Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Om Sjovforbørnpåferie.dk    Søg billige flybilletter    Tema: Camping    Tema: Byferie med børn    Tema: Danske feriecentre
Hver anden rejsende er ligeglad med julen - Sjov for børn på ferie

Hver anden rejsende er ligeglad med julen


En stikprøve hos Apollos skandinaviske kunder viser, at hver anden rejsende er ligeglad med selve julehøjtiden på ferien. Længslen efter sol og sommer er den største bevæggrund (64 %) for at rejse væk over julen, og der er heller ikke julegaver i kufferten.

Julen nærmer sig med stormskridt, og mange danskere ser med længsel frem til den forestående varmerejse. Udlandsrejser i juleferien er altid populære og sælger godt. Apollo har netop foretaget en web-undersøgelse blandt de skandinaviske rejsende, og godt en tredjedel af alle, der har svaret, vil rejse væk i julen men kan ikke finde nogen rejse.

”Det er blevet helt ok at bryde ud af den traditionelle julehøjtid. Udover udlandsrejser ser man, at flere og flere vælger en alternativ juleaften på en fin restaurant eller tager ud i nattelivet juleaften ved 24-tiden. I dag er det vigtigste omkring julen ikke julen i sig selv, men det at være sammen med familien eller nogle, man holder af, og det kan man gøre på mange andre måder end at sidde hjemme over andesteg, rødkål og brunede kartofler”, siger Jan Lockhart, adm. dir. i Apollo.

Hver femte person i undersøgelsen giver som begrundelse for udlængslen over jul og nytår, at de er trætte af den traditionelle jul.

Længslen efter sollys og varme er den helt store årsag til, at man vil rejse væk over julen (64 %). Derefter kommer ønsket om en afstressende jul samt det at komme væk fra julehysteriet.

”Vi ser en polarisering omkring julen. I vores undersøgelse kan man konstatere, at cirka halvdelen fravælger julen helt og holdent, de vil ikke fejre julen på rejsen, og de tager ikke julegaver eller juleudsmykning med i bagagen. Juleentusiasterne er næsten ligeså mange. De tager gerne julen med sig på rejse og sikrer sig, at de kan festligholde på nogenlunde traditionel vis på rejsemålet ved at pakke gløgg, pebernødder og julemusik ned i kufferten. Overraskende mange, hver fjerde rejsende, tager faktisk julegaver med på rejsen”, siger Jan Lockhart.

Undersøgelsen er blevet gennemført på web to uger i november og december og bygger på 470 svar.
.

 

Informationer

13. december 2007

Nyhedsarkiv

Læs også mere her:

Gran Canaria
Spanien