Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Om Sjovforbørnpåferie.dk    Bliv medlem    Debatforum    Nyttige links    Sitemap    Annoncering

enlige med barn


helene  (1 indlæg) 14. september 2007 kl. 20:31
enlige med barn
er der nogle der har nogle gode forslag til sommerferie når man er enlig med et barn?
har prøvet camping ,og det er også fint bortset fra at man selv sidder alene tilbage når datteren har fundet legekammerater suk :-(

Svar - citer og svar

Nina75  (10 indlæg) 14. november 2007 kl. 12:00
Sv: enlige med barn
Hej Helene.
Det kommer vel lidt an på hvor gammelt dit barn er..... og hvordan økonomien har det?!
Ellers er der vel masser af muligheder.... flyv syd på, Lalandia, leje sommerhus, bare vær hjemme... og tage på "små ture".... f.eks. svømmehal, Knuthenborg, Zoo, tivoli osv.
God ferie ;0)
Nina

Svar - citer og svar

Anonym  (Gæst) 19. november 2007 kl. 10:32
Sv: enlige med barn
Hejsa,

Jeg kan varmt anbefale familie højskole. Der er et væld af muligheder alt efter lyst og interesser. Det er forholdsvis billigt, taget i betragtning at du får 3 godt måltider, eftermidags og aften kaffe samt en uge med fuld underholdning. Der er massere af børn at lege med, og messere af voksne at tale med. Og som bonus, er du fri for at tænke på noget som helst i retning af indkøb, madlavning, og hvad skal vi nu finde på i morgen.

På nedenstående link kan du finde samtlige højskoler i hele landet, der tilbyder familie kurser i løbet af sommeren.

www.folkehojskoler.dk/korte-kurser

God fornøjelse

Birgitte

Svar - citer og svar

Vivi_Fletcher  (1 indlæg) 06. marts 2008 kl. 17:05
Sv: enlige med barn
Det vil jo altid afhænge af de øvrige, der holder ferie samme sted, tror ikke der er så mange steder, hvor man bliver "tvunget" sammen med de andre voksne.
Jeg har selv været på bondegårdsferie (et større sted!!!), der var meget snak med de andre voksne og der blev også lavet fælles grillaften, rundbold og lign.

Svar - citer og svar

Michael  (Gæst) 23. marts 2008 kl. 20:47
Sv: enlige med barn
Hej

Jeg er enlig far med 2 børn (8 og 12). Jeg har også tænkt en del på familiehøjskole. Jeg vil bare gerne sikre mig at der også er enlige. Det er ligesom om at det gør det lidt nemmere, når man er flere i samme båd.
Har I erfaringer med sådanne højskoleophold?

Svar - citer og svar

Bigmamma  (2 indlæg) 01. maj 2008 kl. 00:38
Sv: enlige med barn
Hej Helene

Hvad med singlecamping? Du kan læse om det på bl.a. http://www.campingdanmark.dk. Vi er en lille flok aleneforsørgere der har booket ferie i uge 28 på Langeland - måske det har interesse? Det er på Lohals Camping. Vi kender ikke hinanden allesammen, så vi er ikke en indspist og lukket gruppe. Vores børn er rimeligt spredt i alder, så vidt jeg husker fra 3-12 år.

Du kan læse mere om det på singlemom.dk. :-)

Svar - citer og svar

Hantaro08  (5 indlæg) 25. maj 2008 kl. 19:00
Sv: enlige med barn
Hejsa - kobler mig lige på her, jeg er selv enlig mor til en dreng på 9½ år.

Vi skal 8 dage til kreta - vi var afsted sidste år også og vi skal samme sted hen i år - bare et andet hotel lige rundt om hjørnet -

Vi havde sidste år en fantastisk ferie som har givet os mange oplevelser sammen - det var første gang vi skulle ud og flyve sammen så det var meget STORT for os - vi rejste med Startours og de har flere gode små hyggelige lejlighedshoteller for singler med børn - så de voksne også har en chance for at møde ligesindede når børnene har fundet hinanden -

Vi var så heldige at finde en fantasisk familie (mor og en pige på 12 år) som vi har mødtes med flere gange efterfølgende -

vi skal afsted i juni måned i 8 dage og vi glæder os rigtig meget - Startour laver nogen gode programmer - Vi skal blandt andet ud og dykke / snorkle i år igen og det var fantastisk sidste år ¤

Vi skal være hjemme i uge 28+29 i Danmark og vi ved endnu ikke hvad vi skal, så derfor er jeg også meget nysgerrig for at høre om andre har nogen ideer specifikt til steder hvor det er godt at tage børnene hen - jeg er ikke så meget til Lalandia mv - vil helst nogen ting udendørs og med naturoplevelser - :)

Jeg er også spændt på om der kommer nogen gode ideer til oplevelser end de sædvanlige turiststeder man kan besøge :)

Svar - citer og svar

Mette  (Gæst) 06. januar 2009 kl. 15:02
Sv: Prinsessefødselsdag
Citat:

lyder dejligt..
har en datter der bliver 4 og hun ønsker sig en prinsessefødselsdag,
så kan godt bruge ideen. er der nogen der har en god ide til middagen og evt.
kagen.. venligst josepha.

Min lille pige er lige fyldt 4 år, og vi holder prinsessefest på søndag.
Jeg har bagt en prinsesse af boller, som hun var meget stolt af, da hun fik den med i børnehaven.
Jeg har bare lavet en stor bolle som hoved og så sat de andre mindre boller på som kjole, arme og ben. En bolle har jeg så formet som krone og sat på hovedet.
Det hele blev pyntet med de flotteste ting man kan få til kagedekoration. Jeg har valgt at "lime" dem på med hvid smeltet chokolade.
(Desværre kan jeg ikke vedlægge billedet)

En god middag kunne være "hofdamernes livret": spaghetti med tomatsovs (nem og næsten alle børn kan lide det)

Svar - citer og svar

Anonym  (Gæst) 15. januar 2009 kl. 19:03
Sv: Ideer til børnefødselsdage
Citat:

min datter blev 3år imaj, hun er HELT VILD med my little pony, derfor holdte vi en pony tema fest: div tallerkner og krus købte jeg på www.festtema.dk. balloner og serpentiner i loftet, kagen var en bradepandekage m glasur og kokos farvet grøn m bolchefarve div. slik som indhegning og karamel ruller som halmballer og selvfølgelig nogle ponyer lånt fra legetøjs kassen. vi lavede skattejagt hvor hver post var et billed af næste gemmested, v nogle af posterne havde vi bla. tegnet en hest -børnene fik på skift bind for øjnene og skulle prøve at sætte halen på hesten. et tårn af dåser skulle væltes med snebolde (vi havde "gemt" dem i fryseren fra vinteren) sjovt at se ungerne i hovedet - sne )


Det var da utroligt så mange der arangere noget "i byen".
Jeg havde tænkt om 14 dage til datterens 7 års dag at invitere enten pigerne eller hele klassen... altså bare det at v i holder den er da en stor ting...altså udover familiefødselsdagen seføli...

Jeg tænker at pynte i et tema med pony eller prinsesse, og så lave noget mad, plus kage osv., og arrangere nogle lege og at trække dem en tur på ponyen udenfor...

Jeg har bestemt ikke lyst til at forveænne hende til at det skal arrangeres diverse steder der koster... og det skal heller ikke være mig der påbegynder en konkurrence i klassen om hvem der holder den bedste fødselsdagsfest,,, men det er absolut heller ikke kutyme hos os,..

Svar - citer og svar

os4  (5 indlæg) 14. februar 2010 kl. 12:20
Sv: enlige med barn
for 2 år siden var jeg selv alene med 2 børn. jeg valgte at bestille en uges ferie på rønbjerg ferie center. i sidste øjeblik valgte jeg at invitere min mor med. det var jeg meget glad. for ellers havde jeg siddet meget alene. for børnen fandt hurtigt nogen venner. og der var ikke andre der var afsted alene med børn. så mit forslag er at man skal finde en veninde der vil med.

Svar - citer og svar

Lena  (Gæst) 21. februar 2010 kl. 14:22
Sv: disneyland paris ????
Citat:

Hejsa! Vil starte med at sige at jeres børn har en helt perfekt alder. Vi har været afsted med en på 6 og 10 år. Vil ikke anbefale børnene yngre. Vi kørte selv dertil.... havde vores autocamper med, og camperede på en plads 8 km. derfra. Fra pladsen kørte der flere gange dagligt og næsten gratis busser til Disneyland..... helt op til indgangen ( har hørt fra en veninde, at der er langt at går fra p-pladsen til indgangen?!) Da vi ikke gad mere kunne vi igen gå ud til bussen, og vi blev kørt hjem igen.... der var 5 min gang til vores autocamper 0) dejligt efter en lang dag, med mange skridt. Hvis i skal på en campingplads, ville jeg helt klart anbefale at i køber billetterne på pladsen ( den service har de på stort set alle pladser nærheden af Disneyland..... chek evt. deres hj. side) Det er ikke ret meget dyrer..... tilgengæld sparrer i en MEGET lang kø ved billetlugen i Disneyland.
Spørg gerne hvis der er mere 0)
Rigtig god tur!!!
NIna

Hej
Vi skal til Paris til sommer i autocamper. Vi kunne godt tænke os at vide hvad det var for en campingplads du var på ????:)

Svar - citer og svar

pernille  (Gæst) 28. marts 2010 kl. 20:58
Sv: enlige med barn
jeg vil også gerne vide om nogle højskoler er mere med alene forældre end andre...ellers har jeg hørt om ølejr, men er lidt i humør til lidt luksus

Svar - citer og svar

Nønne Lønne Votborg  (Gæst) 09. april 2010 kl. 16:37
Sv: enlige med barn
Hyggelig campingferie for Singler med børn

MyCamp Trelde Næs ved Fredericia har i år (2010) valgt, at et område på pladsen er særligt forbeholdt singleforældre og deres børn. Her er hoppepuder og et stort møbleret fællestelt med plads til omkring 40 personer. På den måde er det muligt at møde ligesindede for både børn og voksne mens der holdes ferie.

Det bliver muligt at deltage for en af pladsens hytter eller i et af pladsens udlejningstelte hvis man ikke medbringer egen campingvogn eller telt.

MyCamp Trelde Næs sørger for rammer og en smule underholdning der er forbeholdt for singlegruppen, men resten er overladt til campisterne. Tilmelding er nødvendig for deltagelse i ugerne 27 - 32, men der beregnes ikke tillæg af nogen art for deltagelse i singlecamping med børn.

Jeg håber I måske også kan bruge den oplysning til noget. Desuden henviser jeg også til Børnecampingtræf. Jeg vil tro, at I også her vil møde mange enlige med børn - men selvfølgelig også masser af "hele" børnefamilier. Men de kan jo også være sammensatte skal man huske. BørneCamping er værd at nævne her, mener jeg, fordi der er stor vægt på det sociale.

BørneCamping.dk - træfoversigt for 2010 er klar

Camping og børnefamilier hører som bekendt sammen, men hvis I også gerne vil være sammen med andre børnefamilier er BørneCamping.dk lige noget for jer! BørneCamping.dk arrangerer hvert år træf hvor socialt samvær er i fokus. Der vil fx være fællesspisning. I år er der træf på otte danske campingpladser. Der fokuseres på børnenes behov og der vil være gode muligheder for at få nye venner .

Begge dele har jeg omtalt på Kort Nyt her på Sjov for børn. Så følg med dér.

Med venlig hilsen
Skribent på Sjov for børn
Freelancer Nønne Lønne Votborg

Svar - citer og svar

Nønne Lønne Votborg  (Gæst) 22. april 2010 kl. 19:30
Sv: enlige med barn
Singleferie med børn

Ruby Rejser er en oplagt mulighed. De er kendt for deres charterferie hvor rejseformen hedder FÆLLESREJSER og også specielle tilbus om hoteller kun for singler med børn. Begge dele mener jeg er oplagt i denne sammenhæng og vil derfor omtale.

Teksten er lånt fra Ruby Rejsers hjemmeside:

Hvad er Rubys fællesrejser?

Her er et uformelt samvær med dine medrejsende i højsædet. I fællesskab løses de praktiske gøremål og derved lærer man hurtigt hinanden at kende – unge som gamle.Fællesrejser for alle - familier, singler, singler med børn eller kun for voksne

De fleste af vores fællesrejser er for alle. Enkelte uger er dog rettet mod singler, singler med børn eller kun for voksne. Meningen med fællesrejserne er at skabe et godt fælleskab mellem alle de medrejsende. Fællesrejser egner sig derfor ikke til store grupper, der ønsker at være meget sig selv.Fællesskabet

