Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle artikler

Alle artikler

De skønneste julemarkeder i SydSverige
Kom med til julebal i Sverige til duften af gløgg, kanel og nelliker og med god julemad på tallerkenen. Det er der rig mulighed for i november og helt frem til jul. Oplev Astrid Lindgrens barndomsjul, fornem slotsjul på Kalmar Slott, få en lækker calvados med hjem fra Äppledalen og køb fine julegaver.
Læs mere her
Gå i seng til ulvehyl, stå op til løvebrøl
Hvis du hører til dem som straks tænker tilbage på lejrskolernes larmende store sovesale og fællesbad på gangen når du hører om ”vandrehjem”, så bør du måske læse med her? De seneste 10-15 år er de fleste danske vandrehjem nemlig blevet moderniseret og opdateret i en grad, så man snarere kan tale om familiehoteller.
Læs mere her
Sjov sommerferie med sol og strand i Saksild !
Sommerferien står for døren, og selvom der findes masser af rejsemål der er ideelle for børnefamilier, så er der også masser af muligheder for at nyde ferien her i landet. Vi har set nærmere på den lille by Saksild, syd for Århus, der kunne være et godt bud.
Læs mere her
Hotel Fårup - Fårup Sommerland
Hotel Fårup har været halvandet år undervejs, og har 51 værelser med en overnatningskapacitet på 220 personer. Hotellet ligger inde i skoven, og er hele vejen igennem holdt i bedste svensk skovhyttestil. Når man vælger at lægge et hotel inde i en skov, er det vigtigt at dette ikke skiller sig helt ud fra naturen, og det gør Hotel Fårup bestemt ikke. Det falder helt naturligt ind.
Læs mere her
Slowferie på den fede måde
Vi valgte i år at tage på en uges rundtur på Samsø i en prærievogn. Samsø er en meget smuk ø, der er meget at se på, de små byer ligger tæt, markerne er ikke så store, og landskabet skifter hele tiden.

Læs mere her
Aabo Camping og Vandland
Aabo Camping og Vandland er lidt af et børnemekka, og jeg vil vove den påstand, at hvis børnene keder sig på denne plads, så er det deres egen skyld, for her er hele tiden noget at give sig til, hvad enten man er til kreativitet, vand, boldspil eller noget helt andet.
Læs mere her
Kinderhotel Zell am See - En uforbeholden anbefaling
Vores ophold på Kinderhotel Zell am See var så bemærkelseværdigt, at vi synes at I læsere skal have et lidt dybere indblik i hvad dette fantastiske hotel har at byde danske børnefamilier.
Læs mere her
Zell am See i børnehøjde
I midten af marts drog Mathias på 9 år og jeg på en rigtig far-søn skitur langt væk fra hverdagens stress og jag og ikke mindst irriterende storebrødre. Vores destination var Zell am See-Kaprun, hvor vi skulle opleve en helt fantastisk ferie, som uden tvivl vil stå printet i vores hukommelse i mange år fremover.
Læs mere her
Top 10 forlystelsesparker i Europa
I Danmark er vi velsignet med et flot udbud af forlystelsesparker - flere med kendte rutsjebaner og et super ry i udlandet. Men hvor finder man de bedste forlystelsesparker i Europa ? Tripadvisor, som guider hele verden til hoteller, restauranter og oplevelser har dette bud. På hvilken plads tror I at Tivoli ligger ?
Læs mere her
CampWest - Spændende koncept for familier med tweens og teens
I takt med at børnene bliver ældre, oplever mange familier, at det bliver sværere at finde ferier, der kan aktivere de ”Facebook-glade” tweens. En skøn legeplads og et spil LUDO er udspillet, så nu må der andre aktiviteter til.

Camp West, der ligger mellem Varde og Esbjerg og ikke langt fra det skønne Vesterhav har indført et koncept, der rammer plet i forhold til de store børn.
Læs mere her
Kombineret by- og campingferie ved Barcelona
Der ligger mange skønne storbyer i Europa, hvor der også er masser af spændende oplevelser for børnene. Men særligt Barcelona har grebet mig – og mine børn. Det er en smuk og interessent by, der byder på forskellige oplevelser for hele familien.
Læs mere her
Frigård Camping - Danmarks sydligste campingperle
En dejlig solrig Skærtorsdag blev vi budt velkommen på Frigård Camping i Kollund i Sønderjylland. Frigård Camping er det sydligste i Danmark man kommer, blandet med en fantastisk natur, Flensborg Fjord og ikke mindst en super familieplads med børnene i fokus.
Læs mere her
Idre Fjäll - Sveriges bedste skisportsted ?
Idre Fjäll tog i år 1. pladsen som Sveriges bedste skisportssted, hvis man skal følge den svenske pendant til Sjovforbørn.dk. Sitet Barnsemester.se kårer hvert år de mest børnevenlige steder i Sverige, og efter at have haft førstepladsen i flere år, måtte Branäs i år altså aflevere stafetten videre til Idre Fjäll. Og det er skam fortjent. Her er nemlig virkelig børne- (og voksen-) venligt.

Læs mere her
Prøv Sverige i efteråret
Sverige er et populært rejsemål for mange danskere og uanset, om man vil af sted én eller flere dage, byder Sverige i år på masser af eventyr og leg med alt fra elgsafari til Nordeuropas længste svævebane eller Malmøs 19 temalegepladser.
Læs mere her
Serfaus-Fiss-Ladis Østrig
Børnefamilier trives i de tre byer, Serfaus, Fiss og Ladis, som lokker med alt fra hygge og romantik til godt skiløb og masser af sol. De tre historiske byer har alle noget uspoleret over sig, så det er ikke her, man finder masseturisme.

Læs mere her
Dayz Rønbjerg - Næsten som et nyt center
I 2014 er Dayz Rønbjerg netop blevet færdige med en flot tilbygning, der forener centerbygningen med sportshallen og samtidig har givet plads til et flot legeland, der nok vil kunne friste helt op til 12-13 år. Det kan anbefales at tage en tur til Dayz Rønbjerg. Har man besøgt det inden 2010, vil man næsten ikke kunne kende det i dag.

Læs mere her
Absalon Copenhagen Camp
Vi har til stor begejstring tilbragt påsken på Absalon Copenhagen Camp ved Rødovre, som er en DCU campingplads. At det er en DCU campingplads betyder blandt andet, at man som DCU medlem ikke betaler for børn under 12 år. Derudover er der andre fordele som gratis hund og gratis bad, som kombineret med den perfekte beliggenhed, gør Absalon Copenhagen Camp til en meget attraktiv campingplads for børnefamilier, som gerne vil besøge hovedstaden.

Læs mere her
Sommerferie i Wagrain-Kleinarl Østrig
Nu kunne vi snart ikke vente længere – Østrig var målet for denne uges ferie, nærmere bestemt Wagrain-Kleinarl. Hvad kunne Østrig egentlig byde på af aktiviteter? Vi har flere gange været på skiferie og her har Østrig ALT at byde på.

Men tro mig – Østrig har virkelig også meget at byde på om sommeren, så se bare at komme af sted.

Læs mere her
Trysil om sommeren
De fleste danske børnefamilier kender Trysil som en skisport destination, men området er et besøg værd året rundt.
Læs mere her
Danland i Blokhus - Skøn også udenfor sæsonen !
Blokhus er et skøøønt sted om sommeren – fyldt med glade sommergæster, den dejlige strand, livet i byen og de mange udflugtsmål i nærheden. MEN Danland i Blokhus har også masser at tilbyde gæsterne i de kolde vintermåneder. Her er det bare nogle andre ting, der trækker børnefamilierne til Blokhus. Vi testede stedet en weekend i januar, hvor der var en dejlig ro over Blokhus.

