Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle ferieberetninger    Seneste anmeldelser    Seneste anmeldelser overnatning    Tast selv tips/forslag

Sjov og spændende ferie

TUNESIEN 22 - 29 marts 1996

Maja, Inge og Niels Erik

22 marts:
Vækkeuret ringede kl. 4.30 puha!! men det gik fint med at komme op, Maja var også nem at få liv i.
Kl. 5.30 kørte vi fra Frølunde med ankomst hos Annette kl. 6.40. Annette kørte os til lufthavnen. Vi købte lidt morgenmad, bagefter handlede vi lidt slik og parfume.
Afgang fra lufthavnen kl. ca. 10.00, vi var næsten en time forsinket.
Maja var lidt nervøs i starten, da vi fløj, hun kunne heller ikke lide, da vi skulle lande hun fik propper i ørene, jeg er heller ikke stolt af det.
Vel ankommet til hotel Kaiser, som ikke er noget at råbe hurra for!!! det er det ringeste værelse vi har haft indtil nu.
Vi spiste aftensmad på hotellet, Maja spiste kun suppe og frugt.
Vi købte en flaske juice i baren, ca.60.kr. det var dyrt!!! I seng kl. 21.45

23 marts:
Kørte en tur ind til Sousse, hvor vi gik i Medinaen. Vi købte 2 par sandaler til Maja, et par fornuftige og et par "smarte" vi startede med 28 dinarer pr. par, men endte med at betale 32 dinarer for begge par. Derefter købte Maja en skindtaske til sin mor for kun 25 dinarer. Maja ville købe et partisantørklæde til Johny, det kostede 6 dinarer, men Maja ville kun give 2, så vi gik, på tilbagevejen forsøgte vi igen og fik tørklædet for 3 dinarer.
Vi spiste frokost overfor Medinaen, hvor Niels Erik fik en steak, Maja og jeg fik en brik (sprød pandekage) med rejer og æg. Derefter tog vi en taxa tilbage til hotellet.
Maja og Niels Erik gik derefter i poolen.
Kl. 17.30 tog vi til beduinfest, hvor vi fik suppe, brik og coscous, Maja kunne kun lide suppen, men der var heldigvis brød så hun måtte nøjes!!
Der var underholdning med mavedans, hestedressur og balancekunst, hvor en mand kunne bære en masse ting ovenpå hinanden, samt Tunesisk musik. Festen var slut ved 21.00 tiden.

24 marts:
KAMELMARKED!!!!i Sousse. Det var meget varmt, der var en masse boder, hvor man kunne købe næsten alt, vi kiggede efter nogle hængsler til morfars (N.E) dragkiste, men det var der ikke.
Vi gik og kiggede nogle timer, den eneste der købte noget var morfar, (N.E) han købte nogle pilefløjter, og blev snydt de var alt for dyre.
Derefter tog vi ned og spiste på en pizzabar Maja og jeg fik pizza med rejer der var "7" rejer og så ellers blæksprutter med sugekopper, jeg syntes den smagte godt, undtagen blæksprutterne, som var ligesom elastikker, Maja spiste lidt, det var ikke hendes livret. N.E. fik en peberbøf (uden sovs)
Eftermiddagen blev tilbragt ved poolen, vandet var dejligt, solen ligeså, vi blev lidt røde som Maja sagde "det koger og syder i mit ansigt".
Om eftermiddagen havde Maja og jeg fundet en "Mac Donald", hvor vi gik hen og spiste til aften, Maja fik fiskefilet med pommefrites, N.E. og jeg fik en dobbelt burger. Så der spiste Maja ikke brød!!!

25 marts:
SAFARITUR, Vi blev vækket kl. 5.00 vi skulle med bussen kl. 6.00 vi kørte afsted, rejseguiden hed Rikke. Første stop var EL.DJEM, hvor vi så det store amfiteater, som romerne havde bygget, det er enormt stort. Desværre var der ikke så meget tid, vi kunne ikke nå at se alt det vi gerne ville.
Derefter kørte vi videre til SFAX, hvor vi holdt pause ved en cafe og købte vand, sodavand og kiks. Derefter kørte vi videre, men blev kort efter stoppet, da en af de andre busser var kørt i stykker, de lånte vores bus og kørte tilbage til cafeen, hvor de så måtte vente på en ny bus.
Efter at have ventet ca. 1 times tid kørte vi så videre til GABES, hvor der er en stor havoase med en masse palmer, derfra til hulebyen MATMATA. Vi var inde i en hule og spise. Der blev serveret, brik med kartoffelmos, derefter coscous og til dessert en kage af figner og dadler, den var meget sød. Det eneste jeg kunne lide var brikken, Maja kunne heller ikke lide andet end brikken og så selvfølgelig brødet. N.E. er ikke så kræsen.
Så kørte vi til en udsigtshøj, hvor jeg var så uheldig at falde og vride om på foden, jeg var alvorlig bange for at den var brækket, så ondt gjorde det, jeg måtte så humpe rundt så godt jeg kunne.
Vi kørte så til FATIMA`s hule, hvor vi blev budt indenfor, det er utroligt at folk kan bo og leve i sådanne huler gravet ind i jorden. (De havde dog T.V. og gaskomfur)
Så kørte vi til EL HAMMOR, hvor der var marked vi købte nogle appelsiner og bananer, og fik lidt at drikke, for varmt var det. Maja var sød til at agere støtte for min dårlige fod.
Vi fortsatte så ud i ørkenen, hvor vi skulle ride på kameler og se solnedgangen. Desværre blev det for sent det var næsten mørkt, så vi kørte til hotel Faouar, hvor vi skulle overnatte.
Vel ankommet, vi var heldigvis færdige med at gøre os i stand, så gik alt lyset ud. så vi måtte spise aftensmad ved hjælp af stearinlys, det var ikke nemt at se, hvad der var på buffeen.
Vi gik tidlig i seng, da vi skulle tidlig op næste morgen.

26 marts:
Telefonen ringede og vækkede os kl. 4.30 utrolig så friske vi var, selvom myggene havde sværmet om os hele natten.
Vi kørte fra hotellet kl. 5.30 efter at have spist et godt morgenmåltid. Vi nåede i "mørke" ud i ørkenen til kamelerne, hvor Maja og N.E. kom op på en som de skulle ride på, jeg kørte i hestevogn p.g.a. min fod, men jeg tror at jeg kunne være kommet ligeså nemt op på en kamel.
Det var et flot syn, med alle de kameler der gik i en lang karavane ud i ørkenen, hvor dagslyset efterhånden brød frem.
Derfra kørte bussen videre langs veje, hvor sandet lå i vejkanten det lignede "sne" der var også sat sandhegn op, så vejene ikke føg til.
Efterhånden nåede vi CHOT GERID som er en stor udtørret saltsø, det var helt fantastisk, tørret salt så langt øjet kunne se, saltsøen er på størrelse med Fyn. Vi gjorde holdt og var ude og mærke på saltet, der satte sig et lag på hænderne, når man havde rørt ved vandet, der lå i små pytter, det kunne tydeligt ses på Maja`s jakke og bukser. Så kørte vi videre til en meget stor oase TOZEUR, hvor vi kørte med hestevogn ind. Den var meget frugtbar, der var bananer, figner, dadler, abrikoser citroner. Under træerne voksede der grøntsager.
Videre til en lille by GAFSA hvor vi spiste pandekager. Derefter til KAIROLEN, hvor der var en stor medina`, kiggede lidt`.
Tilbage til hotellet ved 18.30 tiden efter en lang, men spændende tur. Vi spiste aftensmad i hotellets restaurant i stuen, derefter tidlig i seng.

27 marts:
Startede med morgenkaffe, hvorefter vi gik ned til poolen, hvor vi hyggede os i solen og i vandet. Spiste lidt frokost på værelset.
Om eftermiddagen tog vi ind til SOUSSE med taxa og så KATACOMBERNE, der var ikke gravet så meget ud, men sikke et arbejde det må have været at få begravet sine døde.
Derfra tog vi til medinaen os købte sandaler til Line, grøn læbestift til Katja livrem + diverse småting, samt taske til Annette og mig for henholdsvis 20 - 25 dinarer.
Vi spiste til aften på Bon a`Parte N.E. og jeg fik entrecote med bagt kartoffel og bernasesovs, bare lækkert, Maja fik kylling som også var god sagde hun. Til dessert is a.la Bon a`Parte uhm!!!

28 marts:
Morgenmad, derefter ud til poolen, hvor vi solede os og svømmede, Maja og Morfar pjaskede helt vildt.
Så tog vi ind til centrum på Aveneu præsidente hvor der skulle være en forretning der solgte beslag (dragkisten) desværre var der lukket. Gik i medinaen for at købe de sidste gaver som vi skulle have med hjem. købte Tshirt + shorts til Camilla.
Spiste sen frokost på en fast food restaurant, burger og pommefrites. Kiggede lidt i et stort supermarked, hvorefter vi tog en taxa tilbage til hotellet.
Vi gik tidlig i seng, da vi skulle være klar kl. 2.30

29 marts:
Blev hentet kl. 2.30 af bussen, der skulle køre os til lufthavnen, hvor vi jo så skulle vente et par timer før vi skulle flyve, Maja sov lidt, jeg fik handlet det sidste toldfri, det er en meget fin forretning, næsten som i Kastrup, "bare billigere", men det ved man jo ikke inden man tager hjemmefra.
Landede i Kastrup Lufthavn, hvor Annette hentede os.

DET VAR EN FIN FERIE
m.v.h. Mormor og Morfar.

Informationer

 

Denne ferieberetning er skrevet af:
kij@mail.dk d. 11. oktober 2007

Yderligere info:
Tunesien
Nordtunesien