Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Om Sjovforbørnpåferie.dk    Søg billige flybilletter    Tema: Camping    Tema: Byferie med børn    Tema: Danske feriecentre
Hold ferie tre uger i træk - Sjov for børn på ferie

Hold ferie tre uger i træk


Mange danskere er i øjeblikket ved at lægge sig fast på, hvor, hvornår og hvordan de skal holde sommerferie. Tag tre uger i træk, lyder rådet fra stressekspert.

Selv om Weber-grillen endnu ikke er kommet ud af sit vinterhi og badebukserne stadig ligger proppet ind bagerst i klædeskabet, er det på mange arbejdspladser alligevel tid til, at vi skal lægge os fast på, hvornår sommerferien skal afholdes.

For mange er det fristende at sprede de fem ferieuger ud over året, så der kommer så mange afbræk fra jobbet som muligt. Men det er en rigtig dårlig idé, for det tager tid at vænne sig til at holde ferie, mener stressekspert.

"Det lyder skørt, at vi skal vænne os til at holde ferie, men den første uges tid bruger kroppen og tankerne på at give slip og komme ud af arbejdsmodet," siger chefkonsulent i Stresseksperterne, Mads Qwist.

Først når den første uge er gået, begynder vi at slappe af og finde ro. "Mange tager kun fjorten dage, fordi de gerne vil sprede ferierne så meget som muligt ud over året. De vil gerne have flere pusterum. Men så sker der det, at i den anden uge, som vi egentlig skulle bruge på at slappe helt af i, begynder vi allerede i midten af ugen at planlægge og indstille os på, at vi snart skal tilbage på arbejde." Ifølge Mads Qwist er det nemlig de færreste mennesker, der mentalt kan holde helt fri, indtil de skal tilbage på arbejde.

"Det er ligesom om søndagen, når man har set tv-avisen, så begynder mange at planlægge den forestående uge. På samme måde er den sidste weekend i ferien heller ikke ferie, fordi man begynder at planlægge, at man skal tilbage. Og så er der ikke meget ferie til at koble af i".

"Hvis den første uge bruges på at komme ned i gear, og den sidste weekend går med at komme op i gear igen, er der reelt kun tre feriedage tilbage. Det er ikke nok, hvis din hjerne og krop skal have mulighed for at komme ned i gear, restituere og genoplades. Tre uger skal der til," siger Mads Qwist.

Tager man den ekstra uge, bliver man overrasket over, hvor meget mere værdi det giver, hvis man kun er vant til at holde to ugers ferie i træk. "Jeg holdt fire ugers sommerferie sidste år. Det var faktisk helt vanvittigt så langt ned i gear, jeg kom," siger Mads Qwist og fortsætter: "Med en uge hist og en uge pist får du aldrig den ægte restitution. Konsekvensen er et arbejdsår, hvor du kører på pumperne hele tiden," siger Mads Qwist, der også anbefaler at afholde de tre uger i juni, juli eller august.

"Det er på grund af lyset og solen. Tre ugers vinterferie kan hurtigt blive til tre ugers indendørsaktiviteter. Det gør mange irriterede og skuffede, fordi dagene let kommer til at gå i ring. Det er lettere at aktivere sig om sommeren, når det er lyst og godt vejr," siger Mads Qwist.

Læs mere på www.stresseksperterne.dk


.

 

Informationer

06. marts 2008

Nyhedsarkiv