Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle ferieberetninger    Seneste anmeldelser    Seneste anmeldelser overnatning    Tast selv tips/forslag

Skagen i sol, blæst og regn

Skulle have været i Frankring på camping, men ved besøget hos dyrlægen, hvor hunden skulle vacineres for at kunne kome med, var beskeden "I må ikke tage hunden med ud af landet før 30 dage efter vacinen"
Og det var så i ugen før ...
Det var en frustrerende besked, på nettet havde der nemlig ikke stået noget om tid, kun hvilke vaciner der var nødvendige i hvilke lande.

Nå, det var der jo ikke noget at gøre ved. Så måtte vi jo blive i danmark og valgtet faldt på Skagen.

Nu var det jo ikke det mest fantastiske vejr i år, så der blev pakket tykke trøjer og regntøj. Vognen blev hægtet på krogen og afsted det gik til danmarks spids.
Alle var glade og hunden med. Egentlig var det også rart, ikke at skulle køre i flere dage for at nå feriemålet.

Rullede ind på campingpladsen lige syd for Skagen, fik vognen sat op mens solen skinnede. Det blæste lidt, men forhindrede os ikke i at sidde ude og spise.

Drengene (på 6 og 8) tilbragte det meste af tiden på legepladsen, mens vi voksne nød solen i en lækrog med en bog. Ferien var begyndt :-)

Næste dag tog vi ind til Skagen-by, parkerede ved havnen og gik byen rundt i sol og blæst. Trods den kolde blæst blev der spist store softice med fornøjelse.
Til aften blev vi enige om at spise fisk på havnen - er jo et must når man er i Skagen! Pludselig trak himlen sammen, alt blev sort og dr blev lukket op for himlens sluser. Vi blev drivvåde og havde først lige bestilt maden - der jo kun kan nydes udendørs!
Heldigvis fik min mand den glimrende ide, at høre om man kunne få maden med - og det kunne man. Så ungerne og jeg drønede over til bilen og ventede til han kom med maden.
Turen gik nu tilbage til campingpladsen, hvor vi efter at have fået tørt tøj på, nød de lækre fiskespecialiteter ved bordet i vognen, mens uvejret rasede udenfor. Det var ren rå-hygge!

Dagen efter startede med regn, skiftevis med sol. Ikke det fedeste vejr, når man kun har en markise på vognen (fortelt er efter vores mening for fastliggere). Når det skulle ikke ødelægge humøret, så vi iklædte os det varmeste tøj, drengene fik regnsæt på, mens vi selv bare havde et par engangsregnjakke over tøjet - og tog ind til Skagen, for at kigge butikker.
Det var ikke ligefrem varmt, blæsten ruskede godt og det regnede on-off. Men stemningen var i top og der blev købt vind og vandtætte sportsjakker til havlpris - hvor heldigt - til manden og jeg. Mens drengene brugte lommepengene i legetøjsbutikken på den anden side af gaden.
Bestemte os for igen af tage fisketallerkener med hjem fra havnen, og de blev endnu en gang spist med største velbehag i campingvognens hygge og varme. - Der er altså noget helt specielt ved at spise pil-selv-rejer, hummer og blæksprutteringe i de bløde sæder!

Næste dag var det pludselig rigtig sommervejr - jubii.
Der blev fundet shorts og korte ærmer frem og turen gik nu til grenen, hvor sandormen skulle prøves for første gang i drengenes liv. Det vrimlede med mennesker - alle ville vel have deres del af det gode vejr - så vi besluttede at gå turen tilbage. Der blev samlet sten og skaller, nydt kiks og sodavand i klitterne og svedt i den bagende sol.
Endelig var det vejr til den obligatoriske middag på havnen, men vi besluttde os alligevel for at handle ind til grillmad (sparreribs og pølser hører jo til campinglivet).

Solskinsvejret holdt et par dage, men vinden gjorde hurtigt de indkøbte jakker nødvendige. Shortsene og de korte ærmer, blev også kun brugt denne ene dag.
Men vi fik hygget, gået ture og nydt vesterhavets brusen, så alt i alt havde vi en ganske god ferie i Skagen, inden turen gik videre til Skiveren camping og dernæst Jesperhus Resort.

Informationer

 

Denne ferieberetning er skrevet af:
tidligere medlem d. 15. september 2007

Yderligere info:
Danmark