Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Seneste udflugtsmål    Søg udflugtsmål    Foreslå et udflugtsmål

Universeum


Universum er et stort indendørs oplevelsescenter, hvor du bl.a. kan vandre i regnskoven blandt kryb og hvor du kan møde hajerne i en hajtunnel.

Universum er en blanding af Randers Regnskov, Kattegatcentret og Nordsømuseet. Udover at se på dyrene, kan du også røre flere af dem samt udføre sjove eksperimenter med elementerne.Upload dine billeder

   Anmeld Universeum   

Informationer

 

Prisklasse: Prisklasse: Fra kr. 151,- til kr. 400,- for 2 voksne og 2 børn Prisklasse: Fra kr. 151,- til kr. 400,- for 2 voksne og 2 børn
Børn gratis under 5 år

Åbningstider:
Hele året

Yderligere info:
Tlf: 031-335 64 50 / Gå til hjemmesiden

Adresse og kort:
Södra Vägen 50, 400 20  Göteborg


   Anmeld Universeum   

  Handicapvenlighed:

Der er endnu ingen brugere, der har vurderet
handicapvenligheden for Universeum. Du kan bidrage
ved at trykke her.

Anmeldelser:
22-10-2011 Fantastisk endagstur Skrevet af Wist
Fredag i uge 42 tog vi turen til Göteborg. Mor 35 - datter 6 år. Vi skulle besøge Universeum. Det så jo spændende ud på hjemmesiden.
Og jeg må tilstå vi blev på ingen måder skuffet!! Unverseum er et fantastisk (og stort) sted, hvor der er virkelig mange ting at se på.

Huset er nærmest delt i 2, hvor den ene side er regnskov fra kælder til kvist. I den anden side er der så 7 etager med forskellige oplevelser.
I regnskoven kan man bl.a. komme helt tæt på de silkeaber, som lever frit i derinde.
I kælderen er der en lille legerum, hvor der ikke er den forfærdelig støj, som man ellers oplever sådanne steder. Og der er mulighed for at spise ved legerummet. Ligeledes er der skabe, hvor man kan opbevare tasker mv.
Og så er det ellers bare at gå på opdagelse. Min datter på 6 var meget begejsteret for Explora-etagen, hvor man kunne prøve en klatrevæg og ride på en hest, hvor man har ridebanen på en kæmpeskærm foran sig. Man kunne også løbe om kap med en kakerlak. Ligeledes var der et bord, hvor man kunne tegne og klippeklistre lidt. Der var også andre ting på den etage. Fx kunne man prøve at stå på et håndbold mål - på en skærm og kravle i et edderkoppespind.
I Akvariehallen kunne man se de mest fantastiske akvarier. Og vi så "Sprutfisk" blive fodret. Det var en sjov oplevelse.
På Kalejdo-etagen kunne man bl.a se rumskibe og man kunne også prøve at sidde på et rumtoilet. Man kunne også prøve at sidde i en politibil.

Der er bare næsten alt på Universeum. Jeg vil anbefale at man tager kortet med sig, så man er sikker på at se det hele. Vi havde lidt svært ved at finde etagen med "Vattnets väg". Vi brugte 4½ time der .. vi kunne sagtens været underholdt i flere timer der, men vi kunne bare ikke rumme mere.

Det var en forholdsvis billig dag.
Færgebilletten kostede 148kr retur for os begge. Virkelig billigt.
Entrébiletter til Universeum fik vi rabat på, fordi vi bestilte dem gennem Stena Line. Voksen 130kr. Barn (4-16år) 80kr.

Det var supernemt at komme til Universeum med sporvognen.
På færgen kan man få et kort over sporvognlinierne og man ka købe et dagskort til sporvognen. (65kr).

Ved Stenaterminalen i Göteborg går man ud af glasgangen (selvfølgelig). Forsætter lige ud og drejer op ad vejen på venstre hånd. (Der er sådan et stort rød p-hus). Forsætter lige ud til man kommer ned til sådan et torv Järntorget, hvor der kommer flere forskellige sporvogne.
Man sætter sig ind i Sporvogn 6, som kører mod Kortedala. Stationen man skal stå af ved hedder Korsvägen og det er lige foran Universeum. Det tager 15-20 minutter. Hvis man har det der kort over sporvognslinierne, så er det nemt at følge med i.

Det kan ikke blive nemmere. Og de er søde til at hjælpe på Stena Terminalen.

En tur der klart kan anbefales! På deres hjemmeside kan man se et kort over stedet. Der er MEGET!!

Go'' tur!


Skriv en anmeldelse af Universeum

Du skal være medlem for at kunne skrive en anmeldelse. Hvis du allerede er medlem, så log ind i øverste højre hjørne. Hvis ikke, så kan du blive medlem ved at trykke her. Det er 100% gratis at blive medlem.
Udflugtsmål i nærheden
Tivoli Liseberg

 


Hjælp til at vurdere Universeum:
Karakter
Du kan kun give din karakter een gang, så har du tidligere givet Universeum en karakter, så vil det være den, der gælder.

Aldersgruppe
Her kan du hjælpe andre børnefamilier med at fortælle, om din vurdering af den bedste alder for Universeum. Du skal kun vælge god/dårlig for de aldersgrupper du selv kender, f.eks. gennem egne børn. De aldersgrupper du ikke kender, skal du blot lade stå i ved ikke. Hvis du f.eks. har 3 børn på 2, 7 og 12 år, og du synes at Universeum egner sig fint til de to store, men ikke så godt til den yngste, så skal du vælge GOD for aldersgrupperne 7-8 år og 11-12 år og DÅRLIG for aldersgruppen 1-2 år. Har I besøgt Universeum før, hvor dine børn har haft andre aldre, er du naturligvis velkommen til også at udfylde for de aldersgrupper. Du må blot ikke udfylde de aldersgrupper, du ingen erfaring har med på det bestemte udflugtsmål.

Anmeldelse
Vi anbefaler, at du bliver medlem og derefter skriver anmeldelsen. Så har du nemlig mulighed for at rette i din anmeldelse op til en uge efter at du har skrevet den. Der er også mange andre fordele, og du har mulighed for at fravælge alle former for reklame og nyheder fra Sjovforbørn.dk, hvis du ikke måtte ønske dem. Du kan blive medlem ved at trykke her.

Handicapvurdering
Du må KUN udfylde handicapanmeldelsen, hvis du eller dit barn er handicappet, da det er meget vigtigt med kvalificerede oplysninger. Kvaliteten af stisystemer og tilgængelighed er af hensyn til børn og voksne i kørestol, og puslefaciliteter er af hensyn til de (store) børn, der har brug for gode puslerum. En lift i puslerummet tæller også med.