Til Hansapark med Scandlines

Hansapark i Nordtyskland
Det var en dag spækket med underholdning og aktivitet fra tidlig morgen til sen aften, da vi fire drog afsted mod Tyskland via Rødby til forlystelsesparken, Hansapark.

Overfarten med Scandlines færgen fra Rødby på 45 minutter, var i top med god service og mulighed for at gå på dækket, spise i caféen og købe ind i Travel Shop. Børnene hyggede sig med film og rutschebane i legerummet.

På vejen retur fra Tyskland om aftenen spiste vi i Steaks and Seafood restauranten, som tilbød en lækker stor buffet til både voksne og børn, som betalte halv pris. Der blev øset op af flere omgange så ingen gik sultne derfra. Børnene nåede også her hen til legerummet og spilleautomaterne og fik prøvet et par maskiner der.

Hansapark
Hansapark i Sierksdorf, nær Puttgarden, ligger smukt ved vandet, og fra mange af forlystelserne samt flere udendørs caféer kan man nyde synet af brusende bølger.

Parken er stor med masser af muligheder for at finde underholdning til både de små på 2-3 år samt mere vilde forlystelser til de modige børn fra ca. 6 år og op. I denne ende er der endda flere virkelig enorme rutschebaner, vikingeskibe og flyvende klokker og tårne, hvor man både kan komme 50 meter op i luften og køre på hovedet flere gange. På den måde var det bemærkelsesværdigt for alle i familien, at der var så mange forskelligartede forlystelsestyper, og især stor spændvidde i de helt store udfordringer indenfor de meget ’farlige ting’.

Som udgangspunkt var det tilladt at prøve alt alene, hvis man var mindst 140 cm høj eller 8 år og op efter, hvorimod der på de fleste ting var krav om at følges med en voksen, hvis man ligeledes var under 140 cm eller under 8 år. Det virkede rimeligt, højderne og de stejle nedfald på rutschbanerne taget i betragtning, som gennemsnitligt lå et godt stykke over forlystelserne i Danmark.

I midten af parken lå et stort område, der primært tilbød hyggelige, små forlystelser for de mindre børn med både små flyvemaskiner, der fløj i ring, karruseller, fjernstyrede skibe, en andedam, små radiobiler samt legepladser. Det virkede fint, at det lå lidt beskyttet, så de små kunne boltre sig i ting til deres aldersgruppe og gå fra ting til ting uden først at skulle igennem flere andre områder, hvor deres forlystelser lå alt for spredt. Her var der bl.a. også ansigtsmaling, papegøje show og vandcirkus med søløver.

Vi havde også fornøjelsen af at gå ind og se 3 shows, både en 4D film i en biograf, hvor effekterne var i top, varieté-rytme show i 30 min samt bands. Varieté showet var hovedtemaet i Hansapark og prydede deres brochurer og det var virkelig imponerende med damer i kæmpe balkjoler, prinsesser, gymnaster fra Kina og østeuropæiske mandlige akrobater, som formåede at bære hinanden på hovedet i håndstand og lave højde tårne ovenpå hinanden.

Kendetegnende for stedet var også, at der fandtes mange forskellige vandrutschebaner – alt fra kæmpe dæk, hvor hele familien blev snurret rundt ned af et halvåbent rør til de mere klassiske, hvor man sidder i vogne og får sig et ordentligt plask, når man rammer vandet. Samtidigt var der også mindre vandforlystelser, som rafting med små nedfald, tømmerflåder og mindre vikingeskibe placeret over vand.

Selvom dette var en lørdag midt i sommerferien var der forbavsende lidt kø og vi overvejede kun én gang at springe en forlystelse over pga en 35 minutters kø, ellers var der frit indløb til det meste eller højst 10 minutters ventetid.

Det var også en glæde at se de mange lidt mere primitive eller manuelle og naturlige, sjove udfordringer, som omfattede to store naturlegepladser med forhindringsløb, legestativer i mange meters højde, hvor hele familien blev spændt fast med en sele og så ellers skulle spangkulere på gyngende træbjælker og lign. højt hævet over jorden. Ligeledes var der flere steder gamle sørøverskibe, børnene kunne klatre rundt i med mast, tårne og rebstiger, hvor det galdt om selv at være aktiv og tage fat på kravleriet, som børn jo som regel elsker og er skrappe til.

Der var gode muligheder for at få is og mad – både café og restaurant mad – til billige priser. En vurdering vi foretog, viste, at maden generelt var halv pris af danske forlystelser. Samtidig var det muligt at finde nogle bænke og borde, hvor man måtte nyde sin medbragte mad.

Børnenes favoritforlystelser på denne dag var henholdsvis den store guld klokke, der svingede dem op i en helt vandret linie, højt oppe i luften og snurrede dem rundt, samt den store kæmpe karusssel ca. 50 meter over jorden, der lod folk blive svunget rundt i ring i stole, der hang ned med metal kæder……ikke noget for folk med højdeskræk!

Toiletforhold og parkens udseende generelt var også yderst indtagende og især det mexicanske område var lavet meget autentisk med bygninger og musik, som lå meget tæt op af hvordan det rigtigt er at være i Mexico med mexikanske skilte og mad. Der var enkelte områder, der havde en begyndende forældelse og slidtage og trængte til en kærlig hånd og lidt opfriskning, men alt i alt var hele parken rimelig velholdt.

Der findes også en lang række hytter og ferielejligheder, der tilhører parken, der kan tages i brug hvis man har et par dage. Det er en lang tur at tage fra Sjælland og hjem igen på en dag, men kan absolut lade sig gøre på omkring 13 til 14 timer. Men helt optimalt er det nok at tage forbi i et par dage imens man alligevel holder ferie et sted i Tyskland eller på vej gennem Tyskland til sydeuropa i sin bil.

God tur i de tyske forlystelser!

Stine Atar
Sjovforbørn.dk
9. juli 2009

Se flere billeder i billedgalleriet:

Informationer

Vi rejste med Scandlines fra Rødby til Puttgarden på et særtilbud, hvor man får overfart og entre til Hansapark for kr. 895,- for op til 6 personer.

Læs mere på www.scandlines.dk

Læs også mere her:

Norge
Kristiansand Dyrepark


Udgivet

i

af

Tags: