Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle ferieberetninger    Seneste anmeldelser    Seneste anmeldelser overnatning    Tast selv tips/forslag

Luksus bondegård for alle aldre
Af Lotte Dalgaard

Vores familie består af en voksen (mig), en 17-årig dreng og en 7-årig pige. Så længe den store gerne vil med på ferie, er det bare med at finde ud af en ferieform, der passer os alle.

Den lille havde længe snakket om at komme på bondegårdsferie, hun vil gerne klappe dyr og tilbringe tid uden for. Så det var udgangspunktet.
Den store var med på ideen, han ville gerne have sin kæreste med, og der skulle også være noget at lave for dem. For mit vedkommende er jeg ikke til primitive ferier, jeg vil gerne slappe af og have noget komfort, så hvordan kombinerer man de forskellige krav? Svaret er Thorupgaard ved Brønderslev i Nordjylland.

Vi pakkede bilen en tidlig onsdag morgen og satte kursen mod først Hundested-Rørvig færgen og senere Sjællands Odde, hvor vi tog en færge over til Ebeltoft. Retur havde vi billet fra Århus tilbage til Odden, og det er en del nemmere, men jeg gik efter de billige billetter og fik en retur for 519 kroner med Molslinjen. Jeg gider simpelthen ikke at køre fra Nordsjælland hele vejen ned over Fyn, når jeg skal nord for Vejle.

Da vi ankom til Thorupgaard, blev vi modtaget af Jane og Henrik Thomsen, der i sommer restaurerede den gamle svinestald og har fået en smagfuldt indrettet luksuslejlighed på 80 m2 ud af det. Her er varme i gulvet, stort badeværelse med dobbeltbruser og jacuzzi, hjørnesofa i stuen og et fuldt udstyret køkken. Desuden stor terrasse med udsigt over markerne med et vildmarksbad hvor man kan sidde året rundt og nyde roen og naturen. Få meter fra karrets kant går køerne og de små, islandske heste forbi, og de stiller sig gerne op og glor på de mærkelige mennesker, der sidder der i bad, måske oven i købet med et glas vin på kanten.

Teenagerne elskede stedet. Det trådløse internet, så de kunne dele oplevelsen med vennerne via snap chat, fladskærmene i hvert rum med alle tænkelige kanaler, jacuzzien med tilhørende rosenblade og levende lys på kanten, og den hyggelige stemning i det store kombinerede stue/køkken. De hev lammeskindstæpperne ud på havemøblerne, når de skulle sidde og ryge en cigaret, og de syntes, det var ”herre nice” at iPhonens playliste kunne afspilles på lejlighedens dertil indrettede apparat.

Den lille tilbragte masser af tid i stalden hos grisemor og –datter med de musikalske navne, Britney og Natascha og hos kaninerne, der deler bur med den sky ged Pinse-Ida. Klokken 17 var der fodring af alle dyr og æg-indsamling hos hønsene, og om eftermiddagen tændte Henrik op i bålet ude på gårdspladsen. Og mens pandekagerne blev vendt på vikingebålstativet, hoppede den yngste i trampolin og gik på legeplads med gårdens fireårige tvillinger.

Og jeg slappede af fordi, ungerne hyggede sig. Om torsdagen kørte vi til Løkken, der ligger 10 km fra gården og gik en frisk tur ved Vesterhavet. Inde i byen fandt vil Bolscheriet, hvor de skulle til at lave hindbærbolcher lige idet, vi kom. Hos Super Brugsen fandt vi marineret lammekød og saftige bøffer, der blev tilberedt på grillen på terrassen om aftenen.

Lejligheden har et soveværelse med dobbeltseng og et værelse med køjeseng og sovesofa. På børneværelset findes en reol fuld af legetøj og en kasse med udstyr til at fange haletudser i det nærliggende vandhul. I stuen findes bøger, blade og spil, og i køkkenet hænger opskrifter på kokage og snobrød.

Vi havde bestilt morgenmadspakke, så i fryseren fandt vi lækre boller, i køleskabet hjemmelavet juice, mælk, æg fra egne høns, smør, ost og kødpålæg, mens der var hjemmelavet syltetøj, cornflakes mm. i skabet.

Thorupgaard er et fantastisk sted for hele familien, og når børnene er kommet i seng, kan deres voksne tænde stearinlys og synke ned i en rosenbladsdækket jacuzzi eller gå i vildmarksbad med udsigt til Børglum Kloster.

Hvad var det bedste ved stedet?

Karen, 17: Hyggen i lejligheden, alle de stearinlys, der var tændt, da vi kom både ude og inde.
Niklas, 17: Vildmarksbadet.
Freja, 7: Stalden.
Lotte, 46: Komforten i lejligheden og roen.

Se mere på www.thorupgaardbondegaardsferie.dk

Informationer

 

Denne ferieberetning er skrevet af:
Lotte Dalgaard d. 12. marts 2013

Yderligere info:
Danmark
Jylland