Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle ferieberetninger    Seneste anmeldelser    Seneste anmeldelser overnatning    Tast selv tips/forslag

Campingferie med udfordringer...

Min mand, jeg og vores to dejlige børn på henholdsvis 3 år og 10 mdr. skulle på campingferie for første gang. Vi glædede os heeelt vildt og vores datter på 3 kunne slet ikke vente med at komme afsted.

Vi skulle bo på den dejligste campingplads på Bøsøre strand og alt tegnede til, at det skulle blive den perfekte begyndelse som campister.

Campingvognen blev bakket på plads i første hug og forteltet blev sat op, som om vi var et par garvede campister - det var virkelig bare en god start.

Mens vi sad og nød en kop kaffe i forteltet, faldt teltstangen med lampen pludselig ned og pæren smadrede - men herregud det var jo ingenting.

Efter en herlig dag og vores første veltilberedte aftensmåltid, begyndte det så småt at regne, men pyt vi havde det jo lunt og tørt inde i vores campingvogn. Troede vi - for da det senere begyndte at vælte ned, fandt vi ud af at loftlemmen i toiletrummet var fløjet af og nu havde vi allerede fået en pæn sø derinde og et par pakker dyngvåde bleer... På rigtig grønspættemanér fik min mand sat en midlertidig løsning op og hæftede det sammen med nogle afklippede ledninger - kønt var det ikke, men det virkede!

Hele natten væltede regnen bare ned og næste morgen løb der en flod tværs igennem forteltet og endte i en nydelig sø i den ene ende - knap så god start på dagen... Rundt om på campingpladsen var folk allerede ved at pakke sammen, for vejrudsigten lovede desværre ikke andet end regn, regn og regn resten af ugen. Meeen vi var vældig optimistiske og mente bestemt ikke, at lidt regn skulle slå os ud af kurs.

Vores datter syntes helt klar, at det var fantastisk med alle vandpytterne og sprang glad rundt udenfor, fra den ene pyt til den anden. Vores søn blev plantet i barnevognen i forteltets mindst våde hjørne og måtte affinde sig med at være spændt fast en del af tiden og ellers begrænse kravleriet til inde i campingvognen.

Efter endnu en nat med regnen trommende på campingvognen vågnede vi op til en flod og endnu flere søer inde i forteltet - æv... Min mand gik heltemodigt igang med at grave en rende i forteltet, så vi da kunne styre vandmasserne lidt - men da det var med datterens lille sandkasseskovl, så tog det jo altså lidt tid... Ved middagstid var han blevet mør, så der kørte vi ind til det nærmeste caravancenter og købte en feltspade og så kan det ellers nok være, at der blev gravet render rundt om hele campingvognen.
Det hjalp en hel del på vandstanden inde i forteltet - hurra :-)

Vi havde efterhånden vænnet os til det våde vejr og forsøgte ihærdigt at holde humøret højt - det gik også meget godt indtil vores varmeanlæg i campingvognen pludselig bestemte sig for at strejke... Nu var alt bare vådt og vi kunne hverken få varme eller tørre noget af alt det våde - æv æv æv! Der fik vi egentlig lidt ondt af os selv. Men heldigvis kom redningen - en af vores gode venner kom på besøg og havde en elektrisk radiator med - hurra - hun kom virkelig som sendt fra himlen, vores redningskvinde :-)
Nu kunne vi klare det hele igen, det var bare fantastisk.

Efterhånden var der tyndet godt ud i antallet af campister, men vi var stadigvæk ved godt mod og hyggede os allesammen vældig godt med brætspil, læsning, lege med børnene, kortspil og god mad og rødvin.

Ugen gik faktisk rigtig hurtigt og inden vi fik set os om, skulle vi til at pakke sammen igen og sætte kursen mod Sjælland. Til alt held skinnede solen fra en skyfri himmel lørdag morgen, da vi skulle pakke fortelt og campingvogn sammen igen - det var bare fantastisk og det hele gik rigtig snildt.

Bilen blev spændt for campingvognen og min mand satte sig bag rattet, mens jeg skulle se efter, at campingvognen ikke stødte ind i en lille gruppe træer, når han kørte fremad. Det gik rigtig fint og jeg gik hen langs campingvognen for at sætte mig ind i bilen. Men lige pludselig gav min mand bilen rigtig meget gas, for ikke at sidde fast i et mudderhul, med det resultat, at alt mudderet sprøjtede lige op i hovedet på mig... Jeg var simpelthen oversprøjtet med mudder fra top til tå og selvfølgelig stod der en gruppe af mennesker lige ved siden af og så det hele... Det var virkelig sådan noget, som man kun ser på film. Og da jeg så går hen til min mand for at give ham bare en smule skyldfølelse, så kigger han op på mig og tager så en vådserviet - og begynder at tørre bilen af!!! Ih guder - mænd altså ;-)

Der skal til hans forsvar siges, at han ikke havde set, hvor meget mudder jeg havde allevegne; men det fandt han ud af. For campingvognen var nemlig helt proppet, så jeg kunne ikke komme ind til mit tøj, så jeg måtte sidde hele vejen fra Fyn til Midtsjælland og blive mere og mere stiv i masken og på kroppen af alt mudderet - det var virkelig en mudderbehandling der ville noget.

Der havde bare været så mange tossede ting på den her campingferie, så vi kunne simpelthen ikke lade være med at grine. Og vi var dog også allesammen helt enige om, at vi blev nødt til at tage afsted med campingvognen en anden gang - med mor her bag rattet :-)

Informationer

 

Denne ferieberetning er skrevet af:
Hanne1 d. 14. oktober 2007

Yderligere info:
Danmark
Fyn