Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Om Sjovforbørnpåferie.dk    Søg billige flybilletter    Tema: Camping    Tema: Byferie med børn    Tema: Danske feriecentre
Ny rejsehåndbog for børnefamilier - Sjov for børn på ferie

Ny rejsehåndbog for børnefamilier


Flere og flere forældre tager børnene med på udlandsrejsen. Derfor udgiver Apollo nu bogen ”Klap ikke krokodillen!”. Håndbogen er fyldt med gode råd og tips til at gøre netop udlandsrejsen med børn enklere og hyggeligere uden i sagens natur at skulle misse det fælles familieeventyr eller de spændende møder med fremmede kulturer.

Det er første gang, at forældres egne rejseerfaringer samles i bogform. Bogen sælges via www.apollorejser.dk og i Apollos butikker, København og Århus, og for hver solgt bog går 20,- DKK til SOS-Børnebyerne.

Flere og flere forældre har erkendt, at det at rejse med børn – også de små! – er fantastisk hyggeligt og åbner mulighed for at være sammen på en ny, afstressende og spændende måde. I 2007 rejste cirka 40.000 forældre og børn til solen og varmen med Apollo, og tallet er i stigning.

”At rejse med sine børn er en fantastisk ting. Man ser verden gennem barnets optik, og det er utroligt berigende. Med denne håndbog vil vi inspirere endnu flere forældre til at rejse ud med deres børn, og vi vil hjælpe med til, at rejsen ikke byder på uforudsete overraskelser, som nemt kunne have været undgået”, siger Jan Lockhart, adm. dir. i Apollo.

Udover forældrenes egne tips består bogen af gode rejseråd fra en praktiserende læge i Storkøbenhavn og en sociolog med speciale i familien:
”Vi lever i en tid, hvor forestillingen om individualisering fylder meget i vores bevidsthed - og det gør sig også gældende i den måde, som vi organiserer vores familie i dag. En fælles rejse bliver ofte anledningen til at være sammen under helt andre vilkår, hvor fællesskabet i familien er det, der vægtes højest, og det giver os pludselig muligheden for at lære hinanden at kende på nye og tættere måder. Derfor er det også en god idé at afstemme familiens forventninger til oplevelser inden man tager af sted, så man ikke tager af sted på et urealistisk grundlag. Og ikke mindst fejre sig selv undervejs!”, siger sociolog Emilia van Hauen.

Bogen som opslagsværk
”Klap ikke krokodillen!” bygger på en lang række tips og gode råd, som Apollo har modtaget fra i hundredvis af rejseglade forældre – dette via konkurrencer over www.apollorejser.dk og i samarbejde med en avis.

Bogen, der er på knapt 100 sider, rummer en lang række gode råd til familien, der har små såvel som lidt større børn. Tre hovedafsnit udgør bogen: Før rejsen, på rejsen og efter rejsen, og der er gode råd til alle faser. Læseren kan plukke de gode råd ud, der er relevante for familiens forestående rejse.

”Vi vil gerne opfordre til, at frikadellerne bliver hjemme. Og at man ikke er bange for at gå på opdagelse i det nye land. At man tager ud for at møde den kultur, man rejser til. Det synes børn er sjovest. Nogle tror fejlagtigt, at man skal kopiere sin normale hverdag på rejsemålet, men så snyder man sig selv for en lang række gode oplevelser i anderledes omgivelser”, slutter Jan Lockhart.

De gode råd i bogen handler om, hvordan man på bedste vis forbereder og planlægger rejsen, hvordan man får det hyggeligt på flyet, tilgodeser alle ønsker og hvordan man bedst bevarer minderne efterfølgende. Konkret og anvendeligt. Dette ud fra devisen, at forældrene er børnenes bedste rejseledere – og omvendt!

Bogen er netop udgivet og sælges på www.apollorejser.dk samt i Apollos to butikker, i København og Århus. Bogen koster 70,- DKK inkl. moms. For hver solgt bog går 20,- DKK til Apollos samarbejdspartner, SOS-Børnebyerne.

Apollo har gennem en årrække støttet SOS-Børnebyernes fagskoler i Siem Reap, Cambodja og i Nairobi, Kenya. Her uddannes børn og unge fra meget fattige kår, så de kan forsørge sig selv og deres familier og dermed undgår at skulle arbejde på gaden. Apollo føler et stærkt engagement i disse udsatte børn. Derfor går 20,- DKK pr. solgt bog til fagskolerne.

Gode eksempler på tips fra bogen:
• Pak plastsandaler / dykkersko ned til børnene. De beskytter fødderne mod det varme sand, glasskår, uforudsete ting i havet, etc.
• Gå via Google Earth ind på rejsemålet inden afrejse. Her kan hele familien se, hvordan hotellet, poolen og omgivelserne ser ud. En god måde, hvorpå man får en realistisk idé om, hvordan virkeligheden på rejsemålet er
• Lad børnene bære tøj med UV-filter og lange ærmer, - og en solhat, som de kan lide. Derved slipper man for diskussionerne om solcreme, inden man går ud i solen
• Lær børnene et par enkelte ord på det pågældende sprog. At kunne bestille sin is selv er hyggeligt og giver selvtillid.

 

Informationer

26. maj 2008

Nyhedsarkiv