Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle ferieberetninger    Seneste anmeldelser    Seneste anmeldelser overnatning    Tast selv tips/forslag

Familiesommerferie når det er bedst


Nu hører jeg til dem, der mener, at en ferie i Danmark ikke behøver at være meget vild, meget sjov eller meget romantisk HELE TIDEN for at blive en kanonsucces.
Ferie-succeskriteriet for mig er, at min familie får oplevet de ting som vi har meget lyst til, men som dagligdagens pligter sætter begrænsninger for.
Vi er far, mor og 2 børn på 8 og 12 år, der alle er enige om, at sommerferien er årets begivenhed nr. 1 !
Planlægningen af årets sommerferie starter allerede ved juletid, hvor vi begynder at tale om, hvad vi hver især har af ønsker til tidspunkt, sted, sommerbolig og aktiviteter.
Langsomt udkrystalliseres så en ferieplan, som vi alle 4 glæder os vanvittigt meget til at realisere. Problemet er alene, at der så er 6 -7 måneder at vente !
Vi har været i mange europæiske lande, men den bedste sommerferie, vi nogensinde har holdt var sidste år på Vestsjælland.
PLANLÆGNINGEN
Mine og min kones ønsker til ferien var en afslapningsferie, hvor der skulle være tid til alle
de hjemmesysler, vi var brændt inde med. Samtidig skulle der også være naturoplevelser..
Børnenes ønsker var at bo et sted, de kunne bade HVER dag, samt besøge 1 eller 2 forlystelsesparker. Vi skulle have tid til at hygge os sammen og de ville også gerne møde nye kammerater i ferien.
Vi valgte at leje et stort, skønt sommerhus i 3 uger i Kaldred ved Sejerøbugtens ”Vesterlyng”.
FERIEN
Jeg har aldrig oplevet min familie så harmonisk i 3 uger i træk. Alle strålede af velvære og godt humør. Og det gjorde vejrguderne også !
De fleste dage var vi “hjemme” i sommerhuset. D.v.s. vi var for det meste udenfor i solen, hvor vi dasede, spillede spil, diskuterede, læste bøger, solbadede, lavede bål og smådrillede derudaf. Hver dag tog vi cyklerne til stranden og dyrkede Vesterlyngs meget børnevenlige, lavvandede sandstrand. Her var vi omgivet af græssende gumlende køer, der gik løst over hele det fredede engområde, der går helt ned til vandet.
Vi havde heldagsture til Sommerland Sjælland og Bon Bon Land, hvor vi alle stortrivedes i alle de fantastisk varierede og udfordrende legeredskaber.
Vi havde dejlige ture til den smukke halvø, Røsnæs, til skovsøen ved Jyderup, til Kalundborg bys hyggelige forretningsliv samt bymuseum samt til den smukke, stille naturø, Nekselø.
Børnene fandt hurtigt nogle venner på stranden, som viste sig at bo lige i nærheden af vores sommerhus. Resten af ferien boede de sammen med vennerne på skift hos os og hos dem.
Vi lærte også forældrene at kende ved flere grill”fester” i de lange sommeraftener.
Da vi efter 3 uger vendte næserne hjemad igen, var vi enige om, at det havde været en “kanonferie”og at vi ville satse på et nyt sted i Danmark til næste sommer.

Mange hilsener
Mogens Brigsted

Informationer

 

Denne ferieberetning er skrevet af:
g27@pc.dk d. 11. september 2007

Yderligere info:
Danmark
Sjælland