Læs mere her
Dayz Søhøjlandet - Et overflødighedshorn af naturoplevelser
I vores familie elsker vi naturen ! Lange ture i flotte landskaber, børn der klatrer i træer og op og ned af skråninger og i det hele taget kontakten med naturen. Har I det på samme måde, så kan vi anbefale en tur til Dayz Søhøjlandet, der ligger lige i smørhullet af Silkeborgs skønne natur, nemlig i Gjern Bakker.
Læs mere her
4 børnevenlige hoteller i København
København er en skøn by at besøge, hvis man rejser med børn, og der findes masser af muligheder for gode oplevelser for hele familien. Tivoli, Københavns Zoo, Planetarium, Den Blå Planet, Børnenes Museum for Kunst og Experimentarium er blot nogle af de mange steder, hvor både børn og resten af familien kan få mange interessante og spændende oplevelser.

Læs mere her
Dayz Seawest - Både for store og små legebørn
Det er efterårsferie og turen går mod Nymindegab. Her ligger et af Danmarks nyeste feriecentre – Seawest – som er bygget i 2006. Vi besøgte feriecentret i 2009 med sønnike på knap 4 år, og nu er vi så tilbage med 3 store drenge på 8, 11 og 13 år. Og vi er ærligt talt lidt spændt på om feriecentret kan holde sådan et par tweens beskæftiget. Det kan det sagtens !!
Læs mere her
Säfsen - Kvalitet og hygge tæt på Danmark
I Midtsverige kun 340 km fra Göteborg og 640 km fra København ligger skiresortet Säfsen. Midt inde i ingenting finder man den hyggelige hytteby med dejlige nyrenoverede hytter og 2 km fra hyttebyen venter skibakkerne.
Læs mere her
Ferie uden mor og far på sportscamp
Sportscamp er en udfordrende men tryg måde at lade sine større børn tage på lejr alene.
Min 12-årige datter var en uge på Novo Nordisk SportsCamp i sommerferien - og VIL af sted igen næste år.
Læs mere her
Tropical Island - En fornøjelig oplevelse 60 km syd for Berlin
Det er et imponerende syn, der møder os, da vi kører op mod Tropical Island. Det er nemlig en kæmpe stor hangar, der oprindeligt blev bygget til at huse fabrikationen af luftskibe. Det blev aldrig til noget, og nu ligger der et stort tropisk paradis med sandstrand, lagune, vandrutsjebaner, restauranter, oplevelser og overnatning.
Læs mere her
Berlin - Helt bestemt et hit for børnefamilier
Når talen falder på byferie med børn, er der bare nogle byer, der er bedre egnet end andre. Og her ligger Berlin helt i top. Og ikke fordi byen KUN er til børn – Nej Berlin har plads til ALLE. Masser af sjove familie-oplevelser, hyggelig bystemning uden at være for voldsom – og mange små åndehuller til de yngste.

Læs mere her
Hansa Park frister...
Trænger I til at prøve noget nyt, og har I måske allerede set Danmarks forlystelsesparker? Så fortvivl ikke. Tyskland er leveringsdygtig i masser af sjove oplevelser for danske børnefamilier. Således også Hansa Park, som ligger i det nordligste Tyskland og som kan nåes på kort tid. Parken er faktisk Nordeuropas største forlystelsespark.

Læs mere her
Familietur tværs over skønne Skåne
Min søn på 8 år og jeg er draget på oplevelsestur i bil og har sat os for at krydse det sydsvenske Skåne, blot to timers kørsel fra København, og vi forventer at møde underskøn natur, interessante seværdigheder - masser af spændende oplevelser for hele familien! Vi har kort tid og skal opleve en masse! Og gøre stop i både natur & by, besøge dyr & museer, ikke mindst skal vi på kanotur.

Læs mere her
Den ultimative staycation
Ferien står for døren, men hvorfor i grunden rejse af sted, når du kan have en alle tiders skøn ferie hjemme?! Staycation er tidens nye trend, når det gælder fornuftige ferieformer.
Læs mere her
Sommerferie på tømmerflåde for hele familien
Hvis sommerferien endnu ikke er helt på plads, er det en mulighed at vende blikket nord på og overveje en mere alternativ sommerferie. Det er de færreste, der ved det, men i Hedmark og Värmland i henholdsvis Norge og Sverige er der naturoplevelser at hente, der går ud over det sædvanlige.
Læs mere her
Heste og kano i Isaberg - Sverige
Isaberg i Sverige – blot ca. 3 timers kørsel fra Danmark– er kendt for at være et særdeles velegnet skisportsted, især for familier med små børn. Hvad få måske ved er, at Isaberg også rummer utallige muligheder om sommeren - med masser af vild natur og dejlige oplevelser for hele familien!

Læs mere her
Safari i Afrika med børn
Afrika er et storslået land med uendelig mange oplevelser, både de kulturelle, men også de imponerende oplevelser, man får i naturen. Tanzania og Kenya er de mest kendte safarilande, og der er rigtig gode chancer for at se de mange spændende dyr. Tag på et unik eventyr med hele familien, der byder på både sjove, spændende og eksotiske oplevelser.
Læs mere her
Børnesafari i Estepona
Estepona er et rent slaraffenland for de mindste. Er dine børn glade for dyr, er der rig mulighed for at få sig en på opleveren på de mange safari-udflugter. Jeg har kigget nærmere på de sjove safaris i kystbyen på Costa del Sol.
Læs mere her
Ferie for hele familien i Benalmádena - Spanien
Benalmádena har det største antal forlystelsesparker og fritidscentre i Andalusien, så der er masser af seværdigheder for hele familien i kommunen, som er hjemsted for tæt ved 20 forlystelsesparker og rekreative områder med shows, forlystelser og friluftsaktiviteter for alle aldre. Jeg har set nærmere på, hvad området har at tilbyde de yngre familiemedlemmer.

Læs mere her
Roadtrip med børn i USA
Kør-selv ferie er en afstressende måde at holde ferie på, du har selv kontrollen over tempoet og pauserne undervejs. Når du kommer rundt i landet, vælger du selv dine destinationer undervejs. Afhængig af programmet vælger du selv, hvor mange dage du vil være i hver by. Desuden er du ikke afhængig af, at du skal nå en bus eller et tog. Du har ene og alene kontrollen over, hvornår du vil køre videre, og hvor turen går til efterfølgende.

Læs mere her
Van der Valk Resort i Nordtyskland
Vores familie – mor, far og 2 piger på 7 år – var så heldige at blive udtaget som testfamilie til Van der Valk Resort gennem Sjov for børn. Stor ros til personalet på stedet, og vi vil klart anbefale andre at besøge resortet.

Læs mere her
Club La Santa i børnehøjde
Selv om man ikke har været der, har de fleste en idé om, hvad Club La Santa er. Nogen har sikkert en forestilling om, at stedet kun er for sportstosser og folk iklædt Lacoste trøjer med en tennisketsjer i hånden. Slet det billede.
Læs mere her
Tag en smuttur til en af Nordtysklands dejlige områder
Tyskland er for de fleste af os kendt som de lange motorveje, hvor vi må køre hurtigt, køerne omkring Hamborg og den smukke udsigt i Sydtyskland. Men hvorfor ikke stoppe op og se hvad Tyskland har at byde på? Det var vores plan, da vi i efterårsferien tog en tur til Soltau, ca. 80 km. syd for Hamborg.
Læs mere her
Dejlige Hotel Legoland
Legoland i Billund er et eldorado for både børn og voksne, og der er masser af muligheder for overnatning i nærheden. Men intet slår Hotel Legoland i vores optik. Hotellet er så gennemført og i meget høj kvalitet, at man kan læne sig tilbage og bare nyde !

Læs mere her
Orsa Grönklitt – En perle for børnefamilien på ski
Når sneen og skiene begynder at trække i os danskere, og vi skal til at vælge skisportssted, så vælger vi ofte de steder, som vi enten selv har besøgt før, eller har hørt godt om fra andre. Det er ganske naturligt. Men når man besøger Orsa Grönklitt, kan man godt ærgre sig lidt over, at det kun er ganske få danskere, der besøger stedet. Stedet er simpelthen ikke særlig kendt i Danmark, på trods af at det er et sted men en meget høj kvalitet og meget at byde på.

Læs mere her
Efterårsferie på lavbudget
Hvis I har brugt for mange penge i den regnvåde sommer (eller på at flygte fra den) eller pengene bare er små, er der stadigvæk mange muligheder for en efterårsferie med sjove og spændende oplevelser for hele familien.
Læs mere her
Camping Blommehaven - Perfekt bycamping
Både Kr. Himmelfartsferien og pinsen blev i år tilbragt på Camping Blommehaven ved Århus. Et fantastisk udgangspunkt, hvad enten man er til natur, strand eller byliv.

Læs mere her
10 enestående badeoplevelser i Sverige
Det svenske sommerland er for mange danskere kendt for sine grønne fjelde og vilde natur. Men faktisk har Sverige tusindvis af kilometer strande og masser af idylliske badesteder med krystalklare søer og noget af det reneste badevand i Europa. Her følger en guide til nogle af de allerbedste badeoplevelser i sommer Sverige.
Læs mere her
Store naturoplevelser i Nationalpark Thy
Tag familien med i sommerhus i Nationalpark Thy og udforsk det omfattende net af flotte vandreruter. Nationalparken strækker sig fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord og består af strand, klitter og plantager. Her er naturoplevelser til mange ferier for familier med både store og små børn.

Læs mere her
Hamborg for hele familien
Fornem middelalderens rædsler, genoplev barndommens modeljernbaner, stig højt til vejrs over storbyen, stå til søs, klap giraffen, giv elefanten mad. Listen er uendelig…
Og Hamburg har det hele og mere til i et spændende miks af fortid, nutid og fremtid.
Læs mere her
HansaPark - Anmeldelse 2012
Familien Madsen var på besøg i HansaPark i foråret 2012 og beretter her om deres fantastiske tur til det Nordtyske.
Læs mere her
HansaPark - Anmeldelse 2012
Christina og hendes familie blev udvalgt til at blive testfamilie og har nu været en tur i HansaPark. Læs med her når hun fortæller om en dejlig tur til det Nordtyske.
Læs mere her
Bøsøre Strand Feriepark - Her starter eventyret
Bøsøre Strand Feriepark er en del af Elite Camp Danmark og kåret af en Norsk Avis som Scandinaviens bedste campingplads, så dette måtte da undersøges, og så var jeg helt klart også lidt nysgerrig på, hvad det eventyrlige bestod i. Nu er det jo oplagt så tæt på HC Andersens hjemsted at lade eventyr temaet tage over, og det må man også sige, at værtsparret på denne 5 – stjernede campingplads har gjort.

Læs mere her
Isaberg - Tag et par dage på ski !
Isaberg i Sverige er perfekt, når familiens mindste skal lære at stå på ski for første gang eller hvis formen lige skal pudses af inden skiferien sydpå. Alt sammen i overkommelig køreafstand fra det danske.
Læs mere her
Lalandia Rødby - Et forlystelsesmekka for børn
Lalandia er børnenes land, vi voksne er blot et nødvendigt vedhæng til børnenes erobring af vand, leg og underholdning. Her er det meste, og mine unger var fuldt underholdt i de tre dage vi var her.
Læs mere her
Vinterferie på lav-budget
Julen varer længe koster mange penge! Efter en veloverstået jul med god mad, drikke og gaveregn, følger nytårsfesten med ligeså mange lommesmerter. Vel inde i det nye år lurer alle fristelserne med udsalg. Pengene fyger om ørene hastigere end sneflokke kommer vrimlende! Men ingen vinter uden barometeret viser vinterferie, og temperaturen nemt stiger hen imod rejsefeber og feriedrømme.

Læs mere her
De fedeste snowparks i Sverige
Et af de hastigt voksende områder i ski- og snowboardverdenen er snowparks, hvor vovehalse i alle aldre kan boltre sig med store og små ”jumps”, ”staircases”, ”mailboxes”, ”jumpboxes”, ”jibs” og andre elementer. For mange er det netop snowparkerne, som er skiferiens absolutte højdepunkt.
Læs mere her
Dayz Rømø - Et luksusparadis for børnefamilier
Nu ligger Rømø jo lidt langt væk for de fleste, men Dayz på Rømø er hele køreturen værd. Selvom resortet var tiltænkt en helt anden målgruppe, så har Dayz formået at gøre stedet super indbydende for os krævende børnefamilier. De får topkarakter for kvaliteten.

Læs mere her
Riga kombinerer strand og kultur
Det er nok hos de færreste, at Riga står øverst på listen over sommerferie-byer. Og det er synd.
For Letland og Riga er måske den by, der bedst kombinerer modsatrettede behov hos børn og voksne, strandnydere og kulturelskere, storbytilhængere og naturfanatikere.
Det hele kan opleves i Riga og omegn.
Læs mere her
Ferie så børnehatten passer !!
En uge på Garden Resort i Kemer i det sydlige Tyrkiet er en ferieform, hvor børn får alle deres mulige ferieønsker opfyldt, mens mor og far slapper af ved poolen. Vi rejste med Detur, der har specialiseret sig i rejser til blandt andet Tyrkiet.
Læs mere her
Jambo Feriepark - Et børnevenligt valg
Jambo Feriepark er en god campingplads med udgangspunkt i børnenes behov. Dog trækker det ned, at standpladserne er meget små, og man ligger utrolig tæt.
Læs mere her
Kolding Byferie
Kolding Byferie høster mange stjerner som fin ferieform for børnefamilier. Ideelt beliggende et stenkast fra Slotssøen ved Koldinghus og lige midt i byen, kan børnefamilier nyde byens bekvemligheder.
Læs mere her
Topcamp Frederikshavn Nordstrand Camping
Det danske sommervejr er ikke altid til at stole på, og når man vælger at holde campingferie i Danmark er det derfor også rart med campingpladser, der byder på lidt for enhver vejrtype. Det er præcis, hvad Topcamp Frederikshavn Nordstrand Camping gør – her finder man både udendørs og indendørs aktiviteter, så man bestemt ikke behøver at kede sig.

Læs mere her
En rejse helt ind under huden på Pippis mor
Der er mange gode grunde til at rejse en tur til Sverige, men at besøge Astrid Lindgrens Verden er simpelthen et ”must” – og gerne mens dine børn stadig er små. Og har du mulighed for det, så bliv et par dage, og få meget mere af Pippi, Emil og Ronja.


Læs mere her
Singlefamilier og Feriefryd !
Mulighederne for en fantastisk ferie er forsat mange, selvom I er blevet en lille singlefamilie. Uanset om I har lyst til ferieoplevelser med afsæt i det dejlige danske, eller drømmer om fjerne himmelstrøg, kan I få en uforglemmelig én på opleveren sammen. Når én dør lukkes er det så heldigt, at en ny åbnes.


Læs mere her
Kalmar Slot - Kvalitetsunderholdning for poderne
Hvem siger at det behøver at være kedeligt at udforske et slot? Både i Danmark og i Sverige bydes der på flere slotte, der præsenterer sig som mere end bygninger og kanoner. I Danmark har vi bl.a. Kronborg Slot, og på en nylig tur til Sverige, fandt jeg så ud af, at den bedste underholdning findes på Kalmar Slot i det østlige Skåne.


Læs mere her
Tour de France med børn
Vi er faktisk ikke specielt cykelinteresserede i vores familie. Alligevel er en af vores bedste ferieoplevelser en etape ved Tour de France.

Læs mere her
Masser af aktivitet for både børn og voksne på Topcamp Terrassen
Med en fantastisk udsigt over Silkeborg Søerne, og solen skinnende fra en skyfri himmel, var der i kr. himmelfartsferien i starten af juni lagt op til en helt perfekt campingtur til Topcamp Terrassen med sommer, pool og masser af børnevenlige aktiviteter.

Læs mere her
Alt for meget at se i Rom
I år stod der Rom på billetterne. Dels er Rom jo bare dejlig og det er længe siden, jeg har været der sidst, men med den 12-åriges store interesse for historie, virkede Rom som det oplagte destination til at nære denne viden. Og så gør det jo ikke noget, at man i Italien stort set kan få alle børns livretter med pasta i alle afskygninger, ligesom de efter vores mening har verdens bedste is.

Læs mere her
Dayz Grønhøj Strand
Når mine børn går 3 dage uden på noget tidspunkt at sige ”jeg keder mig”, så må det være noget helt særligt. Og på Grønhøj Strand Feriecenter er der bare så mange muligheder for børnene – både udenfor og indenfor.
Læs mere her
Skærbæk Fritidscenter - En ukendt perle
Tænk at man kan have siddet i 5 år og arbejdet med børnevenlige aktiviteter og ferier, og så have undgået at få øje på Skærbæk Fritidscenter. Jeg må have været sneblind. I påsken 2011 gik det endelig op for os, at der i Sønderjylland lige ud for Rømø ligger en perle, som for ganske rimelige penge leverer børnevenlig ferie i høj kvalitet.


Læs mere her
Familieferie i Abu Dhabi
Abu Dhabi i De Arabiske Emirater er en børnevenlig destination med bl.a. smukke strande og verdens største indendørs forlystelsespark.

Læs mere her
Finlands bedste forlystelsesparker
Det er måske ikke alle danskere, der forbinder vores nordligste naboer i Finland med store grin og høje hyl. Men når ferien skal stå i børnenes tegn, har finnerne faktisk nogle af Nordens bedste forlystelsesparker, og der er ofte mange billige rejser til Helsinki og omegn.

Læs mere her
Camping La Valle i Normandiet
I samarbejde med Keycamp sendte vi Lars Jeppesen og familie en tur sydpå. Nærmere bestemt Camping La Valle i Normandiet, Frankrig. Her er familiens ferieberetning.
Læs mere her
Besøg Camp Nou i Barcelona
FC Barcelona regnes for et af verdens bedste fodboldhold og et besøg på deres hjemmebane Camp Nou i Barcelona er spektakulær for både børn og voksne - også selv om man ikke er hardcore fodboldnørd.
Læs mere her
Skiferie i Sälen - Vælg det rigtige område
Svenske Sälen har udfordringer for hele familien: Små ski-debutanter, skisikre skolebørn, forsigtige forældre og vovehalse i alle aldre. Sälen udgøres af fire alpine områder, vælg det område der matcher familiens behov.

Læs mere her
Malmø - Tag bare børnene med
Selvom Malmø kun er en spytklat fra København er den næsten mere dansk end Danmark. Malmø bliver også oftere og oftere kaldt for Københavns nye bydel, fordi så mange danskere valfarter dertil for at nyde atmosfæren og de lange åbningstider.
Læs mere her
Feriefryd og fornøjelser på Fanø
Fanøs fortræffeligheder er mange, men i centrum står den unikke natur, der året rundt byder på storslåede oplevelser for hele familien. Vi tager en ferietur med Strandhotellerne til Fanø.
Læs mere her
Se videoer fra og om Disneyland Paris
Disneyland i Paris er nok en drømmeferie for mange børn, men hvornår tager man derned for at undgå de værste køer? Hvor skal man bo? Og hvor finder man rejsearrangørerne? Vi har samlet en række informative vidoer herunder, hvor du kan blive klogere.

Læs mere her
Skiferie i Livigno
Læs med her når Marie fortæller om skiferien i Livigno Italien med mand og 2 børn på 6 og 9 år.
Læs mere her
Syd-afrikansk safarieventyr i børnehøjde
Oplev ”The Big 5” live og giv hele familien en oplevelse for livet, når turen går til Sydafrika og den mest fantastiske nationalpark af dem alle: Krügerparken!
Læs mere her
De 5 største feriecentre i Danmark
Hvis ferien skal lægges i en af de 5 største feriecentre i Danmark, hvilket feriecenter passer så bedst til jeres behov? Og hvad med priser og ferieboliger?
Læs mere her
Disneyland Paris - Gode råd
Disneyland Paris besøges hvert år af over 200.000 skandinavere. Og for nogle mennesker kan en tur til "the happiest place on earth" desværre blive en hårrejsende oplevelse med timelange køer, skrigende børn og en slatten bankkonto. Men med lidt ekstra forberedelse kan man undgå det værste bøvl og i stedet holde magien i højsædet.
Læs mere her
Familieferie på Løgumkloster Højskole
I vinteren 2009 sad jeg og overvejede om jeg skulle tage på sommerferie i 2010 og i så fald hvor vi skule tage hen. Jeg er alene-mor til en dreng på snart 3 år. Ting som at tage i sommerhus osv synes jeg ikke jeg ville, da vi så ville være alene. Så så jeg på Sjovforbørn.dk at der var noget der hed familiehøjskole.
Læs mere her
Topcamp Feddet - En plads i udvikling
Vi havde i år en uges sommerferie på Topcamp Feddet, som ligger ved Faxe på Sjælland – cirka en halv times kørsel fra Næstved.

Læs mere her
Budapest for børn
Efter at have afprøvet Prag og Krakow de to foregående år, havde vi i år valgt Budapest som rejsemål i vores sommerferie. Og vi er en far på 45, to piger på henholdsvis16 og 14 samt en dreng på 10 år.
Læs mere her
LEGOLAND i Tyskland
Der er nok ikke så mange der ved det, men der findes faktisk også et LEGOLAND i Tyskland. Det ligger mellem München og Ulm, tæt på A7, og her kan man virkelig tale om en ”Sjovforbørn-overnatning”.
Læs mere her
Elite Camp Vestbirk - Mest for børn...
Elite Camp Vestbirk har et slogan, som hedder ”mest for børn”, og det er der en grund til. Campingpladsen byder nemlig på rigtig mange aktiviteter for børn, så selvom pladsen ligger lidt afsides, har man ikke problemer med at fylde børnenes dag ud.
Læs mere her
Komfort campingferie på den spanske østkyst
Campingpladsen La Torre del Sol ligger kun 2 timers kørsel fra Barcelona, og her er alt hvad børnefamilierne har brug for.
Læs mere her
Rønbjerg Feriecenter - Stort stort potentiale
Rønbjerg Feriecenter har nok i mange år haft status af at være ”blandt de store” af de danske feriecentre, men de seneste år har statussen været lidt faldende bl.a. pga. manglende vedligeholdelse af centret. I 2009 endte det med konkurs – men heldigvis for centret, for området og for alle os andre, har Strandhotellerne nu overtaget det velbelliggende feriecenter. Og hvad kan man så forvente af centret her i 2010?
Læs mere her
Tjärö - 100% svensk skærgårdsidyl
Et besøg på Tjärö, en lille bilfri ø i Blekinge ca. 200 km fra Øresundsbroen, er som at træde ind i et Carl Larsson-maleri. Her er røde træhuse, græssende får, vandrestier på klippegrund og mad fra bål – balsam for sjælen for både store og små.
Læs mere her
Hotel Åhus Strand i Sverige
Du behøver ikke køre længere end til Åhus Strand. Mindre end 150 km fra København finder du et dejligt feriested for hele familien. Her er sydlansk stemning, restauranter på stranden, minigolf, blåt havvand, hvidt sand, diskotek, strandpromenade og masser af liv.

Læs mere her
Kunsten at vælge den rigtige ferie
Når hele familien skal på ferie, og det gerne skal ende med at være ”den bedste ferie nogensinde” hver gang, så skal der nogle overvejelser til. Hvis man er rigtig heldig, så vil alle i familien nøjagtig det samme, men sandsynligheden for det, er ikke stor. Så må man finde et kompromis, der tilgodeser alle.

Læs mere her
En smuttur til franske Jura
Vibeke og familien tester Camping Domaine de Chalain for Keycamp. På miniferien i Jura i Frankrig oplever de storslående natur. Læs med her.
Læs mere her
4 hæsblæsende London dage
London er et rigtig godt bud på en storbyferie med familiens halvstore børn. Her er fantastiske museer, eksotiske mennesker, anderledes mad, en spændende historie og muligheden for at praktisere lidt engelsk.
Læs mere her
Südsee Camp - Tysk for begyndere
Südsee Camp i Nordtyskland er flere gange blevet kåret som en af Europas bedste campingpladser. Læs med her når Cecilie tester en forårsferie på pladsen.
Læs mere her
I riddernes fodspor på Malta
På blot tre timer har vi nået middelhavsøen Malta, hvor vi skal tilbringe en uge på Folkeferies feriecenter, Mellieha Holiday Center, der år efter år tiltrækker et stort antal gæster – primært danskere.
Læs mere her
Østrigske SalzburgerLand - Slaraffenland i børnehøjde
En sommerferie i østrigske SalzburgerLand er den sikre vej til spænding, leg og eventyr for hele familien.
Læs mere her
TopCamp Jesperhus Resort - En perle på Mors
I år gik campingturen i Kr.Himmelfartsferien samt pinsen til TopCamp Jesperhus på Mors. Vi ankom til pladsen i regnvejr men det holdt ikke campisterne tilbage fra at holde ferie for der var mange, som havde valgt at lade turen gå til Mors.
Læs mere her
Spar mange penge på charterferien med www.RejserFraTyskland.dk
Charterferie ér og bliver en populær ferieform for børnefamilien, men det kan være en yderst bekostelig affære at vælge en pakkeløsning med fly, transfer, hotel, guideservice samt mulighed for tilkøb af udflugter og andre ydelser. Hører I til dem, der gerne vil vælge charterferie, men også gerne vil spare penge, er der nu god hjælp at hente med portalen www.RejserFraTyskland.dk.
Læs mere her
Fryd, forkælelse og 100 % fornøjelse på Ferskvandscentret!
Da Ferskvandscentret for nyligt fik totalrenoveret alle deres 49 værelser, blev 6 værelser omdannet til TEMAværelser. Hvert værelse er opkaldt efter et af de dyr, der bor i AQUA og dermed også i den danske natur.
Læs mere her
Campingferie i en teltvogn
Ferie i en teltvogn er ren campinghygge. Lidt en mellemting mellem campingvogn og et rigtigt telt.
Læs mere her
Henne Strand Camping 6 stjerner !!
Henne Strand Camping er en super lækker campingplads med masser af aktiviteter for børn uanset vejret. Skøn beliggenhed med gåafstand til både strand, by og natur.
Læs mere her
Sommercamps i sommerferien
Har du lyst til at give dit barn en helt særlig oplevelse i sommerferien? En oplevelse, hvor mor eller far ikke er med. En mulighed for i nogle dage at fordybe sig i noget, der er sjovt, spændende, udfordrende og hvor muligheden for at knytte nye venskaber i rigt mål er tilstede.
Læs mere her
Marina Fiskenæs – Natur, historie, Poetzsch og familiehygge
Gråstens 7 år gamle feriecenter byder på gode muligheder for familiehygge og oplevelser i nærområdet. Vi testede det 2 familier i påsken.
Læs mere her
Feriecentrenes Fedeste Ferieboliger
Der er RIGTIG mange feriecentre i Danmark, og der er meget stor forskel på standard af både ferieboligerne som aktiviteter og faciliteter. Der er heldigvis også stor prisforskel, så der er noget for enhver pengepung. Men hvis vi nu udelukkende ser på kvaliteten og alderen på ferieboligen, hvor er så de fedeste ferieboliger henne?
Læs mere her
Bragende bra i Branäs
I selskab med to små piger på 2 og 4 drog vi til Branäs for at lade dem snuse til sneen, skiene og bakkerne for allerførste gang. Det var en ubetinget succes .
Læs mere her
Hawaii-øen Maui er sjov for børn... og voksne
Det er en lang rejste til Maui! Flytiden er ca. 18-19 timer. Vores sammenlagte rejsetid ud var i alt 30 timer og turen hjem varede et par timer mere, men Maui er rejsetiden værd! Det er intet mindre end et paradis for børn og voksne.
Læs mere her
Tryvann Vinterpark
Kun 10 km nord for Oslo ligger Tryvann Vinterpark, som byder på skiglæde for både store og små. Og så ligger det, så man snildt kan kombinere byferie med skiferie.
Læs mere her
Miniskiferie i Oslo
Har I lyst til en eller 2 dage på ski samt en sjov og underholdende transportform? Så læs med her, når vi fortæller om DFDS miniskiferie tilbud til Oslo.
Læs mere her
Familieskiferie i Østrig
Østrig er kendt som de alpine skidiscipliners moderland med et væld af svære pister, som hvert år tiltrækker mange dygtige skiløbere. Men de mange tusind danskere, der hver vinter tager til alpelandet er langt fra alle på jagt efter hæsblæsende styrtløb på de sorte pister.
Læs mere her
Gi den gas og slap af på Playitas
Sports- og ferieresortet Playiatas kan være det gode bud på et solfyldt alternativ til skiferien: Familien kan både være aktive sammen og slappe af.
Læs mere her
Danhostel City Copenhagen
I vores familie er vi 5 personer; 2 voksne og 3 børn. Og som Danmark ser ud i dag, så er mange familier både 5,6 og 7 personer, hvis alle bonus- og delebørn skal med på ferie på samme tid. Skulle destinationen nu være København, hvor kan man så lige finde plads til alle børnene. Vi fandt svaret på Danhostel Copenhagen City.
Læs mere her
Børnevenlig overnatning i København
Hvordan er det nu lige at vi skal kunne være 5 personer på ferie i København, uden at skulle betale for flere værelser med efterfølgende opdeling af familien og til en pris, hvor det kun kan blive til 1 max 2 overnantninger?
Læs mere her
Amsterdam er fræk - men stadig for børn
Amsterdam er en speciel by. Den frække bydel - Red light – hvor et vrimler med frække damer i vinduerne og coffeeshops, hvorfra der siver en sød, krydret duft af hamp og pot. Ikke hverdagskost for mange danskere, og slet ikke for børn. Hvis man vælger Amsterdam, så bliver nøgne damer og hash-dufte en del af hverdagen.
Læs mere her
Island for børn
Har du altid drømt om at se Island, så er det nu, du skal afsted. En lav kronekurs gør det før så dyre feriested til en helt overkommelig familieferie.
Læs mere her
10 gode råd til din første skiferie med børn
Har du fået lyst til at tage dine børn med på skiferie? Måske har du selv tidligere været på skiferie, og måske er det første gang for alle i familien. Læs med her når vi giver de bedste råd til skiferien med børn.

Læs mere her
Sverige - Også på een dag !
Efterårsferie med elge, svampe, skateboard og videnskab. Få timer fra Danmark kan du sammensætte din helt egen svenske efterårsferiemenu bestående af for eksempel elg til forret, svampejagt til hovedret og skateboarding til dessert.
Læs mere her
Camping Aloha Village
Læs med her når Thomas og familien kører en tur til Camping Aloha Village.
Læs mere her
En velfornøjet familieweekend ved Vadehavet !
Bo på Skærbæk Fritidscenter og oplev Danmark i Sydvest - dér hvor det er bedst. Bo centralt i Skærbæk og nyd Vadehav, smuk natur og massevis af sjov helt tæt hold. Skærbæk Fritidscenter er den perfekte ramme om enhver families behov. Et godt valg til en god ferie. Kort som lang!
Læs mere her
Lalandia i Billund - En vinder på mange punkter!
Lalandia ligger da i Rødby? Ja der ligger Lalandia også. Men nu ligger der også et Lalandia lige i Jyllands smørhul klods op af Legoland og med kort afstand til en masse sjove ting. Billund er nu ikke bare kendt for Lego, Legoland og lufthavnen, men også for at have et kæmpe feriecenter.
Læs mere her
Rømø rykker ind i dit hjerte
Hiv stikket ud og nyd et stykke af Danmark, hvor I kan nyde hinanden fuldt ud. Her er få, men fine og interessante aktivitetstilbud. I kan gå i fred og ro uden hele tiden at tage stilling til en masse muligheder og tilbud, der vælter en i møde, sådan som det ofte er tilfældet på populære feriemål af samme kaliber som Rømø. Roen på Rømø er rar og rekreativ!
Læs mere her
Kanotur i Rebild
Så skal vi på kanotur. 2 timer i selskab med naturen, kanoen og hinanden.
Læs mere her
På mountainbike i Rold Skov
I Skørping skal vi mødes med Jørn Dahl Sørensen, der er indehaver af Rold Skov Cykler og bidt af at cykle.
Læs mere her
Guided ridetur med Meldgaard Heste
Vi sætter kursen mod Farsø, hvor vi skal ud at ride hos Meldgaard Heste. Meldgaard Heste ejes af Jeanette og Hans Meldgaard, der siden 1991 har arbejdet med Islandske heste og tilbyder ridning på netop denne race.
Læs mere her
Scubadykning med Zappdivers
Efter en lang, smuk køretur op gennem Jylland ad de danske landeveje, indfandt vi os i den tidligere fiskerby, Øster Hurup, ved Kattegat. Her holder firmaet Zapp Divers til, og det var første stop denne weekend.
Læs mere her
Aktiv ferie i Nordjylland
Har man mod på det, kan det varmt anbefales at køre en tur til Nordjylland for at slå sig ned nogle dage i det naturskønne område omkring Rold Skov.
Læs mere her
Hey du, Oslo kalder!
Har du ikke været i Oslo før, så er det dælme på tide, at du kommer af sted! Og har du været der før, så får du her genopfrisket, hvorfor Oslo bare er en superfed børnedestination! Også for en museums-undvigende, københavnermor som mig.
Læs mere her
Familien C@mping på fransk visit
Der er ikke noget bedre end den umiskendelige fornemmelse af forventningens glæde, der indfinder sig, når den tætpakkede stationcar ruller ud af indkørslen og årets sommerferie sydpå skydes i gang for alvor. I år gik turen til campingpladsen La Pergola i Østfrankrig som testfamilie for sjovforbørn.dk og EuroCamp.
Læs mere her
Langelandsfestivallen 2009
Langelandsfestivallen for hele familien
Som vi så tit havde hørt det i reklamen i radioen.........’Langeland, det er Danmarks bedste havefest....’ ja, det stemte - fandt vi ud af, da vi kørte afsted fra København i slutningen af juli med pigerne, som er 6 og 8 år.

Læs mere her
Hasmark Strand Camping
Hasmark Strand Camping frister på hjemmesiden med vikingetema og en lidt anderledes plads med fokus på børn.
Læs mere her
Skagen Strand Feriecenter - En perle i skøn natur
Toppen af Danmark er simpelthen et af det skønneste steder i Danmark. Naturen, lyset og stemningen er noget helt særligt. Vi har ferieret på toppen i mange år, og for det meste har vi boet i selve Skagen by. Denne gang skulle vi prøve noget nyt. Og det skulle vise sig at være en ren success.

Læs mere her
Jeg er så glad for min cykel
Cykelferie for børnefamilier hitter - ikke uden grund! Grundene til at vælge cykelferie med familien står i kø, men uanset hvad er det lysten, der skal være jeres dynamo!
Læs mere her
Skøn campingdebut i det franske
Læs med her, når Thomas og hans familie fortæller om deres campingdebut på en skøn plads i Frankrig.
Læs mere her
Perlerække af skønne oplevelser på Nordbornholm
Da turen i første uge i juli gik til Bornholm med hele familien, boede vi i Allinge på Nordbornholm. Her havde vi et rigtig godt udgangspunkt for et hav af spændende udflugter.
Læs mere her
Bornholm - Lille ø med et væld af oplevelser
Tag dine børn med til Bornholm – det er en skøn ø, der byder på så mange oplevelser, at en uge næsten er for kort tid til et besøg.
Læs mere her
Sommer-rideskole i Skallerup Klit
I vores sommerferie på Skallerup Klit feriecenter tog vores datter på Sommer-rideskole for at se, hvad det er, de andre piger taler så meget om …
Læs mere her
5 fede ideer til sommerhusferien
Trænger ungerne og du til et par sjove ideer i ferien? - så er du landet det rigtige sted! Og sidder du i parken eller ude i haven, så kan du nemt være med alligevel.

Læs mere her
Til Hansapark med Scandlines
Det var en dag spækket med underholdning og aktivitet fra tidlig morgen til sen aften, da vi fire drog afsted mod Tyskland via Rødby til forlystelsesparken, Hansapark.
Læs mere her
Eventyr i Arendal - Norge
Vi er på vej til Arendal i Norge. Vores familie, der tæller mor, far og to drenge på 1 år og 4 år, har lånt et hus, hvor vi skal holde lidt tidlig sommerferie.
Læs mere her
Indonesien - Verden er mangfoldig
Sulawesi lyder lige så eksotisk som det er. Verdens 11. største ø har 9 mio. indbyggere og byder på både bjerge, eksotisk jungle og fantastisk dykning. Men børnene synes nu solen, dyrelivet og ikke mindst vandet var det sjoveste.
Læs mere her
Hagen Strand Camping
Vi besøgte Hagen Strand Camping en uge i starten af juni - begyndende med pinsen. Hagen Strand Camping ligger i Børkop mellem Vejle og Fredericia.
Læs mere her
Camping Duinrell i Holland
Duinrell, Hollands kæmpestore forlystelsespark, er bestemt turen værd. Trods drillende vejrguder var der ikke et øjebliks kedsomhed i de fem dage, vi boede i parken.
Læs mere her
Charterovernatning i Billund
Mange af charterflyene fra Billund letter i de tidlige morgentimer, og medmindre du bor i umiddelbar nærhed af Billund, så skal du og børnene meget tidligt op for at nå checkind. Men man kan faktisk få en bedre start på ferien ved i ro og mag at indlogere sig på hotel i Billund dagen før.
Læs mere her
Store oplevelser for de små i Kuala Lumpur
Al skepsis om at tage de små med på storbyferie blev fejet af banen efter få dage i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur. Storbyen viste sig nemlig fra sin bedste side med masser af sjove og anderledes oplevelser både for os voksne og vores to børn

Læs mere her
Tag dine børn med på camping
Camping er perfekt til børn. Der er alt hvad hjertet begærer af aktiviteter, og man kan jo vælge at bo i nærheden af strand, skov, by ligesom man lyster. Uanset hvad man er til, vil der findes en campingplads som kan tilbyde netop det, og der er altid legekammerater indenfor rækkevidde.

