Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle ferieberetninger    Seneste anmeldelser    Seneste anmeldelser overnatning    Tast selv tips/forslag

Bondegårdsferie - en ferie for hele familien
Da turen gik mod bondegården Kristiansminde i Grundtlovsferien 2008 var det ikke første gang familien Hansen med Rebekka 2 1/2 år, William 4 1/2, mor Lise og far Søren havde prøvet denne pragtfulde ferieform. Allerede da William lå trygt i mors mave, blev han tvangsindlagt til sin første bondegårdsferie i det jyske.

På www.bondegårdsferie.dk kan man finde en oversigt over de steder, der tilbyder bondegårdsferier i det danske land. De sidste tre år er vi kommet hos familien Christensen, som har en skøn gmo-fri gård, hvor de har køer der leverer økologisk mælk. På gården ligger et mejeri. Kristiansminde, som "vores" gård hedder, ligger ved Ansager, ikke langt fra bademuligheder, zoologiske haver (Givskud og Jyllands Parkzoo), Legoland og andre spændende seværdigheder, hvis man har lyst til at opleve andet end livet på landet.

Men turens primære formål er at holde afslapningsferie, hvor hverdagens hektiske tempo kan lægges bag - hvor tiden af en eller grund ikke er så vigtig. På gården må man være med til det meste. Vil man malke køer, må man gerne prøve både på den gammeldags og den mere moderne metode. Til både de voksnes og børnenes morskab. Man kan køre traktor, fodre dyr eller hente æg til morgenmaden.

Gensynsglæden er stor hos børnene denne dag i juni. Især hos William, der har tydelige minder fra tidligere ferier. Vi bliver som de andre gange taget imod af Marianne, som ejer gården med sin mand Michael. Marianne inviterer os til kaffe hos sine forældre, der bor - som Marianne siger - et par kilometer bort. Afstande i Jylland er tilsyneladende anderledes opmålt i Jylland eller også tager man det ikke så nøje, for de par kilometer viser sig snarere at ligge tættere på de ti.

Hos Mariannes forældre er det jyske kaffebord linet op ude i haven, og ungerne hygger sig i haven og ude ved marken, hvor farens køer græsser. Efter en hyggelig eftermiddag kører vi tilbage til gården, hvor vi finder os til rette i en af gårdens 4 lejligheder. Aftenen går med at børnene leger med gårdens dertil hørende fire børn og der skal naturligvis siges godnat til kaniner, kattekillinger, hunde, grise, køer og får.

Dagen efter er der planlagt tur til Legoland, som ligger en lille halv times tid fra gården. Selvom det er en hverdag, har mange andre familier fået samme ide som os. Der er lange køer til billetlugen og til alle turene. Min søn har autisme og kan derfor have lidt svært ved de lange køer og uro. Derfor er Legolands "vis hensyn" ordning en GAVE til børn med diverse handicaps. Stolt var drengen med skiltet om halsen, der gav tilladelse til at springe køer over. Legoland er pragtfuld for børn i alle aldre, så både lillesøster og storebror havde en skøn dag, selvom det var bagende hedt. Der blev kølet af i forlystelsesparkens nye badeland, dog var vandet måske mere køligt end nødvendigt, da ungerne klaprede tænder og læberne blev lynhurtige blå på trods af at temperaturen i det danske førsommerland var godt over de 30 grader.

Tips til Legoland:
• husk skiftetøj. Der er et område med vandleg i Duploland. Alle andre børn blev kun en smule våde, faktisk meget lidt våde. Mine børn har særlige evner, for de blev helt og aldeles gennemblødte
• Husk en tier til skabene i omklædningsrummet i Vandland
• Hvis din barn har smidt sutten undervejs og nægter at sove til middag uden, har Falck i Duploland et lille udvalg! Ved siden af er der et rum, hvor der kan pusles, ammes eller varmes flasker.

Om aftenen havde vi bestilt aftensmad på gården, fordi vi vidste vi ville være udmattede, når vi kom hjem. Gårdens frue havde glemt, at der var arbejdsdag i datterens børnehave, men her slog den jyske gæstfrihed til endnu engang, og vi blev da bare inviteret på besøg i børnehaven, hvor der blev serveret pølser til alle, også til os de mærkelige sjællændere der kun kom for maden.

Næste dag var der dømt afslapning på gården. Børnene fodrede dyrene, nussede med kattekillinger, hoppede på trampolin, ja råhyggede. Vejret viste sig stadig fra sin bedste side, så eftermiddagen blev tilbragt ved Kviesø Badesø. Kviesø badesø er et fantastisk sted for børn: dejlig sø med sandbund og lavt vand, legeplads og ikke mindste et pandekagehus lige ved hånden!

Tilbage på gården igen var soen blevet mor til 13 nyfødte grisebasser, så aftenen gik med at beundre de små væsener.
På ferierejsens sidste dag havde vi besluttet af tage i Givskud Zoo eller Jyllands Parkzoo. Begge steder har vi tidligere med stor fornøjelse aflagt besøgt. Marianne kom dog med en ide til et andet udflugtsmål: Enghave Naturpark, som vidste sig at være et hyggeligt alternativ til de store zoologiske haver. Engkilde Naturpark er især god for de mindste børn, for næsten alle dyr må klappes og fodres. Der er også mulighed for en ridetur på naturparkens ponyer eller kamel. Der er masser af gode legepladser for børnene og rig mulighed for at nyde sin medbragte mad.

Dagen efter gik turen hjem efter nogle dejlige dage i det jyske.

Informationer

 

Denne ferieberetning er skrevet af:
Willersmor d. 03. september 2008

Yderligere info:
Legoland
Enghave Dyre- og Naturpark
Kvie sø
Danmark
Jylland