Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Om Sjovforbørnpåferie.dk    Søg billige flybilletter    Tema: Camping    Tema: Byferie med børn    Tema: Danske feriecentre
Sommerens rejser købes nu på nettet - Sjov for børn på ferie

Sommerens rejser købes nu på nettet


Godt nok produceres der stadig tykke, glittede rejsekataloger fulde af turkisblå drømme, men på fem år er antallet af dem faldet med 76 %, og i samme periode er Internettet eksploderet både som inspirations- og salgs-kanal for rejser. For fem år siden blev 11 % af Star Tours rejser således solgt via Internettet og i dag er tallet 50 %.

- Vi har lige lagt hele næste sommers rejseprogram til salg på Internettet, og kataloget udkommer først om en måneds tid. Vi laver i dag 85.000 kataloger mod 350.000 for fem år siden, og hvor det førhen var en nødvendighed for overhovedet at bestille sin rejse, tjener kataloget i dag udelukkende som en lækker og hyggelig form for inspiration, mener Stig Elling, der er salgsdirektør i landets største rejsearrangør, Star Tour.

Det klassiske rejsekatalog eksisterer altså ikke længere, og der er ikke alenlange prislister og informationstekster i de fleste rejsearrangørers kataloger i dag. Det handler om inspiration og appetitvækkere, og om at have en oplevelse omkring det at få ideer til sin næste ferie. Det hyggelige ved at sidde og drømme sig væk med et fysisk katalog inde i varmen, mens det danske efterår hyler udenfor, er også en væsentlig årsag til, at kataloget stadig lever, omend i et kraftig skåret oplæg og i en helt ny form.

- Jeg er jo opvokset med rejsekataloger, og jeg elsker dem! Jeg tror ikke at de nogensinde forsvinder helt, for der vil altid være folk, der vil have hyggen omkring dem. At de så går på nettet og køber rejsen senere, er et faktum, der helt sikkert vil blive endnu mere markant over de næste år, siger Stig Elling.

Star Tours mål er, at 80 % skal købe deres rejser via Internettet i 2010.
.

 

Informationer

20. oktober 2008

Nyhedsarkiv