Få succes på friluftsferien med børnene

Der er ingen, der siger, at ferien skal gå sydpå til sol, strande og pools. Når ferien rammer, er det lige så rigtigt at pakke bilen, køre ud i skoven og slå et telt op. Der er altså ikke nogen rigtig måde at holde ferie på, så hvis der enten er et økonomisk pres, der gør det svært at komme sydpå, eller hvis I bare gerne vil prøve noget andet, er det bare det, I gør.

 

Tag en hængekøje med

Mange børn synes, at der er sjovt at sove i en hængekøje. Det er nok ikke lige der, de kommer til at sove i løbet af natten, men den er god at tage en lur i, læse en tegneserie, eller hvad de nu ellers kan finde på. Derfor kan det være et smart træk som forældre, hvis I køber nogle hængekøjer, og tager med – eller selvfølgelig pakker den, hvis I allerede har en liggende derhjemme.

 

Tag nogle spil med

Det er ikke sikkert, at jeres børn er vant til at bruge tid i naturen, og slet ikke på den måde som man gør, når man er på friluftsferie. Derfor er det en god ide at tage børnenes yndlingsspil med, hvad end det er kort eller brætspil, så der er noget garanteret underholdning, skulle de nu begynde at kede sig.

 

Hav nogle planlagte aktiviteter

Uanset hvor meget I elsker naturen, er det ikke sikkert, at en uge i en skov uden noget at lave bliver et hit. Derfor er det en god ide, hvis I inden ferien planlægger nogle aktiviteter, måske inde i byen, som I ved, I vil nå i løbet af jeres ferie. Vil I gerne bringe lidt aktivitet ind i billedet, kan I jo enten tage jeres egne cykler med eller leje nogle, og så kan I cykle hen til jeres valgte aktiviteter.


Udgivet

i

af

Tags: