Serfaus-Fiss-Ladis Østrig

Serfaus-Fiss-Ladis Østrig
perfekt for børnefamilier

Børnefamilier trives i de tre byer, Serfaus, Fiss og Ladis, som lokker med alt fra hygge og romantik til godt skiløb og masser af sol.

Allerede ved ankomsten mærker man, at området ved Serfaus–Fiss–Ladis er noget særligt. Byerne ligger på et højt og solrigt plateau i 1.400 meters højde, og hele sceneriet omkranses af mægtige bjergkæder, hvor flere af toppene rager mere end tre kilometer op.

De tre historiske byer har alle noget uspoleret over sig, så det er ikke her, man finder masseturisme. Til gengæld finder man ægte tirolsk charme i Fiss, der med sine dekorerede huse er kendt for sin skønhed. Romantikere vil føle sig hjemme i Ladis, hvor den gamle borg dominerer bybilledet, mens historien bliver levende i Serfaus, der første gang blev omtalt i det 11. århundrede. For at bevare det historiske bymiljø er Serfaus bilfri, og al transport foregår med en lille, men effektiv underjordisk metro.
I disse rammer vil familier med børn føle sig hjemme med det samme, og man har formået at gøre området så attraktivt, at Serfaus–Fiss–Ladis i flere kåringer er udnævnt til Alpernes bedste børneområde.

Varieret område
Skiløbet i Serfaus–Fiss–Ladis byder på pister i alle sværhedsgrader. Mens børn og familier vil finde roen på de brede og hyggelige nedfarter, kan eksperterne opleve adrenalinkicket på de sorte og stejle pister. Der er i alt 212 kilometer pister i området, og af disse er de 47 blå, de 121 røde og de 28 sorte. Derudover finder man 16 kilometer upræpareret pist.

De hyggelige byer, de bilfri zoner og de mange lette nedfarter betyder, at især børnefamilier kommer igen år efter år, og man gør meget for at forkæle de yngste og deres forældre. I skiskolen har man lavet små parker, hvor børnene kan tage på opdagelse, og en af favoritterne er Bertas Kinderland, hvor man kan løbe på ski, køre i karrusel, løbe på børnekonkurrence-pist, lege indianere i tipien og spise i familierestauranten.

Et sikkert hit er de snescootere, som er beregnet til børn. Er man fyldt seks år, kan man leje sit eget køretøj og prøve den afmærkede rundstrækning endda til en meget fordelagtig pris. Hvis familiens alleryngste endnu ikke kan løbe på ski, findes der flere børnehaver i området. Her underholdes børnene med rutsjebaner, kuglebad og forskellige spil, mens resten af familien er i skiskole eller prøver området af på egen hånd.

Alternative aktiviteter til skiløbet er der mange af. Sammen med en paragliding-guide kan man se terrænet i fugleperspektiv, og med familien kan man have sjov på en af kælkebanerne. Området er velegnet til langrend, og på isstadion kan man løbe på skøjter.

Høj sol og flot udsigt
Når behovet for frokost- eller kaffepause opstår efter de mange ture ned ad pisterne, skal man ikke lede længe efter et egnet sted. Og i bjerghytterne har man gjort alt for, at gæsterne skal føle sig velkomne især når solen skinner. Flere steder finder man solterrasser udstyret med liggestole, hængekøjer og strandkurve, hvorfra man kan nyde det smukke bjergpanorama med en kølig forfriskning i hånden. På de køligere dage søger man indendørs og nyder frokosten, fx en Jausenplatte med hjemmelavet ost, speck og brød, mens ilden knitrer i pejsen.

Specielt for børn
En meget stor del af skiområdet i Serfaus–Fiss–Ladis et areal på hele 125.000 kvadratmeter er reserveret til børnene, og her tager maskotterne Murmli og Berta imod. Når skiskolen tager over, undervises der af veluddannede skilærere, som på forskellige sprog også dansk lærer børnene at beherske teknikken. Efter formiddagens timer på pisten er der mulighed for pause på en af de særlige børnerestauranter, inden legen og undervisningen fortsætter efter frokost.
Det kan være besværligt for familier med helt små børn at komme rundt i terrænet. Men i Serfaus–Fiss–Ladis udlejes smarte selvkørende barne- og klapvogne, og med en sådan er det straks lettere at bevæge sig rundt i det smukke vinterlandskab.

Læs meget mere om området på

www.serfaus-fiss-ladis.at


Udgivet

i

af

Tags: