Sådan starter du en blog på ferien

Der findes flere og flere blogs derude, og eftersom du lige er landet på denne side, så har du sandsynligvis en interesse i at starte din egen blog, eller er i hvert fald nysgerrig efter hvor nemt det ville være at få sin egen blog op og stå. Og det er faktisk ikke særligt svært at starte sin egen blog, så derfor vil vi i denne artikel fortælle dig hvordan du starter en blog som eksempelvis vores hjemmeside, og hvordan du kommer bedst fra start. Du kan også vælge at læse en komplet guide til at lave en blog på under 20 minutter her eller også kan du læse videre i denne artikel med vores miniguide du kan læse på 2 minutter.

Køb af domæne og hosting

Det første du skal gøre, er at du skal finde det rette domæne til din hjemmeside / Blog. Et domæne er www.ditdomæne.dk som du kender det, som står i toppen af din browser når du klikker ind på en hjemmeside. Her kan du søge hos mange forskellige udbydere, og finde den rette udbyder til at placere dit domæne hos. Du kan med fordel vælge at købe dit domæne og hosting sammen, hos den samme udbyder, da det ofte er lettere ad administrere at have domænet og hosting sammen.

Domænet er din hjemmesides navn, og hosting er den plads hvor din hjemmeside er på. Det er altså her hvor der bliver lagret dine blogindlæg, billeder og selve hjemmesiden bliver gemt, så det er vigtigt at du vælger en fornuftig hosting udbyder.

Lav din blog i wordpress

Når du skal starte din blog, så skal du finde et system som du ønsker at bruge til at lave dine blogindlæg og sætte din blog op. Her anbefaler vi wordpress, som uden tvivl er det største og mest kendte blogsystem. De fleste hosting udbydere tilbyder det der hedder en ’’1 click installer’’ som betyder, at du med et enkelt klik, kan sætte din blog op og få installeret wordpress.

Sådan skriver du blogindlæg

Nu har du fået oprettet din blog, og nu skal du i gang med at lave blogindlæg. Det her er den del som kræver mest arbejde. Her skal du nemlig lave nogle blogindlæg hvor du fortæller om noget som interessere dig, men også noget som andre folk har interesse i at læse. Det er altså ikke sikkert at andre er interesserede i hvordan onkel bents fødselsdag gik i sidste weekend, så prøv at fortæl ting som rent faktisk kan tiltrække læsere, da det trods alt er sjovere at have en blog med mange besøgende.

Nu er du i gang

Så er du kommet i gang med din første blog. Her bør du være kommet godt i gang med din blog og du kan nu forsætte med at fylde indhold på din blog. Jo mere indhold du laver, som interessere andre, jo flere besøgende vil du opleve at du får. Så nu skal du bare brainstorme hvad du gerne vil skrive om, og så handler det bare om at komme i gang.

Hvis du vil skrive på din blog på ferien, så bør du undersøge hotellet ordenligt inden du vælger at booke det. Derfor bør du læse vores guide til at finde det rette resort her.

Held og lykke.


Udgivet

i

af

Tags: