Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Om Sjovforbørnpåferie.dk    Søg billige flybilletter    Tema: Camping    Tema: Byferie med børn    Tema: Danske feriecentre
Sommerens rejser næsten udsolgt - Sjov for børn på ferie

Sommerens rejser næsten udsolgt


Kun få forudså for et par måneder siden, at efterspørgslen på rejser i sommerferien langt ville overstige udbuddet.

Juli er næsten udsolgt, og der er kun et begrænset antal pladser tilbage i første uge af august. Udbuddet af rejser i skolernes sommerferie har trods finanskrisen vist sig at være for beskedent i forhold til efterspørgslen. Sommerens rejsesalg har tilmed en afsmittende effekt på uge 42, danskernes foretrukne efterårsferieuge, hvor over halvdelen af alle rejser allerede er solgt.

”Faktum er, at der næsten ikke er flere rejser tilbage i juli, og at tusindvis af danskere den seneste uge er gået forgæves i forsøget på at komme af sted. Uge 29 er så godt som udsolgt, og hvad gælder den følgende uge, uge 30, er 95 % af vores rejser solgt. Udbuddet af rejser i skolernes sommerferie ligger langt under efterspørgslen, kan vi nu konstatere, og det betyder, at mange danskere må gå forgæves.

Når sommerferien udenlands ikke lykkes, vælger mange danskere som plaster på såret at rejse af sted i uge 42. Over halvdelen af alle rejser i uge 42 er solgt på nuværende tidspunkt, og det er i særdeleshed den seneste uges tid, at danskerne har købt efterårsferierejsen”, udtaler Jan Lockhart, adm. dir. hos Apollo.

Juli er så godt som slutsolgt, men hvis man kan rejse i begyndelsen af august, er der stadigvæk pladser at få. Dog i begrænset omfang. Apollo reducerede i foråret kapaciteten med 12% (i forhold til sidste år), men da der efterfølgende blev lagt et ekstrafly til Tyrkiet op, har Apollo - endeligt set - reduceret med kun 10 %.

"Nu kan man godt ærgre sig over, at vi reducerede i kapaciteten, for det havde da været mere interessant at kunne tilbyde alle de danskere, der vil af sted, en rejse. Men sådan er det altså at drive forretning", fortsætter Jan Lockhart.

”Året startede sløvt for rejsebranchen. Men da SP-midlernes frigivelse blev en realitet, kom der gang i rejsesalget. De 12.000 - 15.000 kr., som hver husstand blev stillet i udsigt, er for manges vedkommende blevet brugt til rejseaktivitet.

Det blandede vejr i sidste uge og ydermere varslet i denne uge, stimulerer ligeledes salget. Kun få troede, at vi i et finanskriseår ville ende med at have for få rejser til danskerne, men det er en kendsgerning”, slutter Jan Lockhart.

Top-fem over rejsemål for sommerferien 09 (Apollo):
1. Kreta
2. Bulgarien
3. Alanya
4. Mallorca
5. Rhodos
.

 

Informationer

14. juli 2009

Nyhedsarkiv