Tag dit barn med på ferie – Det behøves ikke være besværligt

Er du bekymret for, om ferien kan blive fir besværlig og fyldt med problemer der skal løses, så det ikke rigtig føles som ferie, men som hårdt arbejde? Det behøver du ikke at være – med den rette planlægning kan ferien sagtens lykkes. Her er et par tips til en vellykket familieferie med børnene.

 

At rejse med dit barn

Uanset hvilket rejsemål, du vil besøge, om du vil på en lang rejse eller en miniferie med børn og om de er små eller store, har vi mange gode råd at give. Hvis din familieferie i udlandet med børn skal lykkes, er det en god ide at være forberedt. Derfor kan det være nyttigt at læse mere om, hvordan det er at rejse med dit barn, hvordan du finder et børnevenligt hotel og meget andet.

De børnevenlige rejsemål er ofte de klassiske badeferier, hvor dit barn bare kan boltre sig og plaske rundt. Der findes en lang række hoteller som direkte er beregnet som familiehoteller. Der kan være en lang række forskellige ønsker til hvordan ens ferie skal være så børnevenlig som muligt. Men man behøves ikke vælge den nemme løsning og hvis dit barn har prøvet at rejse mere før, kan man sagtens eksperimenterer med

 

Pas på dit barns helbred

Der er nogle vigtige ting der skal være på plads inden i rejser. Det bliver en bedst mulig ferie, hvis man har en god struktur, har man et bedre overskueligt udgangspunkt. Det er vigtigt at man har alt på plads i god tid, så man ikke skal stresse rundt, for hvis du er stresset, så bliver dit barn også mere usikkert og der starter det store tommult først. Hvis mor og far har det fulde overblik og går selvsikkert ind i ferien, så bliver det en meget mere stabil ferie, med langt færre grædende og sure børn.

Pas, visum, vaccinationer, forsikring m.m. er alt det kedelige, som man godt kan komme lidt til at glemme, når man skal havde styr på det for andre også. Det er særligt vigtigt for ens barn, at de har fået de vaccinationer det anbefales, da de ofte er mere sårbare overfor fremmede bakterier i udlandet. Der findes en lang række forskellige vaccinationer, alt efter destinationen. Vaccinationer kan man få hos klinikker eller sin læge over hele landet. Vaccinationer i København kan være en god ide at bestille i god tid, men det er egentlig en generel ting.

 

Hold dit barn beskæftiget

Dit barn har normalt en god portion mere energi end dig som forældre, hvilket til tider kan være lidt stressende. Hvis du ikke er alene med dine børn på ferie, kan det være et godt tip, at skiftes til at underholde børnene, så partneren kan slappe ved poolen imens.

Du vil egentlig bare gerne nyde ferien og kunne slappe af, men det kan til tider være lidt svært. Sørg for, at dit barn også kan underholde sig selv. Det kræver til tider en godt portion tillid, at lade sine børn klare sig selv og have det sjovt, uden man nødvendigvis behøves at overvåge dem konstant og have dårlige nerver. Det er derfor en god ide at fylde Fjällräven med en masse kreative ting, som selvfølgelig varierer alt efter dit barns alder.

Det er også en rigtig god ide under flyveturen, at børnene kan holde dem selv underholdt. Hvis dine børn kan side og tegne eller se en tegnefilm, er der mulighed for de ikke er lige så urolige og du kan måske endda tage en lur undervejs. Det er særligt vigtigt på længere flyveture, hvor børnene bliver utålmodige. Her er det også et godt trick ikke og fodre ens børn med slik og søde sager. De bliver ofte hyperaktive uden mulighed for at komme af med energien. Hvis du opfører sig pænt, så er der slik når destinationen er nået.

 


Udgivet

i

af

Tags: