Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle ferieberetninger    Seneste anmeldelser    Seneste anmeldelser overnatning    Tast selv tips/forslag

Berlin i børnehøjde

Jeg vil gerne tilslutte mig den seneste Berlin-beretning. Det er bestemt muligt at holde storbyferie med børn i Berlin.

I foråret var vi i Berlin en lille uges tid med vores knap to-årige søn. For vores søn viste Berlins absolut bedste attraktioner sig at være byen mange tog. Berlins S-bahn går under jorden og over jorden, og i dele af det gamle Østerlin er der desuden sporvogne. Det er godt nok ikke alle steder lige let at få klapvognen op og ned, men for en tog-tosset lille dreng blev det til en fest, hver gang vi vi skulle rundt i byen.

Til familievenlig indkvartering vil jeg anbefale Kreuzberg - området omkring Kreuzbergstrasse/ Bergmannstrasse. Dels er man der tæt på Viktoriapark, som er et fint åndehul med en stor legeplads. Dels byder ovenstående gader på et hav af super gode billige etniske restauranter med udendørsborde, hvor det er let at have børnene med eller hente mad med hjem, hvis man foretrækker det nogle dage. Vi gjorde en kombination af de to ting. Nogle dage hygge vi os ude med vores kære søn, og nogle dage hentede vi lækker sushi og thaimad og havde voksenhygge efter vores søns sengetid.

Særligt kan jeg anbefale den vietnamesiske restaurant. Den ser ikke ud af meget, men maden er fantastisk. Prøv de friske forårsruller! Personalet er ikke så smilende, men børnevenligheden fejler ikke noget. Vi kom til at bestille noget mad, der var lidt for stærkt til vores lille dreng, hvorefter kokken tilberedte en lille børnevenlig portion - som vi ikke skulle betale for.

Vi boede i en super lejlighed i Möckernstrasse til 62 Euro pr. nat, som vi fandt på: www.ferienwohnung-24-berlin.com

Af andre særligt børnevenlige ting må jeg nævne Reichstag. Venner havde advaret os om, at køen til den store glaskuppel er lang, men da vi alligevel gik forbi, var vi ved at opgive på forhånd. Heldigvis trak en meget venlig kortsælger os til side og fortalte, at folk med klapvogn får lov til at smutte gennem handicapindgangen – en alternativ indgang ca. 20 meter til højre for den lange kø. På under 10 minutter var vi gennem sikkerhedstjek og på vej til toppen med vores klapvogn i elevatoren. Er jeres børn for store til klapvogn fik vi på vejen op i elevatoren et andet tip, af en tilsyneladende lokalkendt dansker. Hvis man har bestilt bord i restauranten på toppen – f.eks. til morgenmad – får man også lov til at slippe uden om køen og ind af handicapindgangen.

Informationer

 

Denne ferieberetning er skrevet af:
ML d. 18. juli 2008

Yderligere info:
Tyskland