Læs mere her
Glutenfri ferie
H.C. Andersen skrev "At rejse er at leve" i Mit livs eventyr, men for de mange familier, der har et eller flere medlemmer med en form for allergi eller som måske har diabetes, kan det at rejse på ferie tit udvikle sig til ren og skær overlevelse, hvor det blot gælder om at få nogle måltider mad, som kan tåles.
Læs mere her
Sandager Næs Camping
Da vi kørte hjem fra en uges camping på Sydfyn sidste sommer, besluttede vi os for at tage et par ekstra dage på vestsiden af Fyn, da vejret var skønt og absolut indbød til mere. Vi studerede flere campingpladser, men valgte til sidst Sandager Næs camping, som ligger ved Assens. Det er en tre stjernet campingplads med mange lækre faciliteter for børn, og da vi havde børn med på 1½ og 4½ år var netop dette vigtigt for os.
Læs mere her
Solskinscruise til Oslo
Det var lidt far til fire i sneen over det. - Ungerne har set filmen til hudløshed, og tanken om at skulle med færgen til Oslo ligesom i filmen, gjorde dem meget spændte. Aldrig har de før været på så stor en færge, og den ældste tog flittigt billeder med sin mobiltelefon allerede inden vi kom ombord på færgen.

Læs mere her
Klim Strand Camping
En miniferie på Klim Strand Camping er som et maritimt cruise, hvor alt er indenfor rækkevidde, servicen er høj, og havet er altid lige uden for koøjet. For alle, der holder af natur, en bred palet af oplevelser og gode rammer for samvær, er Klim Strand Camping helt ideelt.
Læs mere her
Seawest - Feriecenter helt ude westpå
Påsken stod for døren, og vejret så ud til at blive helt fantastisk. I den gode feriestemning kørte vi til Seawest Feriecenter i Nymindegab (i bunden af Ringkøbing Fjord).
Læs mere her
Små mesterkokke på madskole i sommerferien
Som mor til en pige på knap 8 år oplever jeg tit, hvordan nogle børn har en enorm glæde og interesse for madlavning.

Desværre har mange af ungerne ikke mulighed for at komme til kødgryderne eller få fingrene i dejen, fordi de ikke har hjemkundskab, og hjemme har mor og far tit alt for travlt til at junior kan få lov at være med til at kokkerere.

Læs mere her
Skiferie for de små familiemedlemmer
Skiferien kan hurtigt blive op ad bakke, hvis der ikke tages hensyn til de mindste, der er afsted og det er nu engang sjovest, når det går nedad og ikke for meget opad.
Læs mere her
Børneferie i Goa
Til Indien med en toårig? I Goa behøver det hverken at være beskidt eller bøvlet. Faktisk er den indiske delstat både nem og billig at rejse i – og små gæster er mere end velkomne.
Læs mere her
Sådan overlever I bilturen sydpå
Mange timer i en varm bil med børn under 10 år på bagsædet kan være en prøvelse for selv de mest tålmodige forældre. Men hvis I forbereder jer lidt hjemmefra og følger nogle enkle råd, kan I sikre at alle - både voksne og børn - overlever turen med feriehumøret i behold.

Læs mere her
Dejlige Marielyst
Marielyst er af mange kendt som den livlige ferieby på sydspidsen af Falster. Her er der liv om sommeren. Og her er masser at komme efter for børnefamilier.

Alene den skønne perfekte strand lokker, men når vejret driller er der faktisk kun en kort køretur til et væld af udflugtsmål.
Læs mere her
Ferie i Nordsjælland
Nordsjælland? Er det ikke kun for liebhavere og pendlere til København? Næh, bestemt ikke. Nordsjælland byder på masser af ferieoplevelser for børnefamilier.
Læs mere her
Folkeferie - Ferie for folket
Dengang jeg var barn, var jeg med min familie på ferie hos Dansk Folkeferie, der dengang havde et feriecenter i Helsingør. Vi havde ikke mange penge som barn, så Dansk Folkeferies koncept med "Ferie for alle" passede lige til vores pengepung.

Der var ikke meget luksus over feriecentret, men vi havde selvfølgelig en god ferie. Men hvor er det nu lige, at Folkeferie er på vej hen i dag? Det satte vi os for at undersøge.
Læs mere her
Fodboldtur til Barcelona
Når nu ens søn på 8½ år har sengetøj og håndklæder i Barcelona-farver, skoletaske, penalhus og madkasse i ditto. Og desuden har op til flere sæt Barcelona-fodboldtøj, kan man som far godt se, hvor det bærer hen.

Læs mere her
Smuk, vild og rystende ferie i Krakow
Umiddelbart er Krakow måske ikke det mest oplagte sted at tage hen med børn, men tro mig – det er det. Krakow blev stort set ikke ødelagt under 2. verdenskrig og er derfor rig på historie, stemning, borge og velbevarede smukke gamle bygninger....
Læs mere her
Skallerup Klit Feriecenter - Her er hele pakken
I år er det 3. gang jeg har boet i Skallerup Klit Feriecenter. Derudover har jeg 4 gange besøgt feriecentrets faciliteter, så man må efterhånden sige, at jeg har belæg for at sige, at det er et rigtig skønt feriecenter.
Læs mere her
Familieferie i og omkring Prag
Ikke uden grund bliver Prag regnet for at være en miniudgave af Paris. Men den er også mere end det – den er et fantastisk godt sted for børn.. Vi var to single-fædre af sted i 10 dage. Morten med to børn på 10 og 12 og jeg med tre børn på 7, 11 og 13.
Læs mere her
Ferie i toppen af træerne
Har du lyst til at prøve en lidt anderledes ferie, så er Keycamps nye tiltag Tree Houses lige noget for dig.

Som noget helt nyt kan de nu tilbyde dig at bo i huse bygget ind i træer i 4-5 meters højde.
Læs mere her
Ferie midt i en forlystelsespark
Duinrell er som en kinderoverraskelse - hele 3 ting !! En campingplads, en forlystelsespark og et stort badeland. Når man booker sig ind på campingpladsen, får man samtidig gratis adgang til forlystelsesparken og badelandet.
Læs mere her
København for børn
København for provinsfolk... ... deres børn og hvis det ikke skal være for dyrt, overvældende og københavner-snude-agtigt!!
Kort sagt: En mini guide til den børnefamilie, der har prøvet Tivoli, Rundetårn og den meget lille havfrue.
Læs mere her
Parkering i Amsterdam
Holland er et meget meget befolkningstæt land, og der er mange mange biler. Derfor er det håbløst at tage sin bil med ind til centrum af Amsterdam. Og får man den endelig med ind, skal man regne med en parkeringspris på ca. 28 euro pr. dag.
Læs mere her
Camping på Sydfyn
Med 3 børn bag i bilen kørte jeg i slutningen af maj afsted mod Sydfyn. Vi skulle 3 dage på hyttecamping i det Sydfynske - nærmere bestemt Bøjden Strand Feriepark, som ligger knap 10 km fra Fåborg, en af Sydfyns allerskønneste byer.
Læs mere her
Storbyferie i Berlin med børn
Vi skulle på storbyferie i Berlin med børnene (5 og 8 år) og var lidt spændte på, hvad de ville synes om det. Det blev rigtig godt, men det var også en storbyferie helt på børnenes præmisser, og vi havde planlagt så meget som muligt af alt det praktiske hjemmefra.
Læs mere her
Luksuscamping i Blåvand
I vores familie har vi i flere år dyrket luksuscamping sydpå på skønne campingpladser i Italien og Frankrig. Nu skulle det afprøves, om det ville blive samme success på en af Danmarks bedste campingpladser; Hvidbjerg Strand Camping i Blåvand.
Læs mere her
Skagen - Er det også for børnefamilier?
Den nordligste spids af Jylland har altid været kendt for at være stedet man tog hen, hvis man "var noget". Om sommeren besøges Skagen af de kendte og de kongelige, men er Skagen også børnevenlig? Ja helt sikkert !
Læs mere her
Krydstogt med børn
Krydstogt med børn er en ferieform, der giver både forældre og børn mulighed for total afslapning. De mange tilbud og aktiviteter der er på verdens største krydstogtsskib er overvældende.
Læs mere her
Gode råd fra rejsedoktoren
Generelt er der ingen større problemer med at rejse med børn. De tåler flyrejser uden de store problemer, og også varme og fugtige omgivelser tåles som regel godt. Man er naturligvis nødt til at sætte tempoet og rejsens art på barnets præmisser.
Læs mere her
Luksuscamping i mobilehome
Camping er en af de foretrukne ferieformer for børnefamilier, ganske simpelt fordi børnene elsker livet på pladsen. Her møder de andre børn og får nye kammerater - i udlandet både danske og udenlandske børn.
Læs mere her
På Ølejr i Danmark
På en Ølejr bor I i telte, spiser sammen med de andre deltagere, og børnene leger på kryds og tværs. I voksne kan heller ikke undgå at møde nye mennesker og være sammen på en helt anden måde.
Læs mere her
Bornholm - Børnenes ø
Bornholm har masser af oplevelser, der venter på dig og din fantasi. Har du måske nogen sinde prøvet at lege konge i en ægte vikingeborg eller blive klædt ud som i Middelalderen og lave mad som de gjorde det dengang?
Læs mere her
Skiferie i Norge
Norge er et fantastisk ferieland både sommer og vinter. Har du lyst til en skiferie sammen med dine børn, så læs mere om nogle af de mest børnevenlige områder her.
Læs mere her
All Inclusive ferier
Kender du det, at man besøger en forlystelsespark og tror at nu har man betalt for alle forlystelser, så er der lige en elefant, der koster ekstra og som børnene ihvertfald skal prøve, eller et ekstra show, som lige vil fuldende udflugten. Man bliver mere og mere irritabel, jo flere ekstra penge, man kommer af med, og stemningen bliver dårligere.
Læs mere her
Lindvallen, Sälen - et herligt sted for ski og børn
Hvorfor skiferie? Ja, det er et godt spørgsmål, og vi havde heller ikke prøvet det før. Personligt kunne jeg ikke se fidusen i at gå rundt i sne til livet og blive kold. Det kan jeg nu!
Læs mere her
Lissabon for børn
For de mindre børn er det som regel et stort hit at komme ind og se fiskene og hajerne i Lissabons Oceanário, som ligger i Parque das Nações (nationernes park) i området ud til havnefronten Doca dos Olivais. Området kaldes også Expo området efter verdensudstillingen Expo-98, som blev afholdt her.
Læs mere her
Tag børnene med på skiferie
Tak børnene med på ski – men lad det være en leg for dem. Hvis familiens første skiferier skal blive en succes, skal børnene opleve skiturene som en leg, og de skal have udstyr, der er varmt og behageligt.
Læs mere her
Tysk feriecenter i november
Når lysten til en miniferie melder sig om vinteren, er det ofte feriecentre vi tænker på i vores familie. Og i år havde vi lyst til at prøve noget helt nyt. Vi har prøvet mange feriecentre i Danmark med stor success, men i år kiggede vi længere sydpå - Til Tyskland.
Læs mere her
Sjov for børn i Portugal
Der er mange gode grunde til at tage børnene med til Portugal. Den vigtigste er for de flestes vedkommende vejret. Portugal har et af de mest behagelige klimaer i Europa og vælger man Lissabon eller Algarve som feriedestination, er man næsten garanteret blå himmel hver dag om sommeren.
Læs mere her
Sydsverige for børn
Jeg hedder Anne og er 14 år. Jeg er født i Danmark, og min mor og far er danskere – men på grund af min fars arbejde, har vi boet i Sverige de sidste seks år. Så her er lidt af det, vi har set og moret os med i weekenderne og ferierne.
Læs mere her
At flyve med børn
Der er mange fordele ved at flyve på ferie fremfor at tage en lang køretur, og ofte har man slet ikke valget. Problemerne opstår, når man som forældre gerne vil give børnene en god oplevelse, samtidig med at vi også meget gerne vil undgå at genere de øvrige passagerer.
Læs mere her
Madeira for børn
Madeira har i Danmark ry for at være ’de gamles ferieø’ med fokus på vandreture, naturoplevelser og blomster i et behageligt klima. Det betyder ikke at befolkningen på Madeira ikke er glade for børn.
Læs mere her
Med biltoget sydpå
Hvis man ønsker at undgå den lange køretur til Frankrig, Italien eller Spanien, er det tyske Autozug (biltog) løsningen. I kører den noget kortere tur til Hamborg og kører bilen op på toget her.
Læs mere her

Informationer!

Flere af de artikler, du finder på Sjovforbørnpåferie.dk, er skrevet af danskere, der selv bor i det ferieland, de skriver om.

Har du også lyst til at skrive artikler for os, så kontakt os for at høre nærmere om dine muligheder.

 


Søg efter attraktioner:

Forlystelser
Naturoplevelser
Dyreparker
Badelande og svømmehaller
Museer og oplevelsescentre

Andre udflugtsmål

Indendørs Udendørs
Land Danmark tryk her
Område
Prisklasse
(2 voksne og 2 børn)  


Seneste ferieberetninger

 Min bedste ferie med dyr
Jeg vil gerne fortælle jer om dengang, jeg sammen med min mor og hendes kæreste skulle passe en masse dyr i et stort hus i Syd-Frankrig. Vi fløj derned, og da vi ankom var det blevet nat og meget mørkt. Så fø...

 Læs mere her

 Min tur til Rhodos
Hej! Jeg havde en rigtig god tur til Rhodos. Jeg legede i vandet det meste af dagen sammen med min storebror. Der var en stor pool, hvor vi spillede bold og dykkede. Der var også en mindre pool med rutschebane. Nogle gange badede jeg også ved havet. Der var rigtig mange fisk. når jeg sn...

 Læs mere her

 Min tur til Disneyland Paris
Da jeg i 2005 blev storesøster til en lillebror og lillesøster (tvillinger) - og min mor var på hospitalet i lang tid - fordi de blev født for tidligt - syntes min mor da hun var kommet hjem, at jeg skulle have lov at være sammen med hende alene - kun mor og mig da de små var blevet et hal...

 Læs mere her

 Kreta 2007.....
Min sommerferie 2007 gik til Kreta med min mor - det var min første flyvetur nogensinde og det var en stor oplevelse. Jeg var meget nervøs men det var sjovt da vi endelig kom i luften. På min ferie på Kreta så ...

 Læs mere her

 Bornholm - sjov for alle aldre.
I sommeren 2006 skulle min søn og jeg for første gang holde ferie i Danmark med mine forældre - 3 generationer. Vi besluttede hurtigt, at turen skulle gå til Bornholm - et valg der viste sig at være helt perfekt ramme om en nærværende og oplevelsesrig ferie. Vi tog turen over Sverige i bil...

 Læs mere her


Har du lyst til skrive en ferieberetning og på den måde hjælpe og inspirere andre børnefamilier, så klik her. Du skal være medlem for at skrive en beretning. Det er 100% gratis, og du kan blive medlem ved at trykke her.