Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle ferieberetninger    Seneste anmeldelser    Seneste anmeldelser overnatning    Tast selv tips/forslag

Små børn + storbyferie = fed ferie


I sommer tog vi en impulsiv chance - vi besluttede at drage fra vores hjem i Nordjylland og tage på ferie i København. Vi = Ellen 2 år, Jakob 4 år og mor (Marianne) og far (Allan). Vejrudsigten var ikke for god ... alligevel endte vi med at have korte bukse på næsten alle dagene. Vi havde byttet bolig med nogen af vores venner - og det fungerede perfekt for begge parter.

Allerede da vi ankom begyndte oplevelserne - hvor fedt at bo i lejlighed ...
Vi tog straks ud til Den lille Havfrue ... Jakob kunne bare ikke forstå, hvorfor hun ikke var levende ... Derefter tog vi på kanalrundfart til stor fornøjelse for store og små. Båden holdt pause i Nyhavn, der blev spillet jazz, en masse mennesker sad og nød eftermiddage - og det samme gjorde vi.
Den første dag var gået og vi skulle sove med hylende sirener i det fjerne og motorcykellarm lige uden for vinduerne. Det gik dog fint, og næste dag indtog vi så Tivoli. Det var et hit ... need I say more...?

De følgende dag oplevede vi byen - både med bare at gå at kigge, men fx også med sightseeingbus rundt i hovedstaden. Jakob og Ellen var dog mest interesseret i bussen og i om vi mon så nogle soldater. Det gjorde vi så ved vagtskifte på Amalienborg og bagefter dyppede Ellen og Jakob tæerne i det store springvand i Amaliehaven. Det var lidt koldt - men rigtig sjovt. Det blev også til et besøg i marmorkirken, hvor det smukke loft blev beundret.

Vi spiste også pølser på Rådhuspladsen og havde god tid til at fodre de grådige duer. Den flinke pølsemand gav endda Jakob brød GRATIS, som han kunne fodre duer med. Det var meget hyggeligt og meget fredfyldt - på trods af, at vi faktisk sad midt i Københavns hjerte.

Ind i mellem besøgte vi venner og familie, og en dag tog vi til Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Selve museet var ikke meget ved for børnene, men det var de aktiviteter der var udenfor; male skjold, sy perler og skyde med bue og pil.

En dag endte vi i Fælledparken og fandt en fantastisk trafiklegeplads. Vi fik også fat i et kort over alle byens legepladser - et kort med fuldt overblik over, hvad der er at opleve de forskellige steder.

Den sidste dag fik Jakob og Ellen et stort ønske opfyldt; at køre i tog. Vi kørte fra Klampenborg til Helsingør. Her så vi Kronborg, især kanonerne fascinerede, kastede sten i Øresund og nød udsigten til Sverige. Efter Kronborg tog vi Sundbusserne til Helsingborg - Jakob købte stort ind i "den toldfri".

Umiddelbart var vi nok lidt skeptiske mht små børn og storbyferie ... men jeg elsker København og ville gerne vise mine børn noget af den. Og ja, vi så klart noget andet ... vi kiggede bl.a. langt efter de kolde øl i Nyhavn og shoppeturn på Strøget - til gengæld, stod vi hver morgen op med to børn, der var spændte på, hvad de mon skulle opleve i dag. Ikke en gang - og det er faktisk sandheden - hørte vi: "jeg vil ikke", "jeg gider ikke" eller "skal vi ikke snart hjem".
Vi tog det hele i passende doser og tempo, og der var tid til bare at sidde og kigge på byen, spise en is og være sammen.
Ferien endte med at være vores bedste ferie nogensinde. Vi havde planlagt "back-up" besøg på diverse museer, men det fik vi slet ikke tid til. Længe efter ferien var vi fyldt med energi ovenpå den gode oplevelse - og Jakob og Ellen snakker stadig om de soldater de så ...

Storbyferier er altså også for små børn - det er bare nogle andre oplevelser man får - og det gælder om at være opmærksom på de smås behov.
I morgen udfordrer vi således skæbnen igen og tager fire dage på efterårsferie i Berlin. Vi glæder os alle sammen ... det bliver super fedt!

mvh
Marianne Engelbrechtsen

Informationer

 

Denne ferieberetning er skrevet af:
Marianne Engel d. 12. oktober 2007

Yderligere info:
Danmark
Kanalrundfart
Tivoli København
Vikingeskibsmuseet
Trafiklegepladsen
Jylland