi disse familierum gjorde, at hvis man blot skulle tisse, kunne man risikere at skulle stå og vente på andre, som havde hele familien i bad. Lidt upraktisk især når man står med mindre børn som skal tisse lige når de står op. Selvom der er tre servicebygninger er der stadig ikke mange toiletter i forhold til, hvor mange der kan bo på pladsen, så i højsæson må man påregne lidt kø både ved toilet og køkken.

På feriecenteret er en dejlig købmand, hvor man har mulighed for at købe alle de fornødne dagligvarer ligesom der er mulighed for friskbagt brød om morgenen. Vi oplevede, at selvom vi stod lidt sent op, så var der stadig lune rundstykker, så det var skønt.

Jesperhus byder både på leje af hytter, telte og campingvogne, hvis man ikke har egen vogn eller telt. Der er utrolig mange leje enheder, så der er rig mulighed for at prøve campinglivet af og nyde den helt specielle feriestemning, som campingpladser ofte byder på.

Campingpladsen ligger tæt på et stort skovområde, hvor der er flere muligheder for en gåtur. Der var utrolig flot, da vi var der i maj, hvor bøgen lige var sprunget ud, og der er mange fine stier, hvor man kan få lidt motion. I det hele taget er der også rigtig flot på campingpladsen, hvad angår beplantning. Flotte store træer og masser af blomster det hænger godt sammen med blomsterparken, som jo ligger lige ved siden af.

Alt i alt byder TopCamp Jesperhus Resort på utrolig mange forskellige aktiviteter for børn, og køber man en kombiferie med fri adgang til blomsterparken og vandland er udvalget jo blot endnu større. At der er ca 5 km til Nykøbing, som kun byder på en mindre gågade, betyder ikke så meget, da man nemt kan få tiden til at gå på feriecenteret uden at starte bilen op.

Vi har haft en rigtig god ferie på Jesperhus Resort, og vil helt sikkert også besøge stedet igen. Børnene har fået mange gode oplevelser med sig, som de vil kunne huske længe frem.

Helle Hansen
Sjovforbørn.dk
28. maj 2010

Vores bedømmelse:

Beliggenhed:
Servicebygninger mm: (er pæne men der er for lidt)
Aktiviteter:

Sammenlagt:

En meget børnevenlig plads med serviceminded personale. Utrolig stort udbud af aktiviteter både på pladsen og i den nærliggende blomsterpark


Udgivet

i

af

Tags: