Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle ferieberetninger    Seneste anmeldelser    Seneste anmeldelser overnatning    Tast selv tips/forslag

Harzen også for børn

Det er igen blevet trendy at tage til Harzen. Det er ikke mere kun bedsteforældrene som tager dertil også mange børnefamilier har fået øjnene op for det smukke sted, som ikke ligger længere væk end at man kan have en forlænget weekend der, hvis man ikke ønsker en hel uge eller mere.

Den østlige del byder på flot natur og mange oplevelser i mange forskellige prislag.

Brocken - Her kan man gå op, hvis det er det man ønsker, men man kan også tage smalsporsbanen. Det koster spidsen af en jetjager, men er en oplevelse. Vælg en dag med godt vejr, for ellers føler man at pengene er lidt spildte.

Quidlingburg - en by som er med på UNESCOs liste over bevaringsværdige byer. Her er over 1200 bindingsværkshuse. De er rigtig flotte. Man kan komme på byrundtur med et lille tog på hjul. Det er ikke så dyrt igen og man får set meget af byen. Her ligger også mange restauranter, som er et besøg værd.

Thale - Fra bunden af slugten kan man tage med stolelift op til Rosstrappe eller med kabinelift til Hexentanzplatz. Ifølge sagnet skal kongedatteren Brunhilde have bragt sig i sikkerhed efter på hest at have spunget hen over dalen fra Hexentanzplatz til Rosstrappe på den anden side af slugten. Man kan også køre op på begge sider af slugten. Ved Rosstrappe er der stor gratis parkeringsplads. På den anden side ved Hexentanzplatz skal man betale for parkering. Det skal man også nede i byen.

Hermannshöhle - Det er en drypstenshule, som er meget interessant.

Wippra - her findes et interessant sted for børn. Der er klatrevæg, en bob-bane, klatrestativer mm. Og der er mulighed for at købe lidt at drikke og spise der. Bob-banen koster penge men der er også flere af tingene som er gratis.

Badeland i Bad Sachsa - Her kan man købe en familiebillet med mad til 50 EUR for 2 voksne og 2 børn og ubegrænset tid i vandet. Det er muligt både at svømme indendørs og udendørs. Der er bølgebassin, saunaer mm.
Hasselfelde - Her ligger en westernby. Selve entreen er lidt dyr, men til gengæld kan man få mange timer til at gå derinde. Det er muligt at få en tur i en hestevogn (koster nogle få EUR for 4 personer), så kommer man hele området rundt. Der er flere aktiviteter i løbet af dagen. Bl.a. så oplevede vi et show, hvor de fortalte (kun tysk) om tiden med krigen mellem nord og sydstaterne. Det var helt fantastisk. Selvom at vores børn ikke forstår tysk, så fik de meget ud af det.

Når man som vi, havde valgt at bo i det østligste Harz så når man ikke at se hvad den vestlige del tilbyder. Vejene er jo hæmmet af, at der er mange bjerge, så det tager noget tid at køre fra den ene ende til den anden.
Vi havde valgt at bo i en hytte på en campingplads nær Gernrode. Der var et rum, men der var 4 sovepladser, et skabskøkken med 2 kogeblus og et køleskab. Lige hvad man har brug for når man bare skal bruge stedet til overnatning.

Så må vi se om vi en anden gang får set den vestlige del.

Informationer

 

Denne ferieberetning er skrevet af:
tidligere medlem d. 20. februar 2008

Yderligere info:
Tyskland