Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle ferieberetninger    Seneste anmeldelser    Seneste anmeldelser overnatning    Tast selv tips/forslag

Kreta for børn......


At rejse er at leve, og det var hvad vi gjorde da jeg for første gang skulle på ferie uden for DK med min søn. Jeg skulle rejse alene med ham, og han var spændt som en flitsbue.

Min dreng var 8 år og har diagnosen ADHD så det krævede et forarbejde fra min side så forventningerne blev opfyldt af os begge to. Da jeg skulle rejse alene med ham var det nemlig vigtigt at han var i en alder hvor vi begge to kunne få noget ud af det, så jeg ikke som mange forældre må gøre når de små sover, at være fastspændt til hotelværelset da soverytmerne skal passes. Men i en alder af 8 år kan han dels huske hvad han har oplevet på rejsen og så kan han slæbe sin egen kuffert! God pointe, pakkede hans egen kuffert og med 1 rygsæk.

Fyld ikke kufferten med en masse, du bruger ofte det samme tøj og det kan skylles op med vaskepulver på stedet. Man lever jo næsten i badetøj, så hav et par sæt med og så lidt sommertøj, man bliver også fristet af de sjove gadesælgere og så er der plads til lidt i kufferten når man skal hjem.

Vi rejste med Startours og det kan anbefales, de har i perioder fokus på singler med børn så det for det første er billigere at komme afsted (uden tilbudene 2børn og 2 voksne som standard).

Jeg havde valgt et lille hyggeligt lejlighedshotel i Agii Apostoli 4 km udenfor Chania, hotellet var 2 etagers og dannede et U ud mod en mindre park og bag den lå havet opdelt i 3 bugte - den lokale strand hvor grækerne tog hen, den meget turistede og den midt i mellem. Vi nåede aldrig over til andre end til den lokale strand, for det var der hvor freden og roen var og det nød vi. Vi kom ikke for at møde en masse andre danskere på turen, men ville hellere møde grækerne.

Hotellet rummede en lille aflang fin pool og en mindre børnepool som var indhegnet. Den var fin til en dukkert når solen stod højest på himlen og det var for varmt midt på dagen. Vi gjorde ofte det at tage tidligt ned til stranden og trak så hjem til hotellet og min søn elskede den pool, han boede næsten i den fra dag 1. (vi var der 14 dage).

Det var her han fik lært at svømme, og han øvede sig på at snorkle og dykke inden det gik løs i det store hav! For det var nemlig også en del af ferien, at komme ud og dykke og snorkle.....

Her vil vi anbefale "Blue Adventures" et 5 stjernet dykkerfirma som min veninde arbejde ved i en årrække i sommersæsonen, det er professionelle dykkere med mange års erfaring i dykning.
Man kommer ud på den lækreste båd i 2 etager op bliver delt op i hold om man er nybegynder, øvet eller prof. eller vil tage certifikat. Der er også hold kun for snorklere. Det var sjovt at prøve, fordi vi kom ind i grotter og så flagermus mv. udover at vi så mange sjove fisk, søpindsvin oma. (Det er ikke koralrev, men der er meget at kigge på alligevel).

Tæt på hotellet ca. 100-200 meter var der både en LIDL og et andet stort supermarked til fine priser. Her handlede vi flere gange for at fylde lagret op med vand på flaske. Vi havde både køl/frys så det var muligt at have et lager af vand, mad til morgen og frokost og til turene. Ved siden af Lidl var der et aktivtetscenter som mest blev brugt om aftenen, der var spillehal, stor cafe, minigolf, lille legeland/tivoli for de mindste børn og så var der lidt indendørs aktivtet også. Som et alternativ var det fint 1 aften hvor man ikke har lyst til at tage turen til chania.

Det er nemt at tage en bus ind til Chania (hovedbyen) køb busbilletter i kioskerne omkring byen da det er billigere end i bussen. Der kan da spares lidt til en ekstra is hvis man har flere børn med på rejsen.

Er man til vandland kan man tage et "tog" der kommer ved forskellige opsamlingssteder, det er hyggeligt, for det køre en lang tur op i bjergene og ender ved et mindre men helt fint vandland. Der er mest for de små vandhunde og de større der godt kan tåle suset, for vandrutchebanerne er lidt vilde. Der er ikke så meget for mellemgruppen, men man kan fint bruge en dag. Der er mulighed for at at låse sine ting ind og der er mulighed for diverse fastfood (pas på hvepse).

Vi brugte en dag på en tur til knossos, og det var også hele turen værd, husk VAND, VAND, VAND og en solhat til både dig og børnene.
Det kan købes forskellige steder, men vi lærte at det var godt at putte vandflasker i fryseren dagen før, så de var klar til ture, strand mv. Man får mest ud af det med en guide, og jeg ved, at startours arrangere dagsture til knossos templet, med stop på et museum og Iraklion hvor det var muligt lige at få 2-3 timers pause for alle indtrykkende man fik, frokost og shopping eller bare nyde tiden på en cafe.

At besøge Chania om aftenen er rigtig hyggelig, dejlig lunt uden at man steger. Der er rigtig mange kringlede handelsgader og mange cafeer og restauranter. Anbefaler klart at man ser hvor grækerne spiser og vælger de mere turistede steder fra. Det er sjovt for børnene også at suge en masse indtryk til sig under sådan en tur til Chania.

Der er også diverse bådture man kan komme på, det prøvede vi ikke udover vores fantastiske dykkertur, men der er forskellige bådruter hvor man kommer om på den anden side af Kreta med laguneagtige strande og blåt vand.......


IS er billige dernede i forhold til DKs priser ca. 2 euro for en stor is på isskiltene.

Jeg kan jo blive ved, men vores tur endte med en dobbelt tur til Kreta, så vi tog hertil året efter............ Det er virkelig en SKØN ø også når man har børn med.

Når min søn bliver stor nok vil vi tilbage og tage turen igennem Samariakløften, men det er en tur på 18 km, så det kræver udholdenhed og skal nok vælges i foråret frem for sommermånederne, vi var der i en hedebølge og derfor blev tiden brugt mest ved vandet og i poolen.

Kretahilsner

Lene og Andreas fra

Århus


Informationer

 

Denne ferieberetning er skrevet af:
Hantaro08 d. 24. november 2009

Yderligere info:
Kreta
Grækenland
Knossos