Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle ferieberetninger    Seneste anmeldelser    Seneste anmeldelser overnatning    Tast selv tips/forslag

Sverige - ferie for alle pengene

Nu skal I høre vores historie om en god ferie . Vi valgte Sverige fordi Sverige er et smukt land , men ikke mindst er der mange spændende steder for børn.

Vi tog til syd Sverige og boede på en camping plads i Kolbodabaden. Her er der 3 swimming pools, hoppepude og alverdens legepladser og arialer til næsten alle former for udendørs spil. Vi boede i en lille hytte med køkken, bad og 2 værelser svarende til 6 personer og det alt rigeligt til vores lille familie på 5.

Vi havde det sådan at vi gerne ville glæde børnene med nogle spændende aktiviteter, så derfor tog vi bla. til Astrid Lindgrens park i Vimmerby den ene dag. Det er en hel dags udflugt og fantastisk sjovt besøg for børn. Her kan de rutsje , hoppe , lege i små bitte børnehuse , høre fortællinger , klatre , prøve en tømmerflåde og meget andet ...alt sammen omhandler det de historier som Astrid Lindgren har lavet. Tænk bare hvilken oplevelse det var at se selveste Pippi Langstrømpe. Vores yngste datter var næsten ved at dåne af bare begejstring . Hun er 5 år og helt ideel aldersgruppe at tage med til sådan en oplevelse.

Endvidere da vi nu boede i Sverige og så skilte overalt med at der findes elge , og ikke havde mødt én eneste i levende live , valgte vi at tage til Kosta og se elg safari. Godt nok er de i indhegning , men forbløffende store dyr og vi fik os en dejlig spadser tur som gjorde os alle godt, da der er store afstande i Sverige og havde siddet længe i en varm bil. Klart et besøg og der er et tilsvarende museum som virkelig er enestående med disse udstoppede elge.Klart en rigtig god oplevelse for alle aldersgrupper.

Nå men da vi nu var i Kosta og i området , glasriget - ville vi absolut gerne ind og se hvordan man puster glas op og sikke en kunst. Blot skal man købe noget glas skal man have den store pengepung frem, men smukt er det at få lov at opleve det.

Vi har været i den gamle by Kalmer som også er et besøg værd og tæt på hvor vi bor. Her var vi inde på Kalmar slot, hvilket har været gruopvækkende for fanger. Her på slottet kunne man betale for børne rundvisning så det fandtes spændende for store som små.

Ø-land er så unikt en ø at det absolut må avprøves gamle borge og enestående natur . Det er godt at have god tid til sådan en tur , så man får lov at fordøje alle de spændende og lærerige oplevelser.

Denne tur vil vi som familie gerne varmt anbefale - den er alle pengene værd.

Med venlig hilsen
Mette Haugaard Jochumsen

Informationer

 

Denne ferieberetning er skrevet af:
sjov d. 11. september 2007

Yderligere info:
Sverige