Fællesrejsehotellerne har vi for os selv, og du finder derfor kun medrejsende fra Ruby Rejser på hotellet. Alle deltager i de praktiske gøremål som lettere rengøring og madlavning (gælder både børn og voksne). Der er fællesspisning morgen og aften, og dagen derudover går med aktiviteter enten hver for sig eller fælles, som man ønsker det. Om aftenen er der basis for hygge med en god bog eller samvær i små eller større grupper med spil, snak, diskussioner, musik og måske planlægning af morgendagens aktiviteter. Ruby Rejsers repræsentanter inspirerer gerne til aktiviteter og oplevelser, men oftest kommer planerne helt af sig selv. Om vinteren er det skiløbet, der dominerer, mens det om sommeren er udflugter, vandre- og cykelture og ikke mindst badeture.Fællesrejse forplejning - All inclusive

Der er altid fuld forplejning inkluderet i prisen på fællesrejserne. Ruby Rejsers dygtige madkoordinatorer sørger for, at der er råvarer og opskrifter til de forskellige måltider, og hjælper til med at organisere madholdene. Så det er blot at gribe vinglasset eller kaffekoppen og sætte gang i madlavningen. Du vil forbløffes over så nemt, det er at lave mad til en større gruppe, og der går nemt sport i at trylle lidt ekstra frem. Aftensmaden består af 2-3 retter, mens morgenmaden er en buffet, anrettet som en righoldig brunch. Herfra kan du også smøre din madpakke, med mindre du foretrækker at være hjemme til frokost, og her benytte dig af ”tag-selv-køleskabet”. Vi har ikke vegetarmad, men der er altid masser af grønt. Har du specielle behov, er du mere end velkommen til selv at tage det nødvendige med. Om sommeren er vin og sodavand/saftevand inkluderet til aftensmaden de fleste steder. Om vinteren skal du derimod selv medbringe drikkevarer ud over vand og saft.Eksempler på madplaner

Vinter

Forår/Sommer/Efterår

Sommerens menuer skifter meget alt efter, hvilket land man er i. Her forsøger vi at ramme det lokale køkken så godt som muligt.Dit medansvar på ferien

Du er som hovedregel på madhold en dag om ugen, hvor du laver aftensmad og morgenmad den efterfølgende dag. Du skal selv passe dit værelse og gøre rent til de næste gæster (På Thassos og i Tyrkiet er der stuepiger ansat). Fællesarealerne hjælpes vi med at holde pæne, og på hjemrejsedagen skal de gøres klar til næste hold. På nogle hoteller er der dog ansat rengøringshjælp, så opgaven ikke bliver for omfattende.

........................

Så kommer vi til de særlige rejser kun for singler med børn:


Et hotel kun for singler med børnAktiv ferie og fællesskab

Aktiv ferie og fællesskab, dit samvær med dine børn, men også dit samvær med andre singler, og dit/dine børns samvær med andre børn.

Ruby Rejsers singleferie med børn er meget hjemlig og med den samme afslappede stemning, men også med de samme forpligtelser.
Du rejser på vores fællesrejseform, - du skal være med til madlavningen 1-2 dage, og der er ingen stuepiger som holder dit værelse de fælles stuer. Alle opgaverne og indkøbene bliver organiseret af os, du er forpligtet til at bidrage med lyst og vilje til at alle får en god ferie. Læs mere om fællesrejseformen herPå vore singleferier med børn er det oplevelser og aktiviteter, der er hovedformålet.

Der deltager både singlemødre og singlefædre - eller bedsteforældre, uden du af den grund kan betragte vore singleferier med børn som datingferie.

.................................

Jeg håber at de to tilbud fra Ruby Rejser måske også kunne være til inspiration hos SJov for børns læsere. Det er dejligt at finde fine tilbud til forskellige målgrupper. Der skal jo være noget til enhver smag!!!

Med venlig hilsen
Nønne Lønne Votborg
Skribent på Sjov for børn

Svar - citer og svar

karen  (Gæst) 28. juni 2010 kl. 17:52
Sv: enlige med barn
nogen ser vil med på smmer tur er alene mor til en pige på 9 har ingen bil

Svar - citer og svar

Jesper  (Gæst) 15. juli 2010 kl. 17:46
Sv: enlige med barn
Citat:

nogen ser vil med på smmer tur er alene mor til en pige på 9 har ingen bil

Hej,

jeg har ferie med min søn på 8 her i uge 29 + 30. Vi ved ikke hvad vi skal endnu... Jeg har bil :-)

Svar - citer og svar