Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle ferieberetninger    Seneste anmeldelser    Seneste anmeldelser overnatning    Tast selv tips/forslag

Jersey for hele familienMindre end to timers flyvning fra København mellem England og Frankrig ligger Jersey, eller Kanaløernes dronning, som den smukke og frodige ø også kaldes. Her findes vandland, middelalderborge, krigstuneller, lavendelfarm og havsafari med mulighed for at se sæler og delfiner, en utroligt venlig befolkning og et mildt klima. Kort sagt en perfekt ø for børnefamilier.

I 70’erne rejste masser af skandinaviske turister til Jersey, der senere måske mest er blevet kendt som skattely og toldfri ø. Vejrudsigten hjemmefra sagde 13 grader sidst i maj, men den skal man ikke stole på. Af en eller anden grund passer vejrudsigten på Jersey stort set aldrig, heller ikke når man er på øen.
Vi ankom i 23 grader efter mindre end to timers flyvetur med SAS fra København. Freja på 10 år og jeg rejste med Albatros Travel, der er de eneste, som flyver gæster hertil i øjeblikket. Alternativt kan man finde billige flybilletter til London og derfra videre til Jersey. Der er masser af overnatningsmuligheder på øen, og hvis man rejser selv, kan man få hjælp og inspiration på visitjersey.je. Hvis man derimod rejser med Albatros, er der arrangeret bl.a. gåtur og frokost i hovedstaden St. Helier, busture rundt på hele øen, en tur med katamaran til den lille franske sørøverby Saint Malo mm.
Vi havde valgt at bo på Merton Hotel et par kilometer fra St. Heliers centrum, et dejligt hotel med flere restauranter og vandland med indendørs pool, rutsjebane, jacuzzis, sauna og dampbad og udendørs pool i haven med jacuzzi og liggestole, som der ikke var specielt stor rift om.
Jerseys indbyggere taler engelsk, og de er utroligt høflige. For som de siger: Øen er for lille til at være uhøflig, vi mødes jo igen i eftermiddag. Her er rent og meget smukt. 70 strande omkranser øen, visse steder er der store klippeformationer, og så er her meget frodigt med både blodbøge, piletræer, palmer, alverdens blomster og marker, hvor der dyrkes kartofler og grøntsager, helt økologisk, for her bruger man tang fra havet til at lægge ud over markerne og ingen sprøjtegifte.

Vores hotel havde flere restauranter, og vi spiste både antipasti og pasta på den italienske, international buffet og amerikanske hotdogs med milkshake til på Jersey Joe’s Diner, indrettet med jukebox, båse og barstole med røde sæder. En aften ringede vi efter indisk take away, der ankom uden beregning en halv time senere, rygende varm. Men vi skulle naturligvis også prøve den klassiske fish & chips fra Seafish Café, som vi indtog på en bænk på Liberation Square ved St. Heliers marina.
Den friskfangede torsk var tyk og saftig, pakket ind i et lag dej og dybstegt, pommes fritterne var store og lidt bløde, og der var mere end nok af det hele for 100 kr. pr. person. Man kan i det hele taget spise både godt og varieret på Jersey, bl.a. seafood, stegt kylling og traditionelle engelske retter som kødpie, og generelt er prisniveauet som herhjemme. Taxakørsel er til gengæld ret billig, og det er meget nemt at tage sig rundt med de offentlige busser, der alle sammen udgår fra Liberation Square midt i St. Helier.
Tidevandet skifter flere gange i døgnet ud for Jerseys kyster. Det betyder, man ind i mellem kun kan stå og kigge over på Elizabeth Castle i St. Aubin’s Bay, andre gange kan man vandre derud, nogle gange ligger lystbådene i vand i marinaen, andre gange hviler de på havbunden. Så du får en ny naturoplevelse hver gang, du går en tur langs kysterne.
Der er et stort vandland i St. Helier, hvis man ikke lige bor på Merton, og her findes også en dyrepark med truede dyrearter, Durell Wildlife Park, som man også kan overnatte i, f.eks. i et luksustelt midt i parken. Jersey War Tunnels er også et besøg værd, her går man i tunneller 33 meter under jordens overflade, hvor der er indrettet krigsmuseum, som beskriver Jerseys fem år som besat ø under 2. verdenskrig.
En halv times buskørsel fra St. Heliers arrangerer Jersey Seafaris sejlture i store, motordrevne gummibåde ud til små, ubeboede øer, hvor man kan tage en dukkert og være heldig at se delfiner og sæler.
Jersey er med dens 16 km2 er den på størrelse med Læsø og et trygt sted at bevæge sig rundt. Kriminalitet er stort set ikke-eksisterende, og turisterne fra England er overvejende børnefamilier og golfspillere, så man oplever ikke diskotekslarm eller værtshusslagsmål.
Lige bag vores hotel lå Howard Davis Park med rosenhave og et tehus, hvor vi selvfølgelig skulle prøve ”afternoon tea” med scones, flødeskum, kager og små trekantssandwich med æggesalat. Hertil en kande te naturligvis og sodavand til Freja. Lad mig sige det sådan; prøv det en dag, hvor aftensmaden bare skal være let… I vores gruppe var de rejsende mellem 10 og 90 år, og alle aldersgrupper var begejstrede for Kanaløernes dronning.

Informationer

 

Denne ferieberetning er skrevet af:
Lotte Dalgaard d. 01. juli 2015

Yderligere info:
Frankrig